Στην Πρέβεζα βρέθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων ανά την Ελλάδα, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενους από τους δύο Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος το πρωινό της Πέμπτης βρέθηκε στην πόλη της Πρέβεζας, όπου στις 11:30 πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

Τον Υπουργό, υποδέχτηκε ο Διοικητής κ.Παύλος Τιφτικίδης και το προσωπικό της σχολής καθώς και μέλη του Σύριζα και υποψήφιοι. Αφού έφτασε στην ΑΕΝ, κατευθύνθηκαν στο γραφείο της Διοίκησης όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη – ενημέρωση για την λειτουργία αλλά και για θέματα της σχολής.

Ο κ.Κουβέλης χαρακτήρισε την Ακαδημία ως την μεγαλύτερη Ακαδημία Πλοιάρχων στην χώρα με 444 σπουδαστές, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο αντικείμενο σπουδών θα αυξηθεί περαιτέρω, όπως και οι υπόλοιπες ΑΕΝ . Σύμφωνα με όσα ανέφερε καταβάλλεται ουσιαστική προσπάθεια για την βελτίωση των αποδοχών του προσωπικού. Στα ζητήματα που αφορούν ειδικότερα την Ακαδημία της Πρέβεζας ο κ.Κουβέλης ανέφερε την αύξηση του ποσού σίτισης από 600 σε 1.000 ευρώ ανά έτος, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες παρεμβάσεις. Σε ότι αφορά το λιμάνι της Πρέβεζας ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ανέφερε ότι υπάρχει σχεδιασμός ο οποίος θα “εξειδικευθεί” με την ολοκλήρωση του Μάστερ Πλαν.

Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 2069 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.