Στις 31/08 το Φεστιβάλ ΚΝΕ στην Πρέβεζα

Με σύνθημα: «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας… «θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα…» τον Σοσιαλισμό», το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» ταξιδεύει αυτό το διάστημα με προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, προβολές ταινιών και άλλες δραστηριότητες σε όλη την Ελλάδα.

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος, το ραντεβού στην πόλη της Πρέβεζας δίνεται στο Κηποθέατρο “Γιάννης Ρίτσος” στις 31 Αυγούστου, με μεγάλες συναυλίες, εκδηλώσεις, συζητήσεις και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Στο σύνθημα του φετινού φεστιβάλ αποτυπώνεται το τι μπορεί και πρέπει να κάνει σήμερα κάθε νέος που προβληματίζεται, που ασφυκτιά στα όρια αυτού του συστήματος, που βλέπει τα όνειρά του να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν, που η ζωή και το μέλλον του δεν είναι έτσι όπως τα θέλει, αλλά ίσα – ίσα φαντάζουν δυσοίωνα.Γιατί με τους αγώνες του λαού και της νεολαίας κατακτήθηκαν όσα δικαιώματα μας πήραν πίσω η αστική τάξη και οι κυβερνήσεις της και μόνο με αυτούς μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, να πάρουμε ανάσες ανακούφισης κόντρα σε Κυβερνήσεις-ΕΕ-επιχειρηματικά συμφέροντα.

«Γιατί τα όνειρα της γενιάς μας δε χωράνε στο σημερινό σύστημα της εκμετάλλευσης. Η μόνιμη και σταθερή δουλειά, που θα μας επιτρέπει να ζούμε όπως μας αρμόζει στον 21ο αιώνα, με ελεύθερο χρόνο, πρόσβαση στον πολιτισμό, αθλητισμό, με ολοκληρωμένη μόρφωση, σχολεία και πανεπιστήμια με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και προσωπικό, που θα στηρίζουν την ολόπλευρη κατάκτηση της επιστήμης και την ανάπτυξη της προσωπικότητας, δεν είναι άπιαστο όνειρο! Οι δυνατότητες της εποχής μας μπορούν να τα κάνουν πράξη!»

Γιατί η δύναμή μας πηγάζει από τη γνώση ότι η επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας μπορεί να γίνει πραγματικότητα, πηγάζει από την ηρωική δράση του ΚΚΕ που εδώ και 100 χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων για να χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο από την αδικία, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τους πολέμους, την προσφυγιά κ.ά. Ανοιχτό, με το λαό στο προσκήνιο της κοινωνικής ζωής, πρωταγωνιστή, με την πραγματική εξουσία στα δικά του χέρια. Γεμάτο ελπίδα, γιατί μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, μπορούμε να νικήσουμε, βάζοντας στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το βάρβαρο, εκμεταλλευτικό σύστημα.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Πρέβεζας:
Σάββατο 31 Αυγούστου, Κηποθέατρο “Γιάννης Ρίτσος”, ώρα έναρξης 20:00 
Συζήτηση για τη hip hop μουσική με τους Rebellion Connexion
Χαιρετισμός από μαθητή, μέλος της ΚΝΕ
Πολιτική ομιλία από τον Νίκο Παπαναστάση, βουλευτή του ΚΚΕ
Hip hop από τους Rebellion Connexion
Μεγάλη Συναυλία με τα ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ
Ρεμπέτικο γλέντι με τους Latcho Drom
Στο χώρο θα λειτουργούν: Έκθεση για τους μαθητικούς αγώνες στην Πρέβεζα, Παιδότοπος, Μπαρ και Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής   


Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3088 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.