Στα Σχολεία όλοι χωράμε – Ξέρει η εργατιά από προσφυγιά

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ- ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΟΔΗΓΩΝ –ΟΤΑ -ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

 

Με πρόσχημα τον κίνδυνο για την υγεία των άλλων παιδιών από προσφυγόπουλα, τα παραμύθια περί μαθησιακών δυσκολιών, ξεδιπλώθηκε αυτές τις μέρες στην περιοχή μας μια αντιδραστική ξενοφοβική αντίληψη μέσα από μια κατάπτυστη ανακοίνωση- κάποιων – που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την ναζιστική αντίληψη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για τους ανθρώπους  τα παιδιά και την κοινωνία.

Εκφράζουν καθαρά άποψη και αποφασίζουν για τα ξεριζωμένα από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους προσφυγόπουλα, ότι δεν έχουν δικαίωμα ύπαρξης στο σχολείο, ότι δεν αξίζουν να ζουν, να συνυπάρχουν, μαζί με παιδιά που και αυτά με τους γονείς τους τσακίζονται από της συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.

Η ιδεολογική αυτή ταύτιση με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ περί αποκλεισμών, στην περιοχή μας δεν πρέπει να βρει έδαφος και να εκκολαφτεί.

Η απάντηση από το ταξικό κίνημα πρέπει ναι είναι ενιαία, άμεση και να αναδεικνύει την ανάγκη της ταξικής ενότητας και την κοινή οργάνωση Ελλήνων και Αλλοδαπών.

Μέσα από την κοινή πάλη να ενισχύετε ο αγώνας κατά του ιμπεριαλισμού κατά των εκμεταλλευτών κατά του κεφαλαίου.

Η εργατική τάξη τα λαϊκά στρώματα σαν μια γροθιά με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες πρέπει να καταδικάσουν συνολικά τον ΕΕ και τις κυβερνήσεις της για την εχθρική πολιτική σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών.

Οι πρόσφυγες δεν είναι εδώ για διακοπές, είναι λαοί κυνηγημένοι, διωγμένοι από την πατρίδα τους εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων για το μοίρασμα των πηγών πλούτου και το μεγάλωμα της διεθνούς καπιταλιστικής αγοράς.

Παραμένουν  εγκλωβισμένοι παρά την θέληση τους – σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης – ως συνέπεια των αποφάσεων της ΕΕ τις οποίες η συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στηρίζει και υλοποιεί.

Καλούμε τα σωματεία να συνεχίσουν μέσα από το ταξικό κίνημα να συνεχίσουν ποιο δυναμικά κάνοντας πράξη την ταξική αλληλεγγύη.

Να διεκδικήσουμε μέτρα που αφορούν και το ζήτημα της εκπαίδευσης όλων αυτών των παιδιών που βρίσκονται στην χώρα μας .

 

Να ικανοποιηθεί το αίτημα για οργανωμένη και ασφαλή μετακίνηση των προσφύγων στις χώρες τελικού προορισμού τους.

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή και πλήρη ένταξη τους στο δημόσιο σχολείο χωρίς αποκλεισμούς και εμπόδια.

 

Αποκλειστικά κρατική ευθύνη, χωρίς την εμπλοκή των διάφορων ΜΚΟ. 

 

Το κράτος να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, μέσα από τις δημόσιες δομές υγείας, ώστε να πληρούνται τα κριτήρια εγγραφής που ισχύουν για όλα τα παιδιά, όπως εμβόλια, ιατρικές βεβαιώσεις, για την πρόληψη ασθενειών και για να μην αποκλειστεί από την εκπαιδευτική διαδικασία ούτε ένα παιδί προσφύγων.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24061 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.