Στην Περιφέρεια Ηπείρου πάνω από 10 στρέμματα του πρώην στρατοπέδου «ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ» στην Άρτα- Έπεσαν οι υπογραφές

Περισσότερα από 12.000.000 τ.μ. του πρώην στρατοπέδου «ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ» παραχωρούνται με τον πλέον επίσημο τρόπο στην Περιφέρεια Ηπείρου με σκοπό την ανέγερση Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας αλλά και υπηρεσιών της με απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής του Ταμείου Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τελικές υπογραφές έπεσαν στην αρχή της εβδομάδος και ήδη δρομολογούνται οι άμεσες -επόμενες κινήσεις. Έτσι, δίνεται οριστική λύση σ’ ένα μακροχρόνιο αίτημα των Αρτινών -πρόταση για παραχώρηση κατατέθηκε πρώτη φορά πριν από 20 χρόνια- για το οποίο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης εργάστηκε άοκνα το τελευταίο διάστημα και όχι μόνο.

Οριστική λύση στο μακροχρόνιο αίτημα των Αρτινών

Ο κ. Καχριμάνης, αμέσως μετά τη νέα εκλογή του που συνέπεσε με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «έτρεξε» ώστε να αναζητήσει ταχύτατα κοινωνό του εγχειρήματος. Άμεσα ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρης Δημητριάδης, ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Περιφερειάρχη αναλαμβάνοντας τον συντονισμό των συναρμόδιων φορέων που οδήγησαν τελικά στην πλέον επιτυχή έκβαση.

Έτσι, τέλος, οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές πρέπει να αισθάνονται ικανοποίηση αλλά και ανακούφιση για το αίσιο τέλος που επήλθε με αμεσότητα έπειτα από την εξαιρετική συνεργασία του κ. Καχριμάνη με την κεντρική κυβέρνηση ενώ η τοπική κοινωνία και της Ηπείρου συνολικά δεν θα πρέπει να απεμπολεί ότι βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3409 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.