Στο 70% οι ακυρώσεις από Έλληνες για τα ξενοδοχεία της περιοχής – Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Πρέβεζας στον Prisma 95,1

Και στην περιοχή μας οι επιπτώσεις του δημοψηφίσματος και των capitalcontrol έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα αυτό το δεκαήμερο τον τουριστικό κλάδο, καθώς οι  ακυρώσεις τουριστικών αφίξεων αγγίζουν σε ποσοστό το 70%. Ειδικότερα στο νομό Πρέβεζας το φαινόμενο είναι αρκετά οξυμένο, τη στιγμή που η πόλη μας δέχεται  κυρίως εγχώριο τουρισμό  και είναι  πολλοί οι έλληνες που ακύρωσαν τις κρατήσεις τους.

   Ο πρόεδρος των ξενοδόχων κ. Ντούσκας μίλησε στον Prisma95,1 και στο  πρωινό μαγκαζίνο με το Μιχάλη Μίχο κάνοντας λόγο για το μεγάλο πλήγμα που δεχτήκαν τα ξενοδοχεία μέσα στη καρδιά του καλοκαιριού και παράθεσε τα εξής:

  «Περιμέναμε μια πολύ καλή τουριστική σεζόν – μια από τις καλύτερες  που θα είχαν περάσει από την Πρέβεζα. Είχαμε πολλές κρατήσεις τη φετινή χρονιά. Όμως με όλα αυτά που συνέβησαν,  η κατάσταση πλέον είναι τραγική  για τα ξενοδοχεία και ιδίως στο νομό Πρέβεζας που δουλεύουν με εγχώριο τουρισμό τα πράγματα είναι χειρότερα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε « Η Πρέβεζα θα υποστεί μεγάλη ζημιά στον τουριστικό τομέα του, διότι ανέκαθεν  αποτελούσε έναν εύκολα προσβάσιμο,  αγαπημένο και φθηνό  προορισμό  με καλό φαγητό  για τους έλληνες. Τη συγκριμένη χρονική στιγμή όλοι οι έλληνες ακυρώνουν την τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να σώσουμε τίποτα.

   Έχουμε πολλές ακυρώσεις  και δεν ξέρουμε τι θα μας συμβεί. Κάθε μέρα περιμένουμε αφίξεις, οι οποίες δεν φτάνουν ποτέ και μένουν τα ξενοδοχεία άδεια. Τα προβλήματα αυξάνονται καθημερινά, ενώ συγχρόνως το προσωπικό μένει απλήρωτο. Βέβαια ακόμα δεν έχουμε ελλείψεις στις προμήθειες, όμως και αυτό θα συμβεί αν συνεχίσουμε σε αυτήν την πορεία,  καθώς οι προμηθευτές δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν εισαγωγές. Γι’ αυτό στην παρούσα φάση προσπαθούμε με το σταγονόμετρο να χαλάσουμε τα απαραίτητα»

 Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.