Στ. Μπένος: Στην Ήπειρο γεννιέται μια καινούρια ελπίδα, η συνάντηση των μνημείων με την πραγματική ζωή

Ο πρόεδρος του Διαζώματος Σταύρος Μπένος βρέθηκε στην Πρέβεζα χθες το απόγευμα και είχε  συναντήσεις με φορείς της περιοχή ενώ, παραχώρησε συνέντευξη τύπου μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου, όπου αναφέρθηκε στο φιλόδοξο  εγχείρημα των πολιτιστικών διαδρομών.

mpen3

Αυτό που συμβαίνει στη  Ήπειρο σημείωσε είναι ένα μεγάλο ποιοτικό άλμα για τη χώρα και πώς αντιμετωπίζει τα μνημεία της σημείωσε ο κ Μπένος σχολιάζοντας ότι με τη δράση αυτή επιτυγχάνεται η συνέργεια (Υπουργεία, Περιφέρεια, Αυτοδιοίκηση) με παράλληλο στόχο την εμπλοκή της επιχειρηματικότητας: «Το όχημά μας για να αποδείξουμε τη μεγάλη αυτή ποιοτική αλλαγή είναι η πολιτιστική διαδρομή της Ηπείρου που αποτελεί πιλοτικό πρόγραμμα για την Ευρώπη. Εδώ στην Ήπειρο γεννιέται μια καινούργια ελπίδα, που η ελπίδα αυτή ακούει στην εξής φράση, η συνάντηση των μνημείων με την πραγματική ζωή, η συνάντηση των μνημείων με την αειφορία, με την ανάπτυξη, με την πραγματική οικονομία».

Ο πρόεδρος του Διαζώματος ανέφερε ότι «έχουμε την πρώτη δημόσια πρόσκληση για τα πρώτα έργα του νέου ΕΣΠΑ. Είναι όλα τα αρχαιολογικά έργα 11 εκατομμυρίων ευρώ για τη διαδρομή της Ηπείρου» ενώ όπως είπε υπάρχουν 4 μελέτες, η μελέτη του Ρωμαικού Θεάτρου (προυπολογισμού 200.000) που έχει δρομολογηθεί, η μελέτη του αρχαίου Θεάτρου της Κασσώπης, η μελέτη για τη δημιουργία ενός συμφώνου ποιότητας της Διαδρομής με στόχο τη βιωσιμότητα του όλου εγχειρήματος μέσα από την επιχειρηματικότητα και η ολιστική ψηφιακή στρατηγική με όχημα την Ήπειρο και χορηγό τον ΟΤΕ.

mpen2

Ο κ Μπένος προανήγγειλε την πραγματοποίηση της 3ης συνάντησης του Διαζώματος με τα εταιρικά του μέλη στις 16 και 17 Απριλίου στην Πάργα στο ξενοδοχείο Parga Beach. Εκεί θα γίνει παρουσίαση 2 νέων θεσμών: Το crowd funding, με πρώτο έργο την Κασσώπη και εταίρος την εθνική τράπεζα με ειδική πλατφόρμα και ένα πρόγραμμα με τον τίτλο «Τα σχολεία υιοθετούν, η κοινωνία αγκαλιάζει» που θα ξεκινήσει από την Κασσώπη στις 17 Απριλίου  σε συνεργασία με 3 σχολεία το Μουσικό Σχολείο, το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας και το Γυμνάσιο-Λύκειο Φιλιππιάδας. Τα παιδιά θα ξεναγήσουν τα εταιρικά μέλη στην Κασσώπη, ένα σχολείο θα αναλάβει να κάνει debate και το μουσικό σχολείο θα κάνει ένα μουσικό δρώμενο»

mpen4

Ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου με τη σειρά του αναφέρθηκε στις δράσεις για τη σύνδεση των μνημείων με το περιβάλλον ενώ σχολίασε ότι «οι πολιτιστικές διαδρομές είναι ο ‘κράχτης΄ για να προβληθεί η περιοχή μας. Παράλληλα αναφέρθηκε και περιέγραψε τη νέα είσοδο της Πρέβεζας που «θα δημοπρατηθεί μέσα στο έτος, δεν θα περνάει από το αρχαιολογικό πάρκο της Νικόπολης αλλά ταυτόχρονα θα έχουμε και μια είσοδο με τέσσερις 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση, με ανισόπεδο κόμβο στον εθνικό δρόμο Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας και με ισόπεδους κόμβους στη ΒΙΠΕ, στην περιοχή του ΚΤΕΟ και στο ύψος του Μουσείου»

Δείτε τη συνέντευξη τύπου:

Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 1011 Articles
(ΜΑ) Νέα Δημοσιογραφία - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.