Στις 19 και 20 Νοέμβρη 2016 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Ν. Φάληρο πραγματοποιούμε την 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.

Το ΠΑΜΕ απευθύνεται σε όλες τις οργανώσεις της εργατικής τάξης, σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, σε όλους τους εργαζόμενους:

Καλούμε όλα τα συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, επιτροπές αγώνα, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές σε ανοιχτό διάλογο, με τη σιγουριά ότι οι συζητήσεις και οι αποφάσεις μας θα ανοίξουν νέους δρόμους για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας. Θα είναι εφαλτήριο για την ανασύνταξη και την αντεπίθεση του κινήματος μας, για νέα άνοδο των αγώνων μας.

Απευθύνουμε κάλεσμα για να φτιάξουμε κίνημα πραγματικό στήριγμα των εργαζομένων, δύναμη υπεράσπισης των συμφερόντων μας και προοπτικής, για να βγούμε στο ξέφωτο χωρίς μνημόνια και αφεντικά, κίνημα απαλλαγμένο και χειραφετημένο από την εργοδοσία, το κράτος, τις κυβερνήσεις τους.

Η συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ είναι μια ανοιχτή, δημοκρατική, ζωντανή διαδικασία όπου τον λόγο τον έχουν οι εργαζόμενοι αντιπρόσωποι που θα βρεθούν στο στάδιο με απόφαση του σωματείου τους μέσα από συλλογικές διαδικασίες. Εκπροσωπούν και μεταφέρουν τις αγωνίες, τις ανησυχίες, τον προβληματισμό και τις αποφάσεις που θα πάρουν οι εργάτες στα σωματεία και τους χώρους δουλειάς κάτω στο πρωτοβάθμιο επίπεδο, στη βάση.

Δεν έχει σχέση με τα συνέδρια της ΓΣΕΕ που γίνονται σε πολυτελή ξενοδοχεία μπροστά σε άδειες καρέκλες, συνέδρια εκφυλισμένα μιας αδίστακτης εργατικής αριστοκρατίας, που ελέω μηχανισμών της κυβέρνησης και της εργοδοσίας παριστάνει την ηγεσία της εργατικής τάξης.

Η ίδια η συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ είναι καθαρός αέρας αλλαγής και ανατροπής απέναντι στη δυσοσμία που αναδίνει ο βάλτος του ενσωματωμένου συνδικαλισμού.

Το ΠΑΜΕ είναι γέννημα της εργατικής τάξης. Δεν είναι παράταξη ή κομματικός φορέας. Είναι ένα μέτωπο συσπείρωσης Σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και συνδικαλιστών με σαφή προσανατολισμό ενάντια στις αντεργατικές κυβερνήσεις και στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Είναι μέτωπο που αγκαλιάζει όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και όλους αυτούς που στενάζουν καθημερινά από τη βάρβαρη πολιτική των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας. Μέσα από τις γραμμές του παλεύει για τη κοινωνική συμμαχία, παλεύει με όλες του τις δυνάμεις ώστε οι εργαζόμενοι και συνολικά ο λαός να γίνει κυρίαρχος του πλούτου που παράγει. Είναι μέτωπο που καθημερινά δίνει εξετάσεις στους εργαζόμενους με τη στάση του, τις θέσεις του και τις πρωτοβουλίες του. Είναι το καρφί στο μάτι της εργοδοσίας, είναι ο «ενοχλητικός» απέναντι στην αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της μεγαλοεργοδοσίας.

Σας καλούμε να σκεφτείτε ποια θα ήταν σήμερα η θέση του εργαζόμενου αν δεν υπήρχε το ΠΑΜΕ στη ζωή μας; Αν είχαμε αφήσει τις τύχες μας να τις διαπραγματεύονται οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ; Πόσο πιο γρήγορα και πιο επιτάχτηκα θα είχαν περάσει οι πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό ΜΕτωπο (Π.Α.ΜΕ.) ιδρύθηκε πριν 17 χρόνια από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, σωματεία αλλά και πρωτοπόρους συνδικαλιστές. Δημιουργήθηκε κάτω από την ανάγκη να δοθεί ένας άλλος αέρας αναζωογόνησης στο συνδικαλιστικό κίνημα απέναντι στη σαπίλα του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Όλα αυτά τα χρόνια το ΠΑΜΕ, έδωσε πολλές μικρές και μεγάλες σκληρές μάχες με όλες τις μορφές πάλης για τα δικαιώματα και τις ανάγκες της εργατικής τάξης της πατρίδας μας, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις. Έδειξε την έμπρακτη αλληλεγγύη του στους αγώνες των εργατών, των λαών σε άλλες χώρες που εξίσου υποφέρουν.

