Στέφανος Τζουμάκας στον Prisma 91,6: “Η ίδρυση του ΠΑΣΟΚ ήταν μια πραγματικότητα που προέκυψε μετά από την πτώση της χούντας -και της προδοσίας της Κύπρου”.

Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στις 12 στον Prisma radio 91.6 και ”Στο ίδιο έργο θεατές”, καλεσμένος τηλεφωνικά στην εκπομπή του Χρήστου Τσούτση ήταν ο Στέφανος Τζουμάκας.

Ο Στέφανος Τζουμάκας με καταγωγή από τα χωριά του Τζουμέρκων της Άρτας, είναι δικηγόρος – πολιτικός- μέλος της πολιτικής πρωτοβουλίας της ”Προοδευτικής Συμμαχίας”. Με μεγάλη πορεία στον χώρο της ”Δημοκρατικής παράταξης”,έχει διατελέσει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στενός συνεργάτης του Α. Παπανδρέου και ιδρυτικό μέλος του κόμματος, καθώς και υπουργός σε κυβερνήσεις του Α.Παπανδρέου και του Κ. Σημίτη, ενώ είχε και μεγάλη αντιδιδακτορική δράση την περίοδο της Χούντας ως φοιτητής.

 

Με την είσοδο της χώρας στα μνημόνια, αλλά και πιο πριν με το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης το 2008-2009 διαχώρισε τη θέση του από το ΠΑΣΟΚ( και αποχώρησε), και για πολλά χρόνια μένοντας πιστός στις αρχές και ιδέες του στηλίτευσε από την δικιά του ματιά τα κακώς κείμενα του οικονομικού συστήματος της χώρας αλλά και του διεθνούς καπιταλισμού χωρίς να επιστρέψει ξανά στην κεντρική πολιτική σκηνή.

 

Το 2019 στήριξε χωρίς να είναι υποψήφιος τον ”ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία”.
Συζητήσαμε αναλυτικά με τον κ. Τζουμάκα για την πολιτική συγκυρία, την ιστορικότητα της ημερομηνίας της 3ης του Σεπτέμβρη αλλά και για τα μηνύματα της, επίσης ακούσαμε το σχόλιο του για την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη αλλά και την πορεία του ”ΣΥΡΙΖΑ” ως αξιωμ. αντιπολίτευση.
” Το ΠΑΣΟΚ έκανε συγκεκριμένο έργο , ανατρέποντας ένα καθυστερημένο κράτος της δεξιάς , το κράτος του χωροφύλακα…” ” Τα αιτήματα για λαϊκή κυριαρχία , εθνική ανεξαρτησία παραμένουν επίκαιρα…” ” Ο Γιώργος Παπανδρέου έφερε το ΔΝΤ και προσάρμοσε την χώρα στα μνημόνια και την επιτήρηση υπό τις οδηγίες και την ομπρέλα του ΔΝΤ”.
Ο κ. Τζουμάκας ήταν καυστικός για την σημερινή εικόνα του ΚΙΝΑΛ αλλά και μίλησε για την κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα πιο αναλυτικά. ”Η Λογική των μετώπων αλλά και των πόλων έχει ηττηθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μιλά για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία…”. ”Το σημερινό ΚΙΝΑΛ δεν έχει καμία σχέση με το πάλε ποτέ ισχυρό και πλειοψηφικό ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 70′ και του 80′ ”.

 

Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3365 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.