Σπύρος Παγκράτης: Πρέπει να βρούμε το νέο μας πολίτικο σχέδιο, γιατί τα προηγούμενα κατάρρευσαν όπως αυτό της Θεσσαλονίκης

Ένα μεγάλο συγνώμη, ζήτησε ο συντονιστής της οργάνωσης μελών του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας Σπύρος Παγκράτης μιλώντας  στον Prisma και στην εκπομπή του Κώστα Καζαντζίδη,  εκφράζοντας  την πλειονότητα των  μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Μια συγγνώμη που έχει να κάνει  με την προσπάθεια ανάκλησης διάψευσης της  ελπίδας που εμπέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το πρόγραμμα του, στους εργαζόμενους που τον στήριξαν και που τον κατέστησαν  κυβέρνηση.

   Ωστόσο ο κ. Παγκράτης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι μέσα από ένα καθαρό πραξικόπημα και  ένα καθεστώς πρωτόγνωρων εκβιασμών ο ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβίστηκε και στο τέλος αναγκάστηκε να  ηττηθεί.

«Είχαμε δυο επιλογές»  είπε χαρακτηριστικά: «ή θα καταθέταμε την εντολή στον πρόεδρο της δημοκρατίας ή  θα καλούσαμε το λαό να στηρίξει μια κυβέρνηση εκτός ευρώ».

   Στη συνέχεια κληθείς να τοποθετηθεί σχετικά με το γεγονός ότι δεν εισάκουσαν την εντολή του λαού, ο οποίος  ήταν ξεκάθαρός ψηφίζοντας ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, ο κ. Παγκράτης παράθεσε τα εξής:

« Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας εγκλωβίστηκαν μέσα στο πλαίσιο, ότι οι δανειστές μας θα δείξουν ένα πιο ευέλικτο, ανθρωπινό  και πολίτικο πρόσωπο και στη συνέχεια  θα ήμασταν σε θέση να διαπραγματευτούμε με βιώσιμους όρους. Όμως έγινε λάθος εκτίμηση και το πολίτικο μας κέντρο υποχώρησε συνοδευόμενο από ευρωπαϊκές αγκυλώσεις…»

 Ακολούθως ο κ. Παγκράτης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μείνει όρθιος για μην διαψεύσει τις προσδοκίες του ελληνικού. Επομένως χρειαζόμαστε ένα νέο σχέδιο, ενώ ο πυρήνας του ΟΧΙ πρέπει να μείνει ανέγγιχτος.

« Αυτό Σημαίνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί σε δυο επίπεδα

  Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα και η κυβέρνηση ως μηχανισμός που εκτελεί ένα απεχθές σχέδιο θα πρέπει να συναρμολογήσουν το εξής – δηλαδή να βρουν λύσεις  στο εσωτερικό μέτωπο που θα απαλύνει τα κοινωνικά στρώματα , ώστε να έχουμε τη δυνατότητα  να ασκήσουμε πολιτικές που θα στοχεύουν στην αναδιανομή, ιδίως προς όφελος των αγροτών. Είναι απαραίτητο  να καλλιεργήσουμε εσωτερικό διάλογο για την εκπόνηση ενός εναλλακτικού σχεδίου  απέναντι στο μονόδρομο που μας έχουν θέσει.

  Είναι αναγκαία η ύπαρξη αυτής  της κυβέρνηση  και δεν πρέπει αυτό το αρνητικό περιβάλλον να μεταφραστεί ως στρατηγική της αριστεράς.

Χρειάζεται να ανοίξουν οι διαδικασίες λειτουργίας  των κομματικών οργάνων,  καθώς έγινε μια εσκεμμένη διαδικασία υποβάθμισης των οργάνων» ανέφερε ο κ. Παγκράτης. «Πρέπει ήρεμα  να πάμε σε ένα συνέδριο που θα επανακαθορίσει το χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ  και  μέσα από έναν διαρκή αναστοχασμό να βρούμε το βηματισμό μας  και το νέο μας πολίτικο σχέδιο, γιατί τα προηγούμενα  κατάρρευσαν όπως αυτό της Θεσσαλονίκης .

Ενώ κλείνοντας ερωτηθείς για το σενάριο εκλογών απάντησε ότι «οι εκλογές πρέπει να γίνουν, ώστε ο λαός να εγκρίνει  το νέο πολίτικο σχέδιο».Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.