Έτσι, καταξιώθηκε στις συνειδήσεις εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, Ελλήνων και μεταναστών, νέων και γυναικών. Εργαζομένων δηλαδή που γνώρισαν τη δράση και την αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ μέσα από το συνδικάτο τους, την σωματειακή επιτροπή στη δουλειά τους, τις απεργιακές επιτροπές, το συνάδελφο συνδικαλιστή στο εργοστάσιο, τον εργάτη στο διπλανό πόστο που έκανε το βήμα και βγήκε μπροστά, μοίρασε την ανακοίνωση, μίλησε στη Γενική Συνέλευση.

Η μέχρι σήμερα συντονισμένη δραστηριότητα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ ενόχλησε και ενοχλεί. Πολλές φορές πιάστηκε στο στόμα κυβερνητικών στελεχών και της μεγαλοεργοδοσίας, φυσικά αρνητικά, και αυτό αποτελεί τιμή για εμάς. Αρκετές φορές δέχτηκε επίθεση, προβοκάτσιες, συκοφαντίες, ύπουλα χτυπήματα.

Όμως δεν υποκύψαμε, δεν τα διπλώσαμε, δεν τα βρήκαμε πίσω από κλειστές πόρτες. Θεωρούμε ότι με τη γραμμή μας, με τη δράση μας, με το παράδειγμα του κάθε αγωνιστή που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ μέσα από το σωματείο και δρα στον κλάδο και στον τόπο δουλειάς του, δώσαμε πνοή και ζωντάνια στο εργατικό κίνημα, κάναμε προσπάθεια να μπουν στη μάχη περισσότεροι εργάτες και εργάτριες, δώσαμε τη μάχη να αναδειχτεί ότι μπορεί να υπάρχει άλλη προοπτική από αυτή που μας προετοιμάζουν, ότι μπορεί να υπάρξει διέξοδος.

Μέσα από αυτούς τους αγώνες, όλη μας τη δράση έχει δημιουργηθεί μια καλύτερη υποδομή και καλύτερες προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε πιο σταθερά στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Σήμερα μπορούμε σε αυτό το δύσκολο αλλά ελπιδοφόρο δρόμο να βρεθούμε περισσότεροι, το αγωνιστικό μέτωπο των εργατικών οργανώσεων να διευρυνθεί και να ισχυροποιηθεί. Μαζί περισσότεροι να επεξεργαστούμε σχέδιο εργατικής λαϊκής αντεπίθεσης για τη ζωή που μας αξίζει. Σε αυτή τη συζήτηση καλούμε να πάρετε μέρος και όσοι ακόμα έχετε επιφυλάξεις, επιμέρους διαφωνίες.

Ισχυροποίηση και διεύρυνση του ΠΑΜΕ με νέες δυνάμεις νέα συνδικάτα σημαίνει ισχυροποίηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Μέσα από τον κοινό αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και στις κυβερνήσεις θα ενισχύεται η ενότητα της εργατικής τάξης.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τα σωματεία, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, οι Επιτροπές Αγώνα, οι συνδικαλιστές που συγκροτούμε το ΠΑΜΕ, απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, σε κάθε συνδικαλιστή που ανησυχεί και προβληματίζεται. Ήρθε η ώρα να πούμε: Τέλος οι θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων των τελευταίων χρόνων. Κάλυψη των απωλειών μας τώρα. Αυξήσεις σε μισθούς συντάξεις κοινωνικές παροχές. Επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ.

Απαιτούμε όσα μας στέρησαν, όσα μας έκλεψαν, όσα με βίαιο τρόπο μας κατάργησαν. Τα δικαιώματά μας, η δουλειά μας, ο ιδρώτας μας δεν είναι περασμένα ξεχασμένα!

Μπορούμε να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει, ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας. Το σύνθημα που γεννήθηκε στους μεγάλους αγώνες, μας δείχνει το δρόμο:

«Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23851 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.