Στα Jumbo πραγματοποίησε την απεργιακή του συγκέντρωση το ΠΑΜΕ Πρέβεζας

Πραγματοποιήθηκε χθες, 18 Φλεβάρη, η απεργιακή κινητοποίηση των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ  στο κατάστημα Jumbo.

Από νωρίς οι ταξικές δυνάμεις περιφρούρησαν την απεργία μπροστά από την είσοδο του καταστήματος, απαιτώντας να αποσυρθεί τώρα ο νόμος-λαιμητομός Κατρούγκαλου-Βρούτση, που τσακίζει ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Ταυτόχρονα έστειλαν ηχυρό μήνυμα στην εργοδοσία του Jumbo, στις πολυεθνικές και τους επιχειρηματικούς ομίλους ότι δεν πρόκειται να παραιτηθούν από την πάλη για την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.  Χαιρετισμό απεύθυνε ο Μισιρλής Γιώργος, Πρόεδρος εργαζομένων ΟΤΑ Πρέβεζας, Πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ.  Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Πούμπης Γιώργος, Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, που καταδίκασε τη στάση της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ και των εργατοπατέρων του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, που υπονομεύουν τους αγώνες των εργαζόμενων γι άλλη μια φορά, με την απεργοσπαστική τους στάση μπροστά στην απεργία για το ασφαλιστικό, όπως έκαναν και στις προηγούμενες απεργίες για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και το δικαίωμα στην απεργία. 

Τέλος ανέφερε ότι η κοινωνική ασφάλιση δεν αποτελεί κόστος, αλλά αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων, κατάκτηση της εργατικής τάξης και κάλεσε σε κλιμάκωση των εργατικών κινητοποιήσεων.

 

Πρέβεζα, 18 Φλεβάρη

ΠΑΜΕ ΠρέβεζαςΜιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3082 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.