Σωτήρης Σκιαδαρέσης στον Prisma 91,6:”Στην ανακοίνωση μας σε καμία περίπτωση δεν εννοούσαμε ότι τα κρούσματα έπρεπε να χρεωθούν στην Πρέβεζα. “

Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 μίλησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης, απαντώντας τις αντιδράσεις ιδιαίτερα από την πλευρά της Πρέβεζας με αφορμή την επιστολή του Επιμελητηρίου στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ζητώντας να διευκρινιστεί ότι η οικογένεια των Σέρβων δεν έκανε διακοπές στη Λευκάδα, αλλά είχε ξεκινήσει από την Πρέβεζα.

Όπως είπε θεωρώ πως από τη στιγμή οποιοσδήποτε δημοσιογράφος έχει κάποιο μέσο, είναι πολύ απλό όταν βλέπει μία ανακοίνωση που θεωρεί ότι δεν είναι σωστή ή τον θίγει και χρειάζεται σχολιασμό, νομίζω ότι χρειάζεται να πάρει τηλέφωνο αυτόν που την έγραψε να ακούσει την άποψή του και στη συνέχεια να το σχολιάσει.

“Εμείς στην ανακοίνωση μας δεν θέλαμε να πούμε αυτά τα πράγματα που ακούστηκαν στις  φωνές από την Πρέβεζα, ούτε θεωρώ ότι είναι λογικό ειδικά αυτή την εποχή που καταλαβαίνω ότι όλοι οι επαγγελματίες είμαστε στην τσίτα και μας φταίνε τα πάντα, γνωρίζουμε ότι ο τζίρος έχει πέσει κατακόρυφα και θα είναι μία καταστροφική χρονιά καθώς δεν πρόκειται να φτάσουμε ούτε το 30% του περσινού τζίρου και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας το χειμώνα.

Αυτό είναι πολύ κακό για όλους επαγγελματίες και δεν θα τους χωρίσουμε σε περιοχές και ούτε μπορούμε να φωτογραφίζουμε τη μία περιοχή ή την άλλη.

Στο ερώτημα για ποιο λόγο το Επιμελητήριο Λευκάδας προέβη σε αυτήν την υπόδειξη στους τηλεοπτικούς σταθμούς, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από τα τοπικά μέσα, καθώς κανένα δεν ανέφερε ότι έκαναν διακοπές στη Λευκάδα. Βγήκαν όμως μεγάλα κανάλια και είπαν ότι η οικογένεια των Σέρβων νόσησαν κατά την διάρκεια διακοπών του στη Λευκάδα.

Την ανακοίνωση εμείς δεν στείλαμε στον ΕΟΔΥ για να το πούμε που πρέπει να χρεώνει τα κρούσματα που και εκεί έχω κάποιες ενστάσεις, είπαμε λοιπόν στα κανάλια ότι κανένα μέλος της οικογένειας δεν κυκλοφορεί στη Λευκάδα, μπήκαν σε ένα ιστιοπλοϊκό είπα ότι μπήκαν από την Πρέβεζα, θα μπορούσαμε όμως να έχουν μπει είτε από την Κέρκυρα, είτε από την Πάργα αλλά αυτό δεν έχει σημασία, ούτε από εκεί που μπήκαν σημαίνει ότι κόλλησαν και δημιούργησαν πρόβλημα, αυτοί ήρθαν από την Σερβία και έφεραν μαζί τους τον ιό.

Και εγώ καταλαβαίνω ότι δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, εχθές συνάδελφος από τη νότια Λευκάδα ανέφερε ότι κάθε μέρα γίνονται πολλές ακυρώσεις, ενώ γίνονται αναφορές ότι στο χάρτη μας έχουν πράσινο που σημαίνει ότι έχουμε από 0 έως 50 κρούσματα και αναρωτιέμαι έχει 50 κρούσματα Λευκάδα όχι έχει πέντε.”

Στην κριτική που ακούστηκε ότι ενώ υπάρχει ο ΕΟΔΥ που βγάζει τις ανακοινώσεις το Επιμελητήριο βγαίνει μπροστά και αυτή η κίνηση δημιουργεί αμηχανία, και αυτός σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπήρξε εκνευρισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, καθώς επικοινωνιακά δημιουργείται μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς από την ανακοίνωση έμεινε μόνο η αντίδραση από την Πρέβεζα.

“Όπως είπε θα πρέπει οι συνάδελφοι φίλοι και γείτονες από την Πρέβεζα να μην είναι στα κάγκελα, καθώς την προηγούμενη φορά που είχε δημιουργηθεί άλλο ένα ζήτημα ήταν στα κάγκελα χωρίς κανένα λόγο. Ως δημοσιογράφος είστε από τη Λευκάδα και γνωρίζετε πολύ καλά όταν εμείς λέμε κάτι δεν εννοούμε κανέναν από την Ήπειρο, άρα δεν θα έπρεπε και η Πρέβεζα που είναι 18 χιλιόμετρα μακριά να αισθάνεται ότι όταν έρχεται στη Λευκάδα είναι τουρίστας.

Εγώ δεν αισθάνομαι τον εαυτό μου τουρίστα στην Πρέβεζα. Δηλαδή όσοι ζουν στον Άγιο Νικόλαο, την Πλάγια και τη Βόνιτσα και Περατιά που είναι σχεδόν κάθε μέρα στο νησί δεν είναι τουρίστας και δεν θα έπρεπε να φωτογραφίσουν τον εαυτό τους σε αυτό που είπα.

Θα πρέπει λίγο να βλέπουμε τα πράγματα και να μην διαβάζουμε μόνο τους τίτλους γιατί οι περισσότεροι αυτό κάνουν και δεν διαβάζουν μέσα τι συμβαίνει.”

Όσο για την Περιφερειακή διοίκηση Λευκάδος θα σας πω ότι στις 17 Μαρτίου με το που έκλεισαν τα πάντα έστειλα  επιστολή και στον αντιπεριφερειάρχη, βουλευτή και δήμαρχο για να συζητήσουμε και δεν πραγματοποιήθηκε καμία συζήτηση,ωστόσο έλαβα μια απάντηση από την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας ότι έχουμε χρόνο για ενέργεια στον τουρισμό.

Εγώ δεν είδα μέχρι τις 16 Ιουλίου καμία κίνηση από την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας σε αντίθεση με το Επιμελητήριο που μπήκε μπροστά, συνεργάστηκε με την marketing Greece, δημιουργήθηκε το βίντεο για τη Λευκάδα και οι αντίστοιχες φωτογραφίσεις βοήθησε οικονομικά και ο δήμος και σε δύο περίπου μέρες θα είμαστε στον αέρα μέχρι και τον Μάρτιο για διαφήμιση του νησιού.

Αν καθίσω εγώ να πηγαίνω με το ρυθμό που κινούνται κάποιοι άλλοι φορείς το κλείσαμε το μαγαζί και επειδή η χρονιά είναι άσχημη και τα πράγματα πάρα πολύ δύσκολα  και οι λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά αν θα πάμε στο 25 η το 30% του τζίρου δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε αν θα ενοχλήσουμε κάποιους αλλά να κάνουμε αυτό που κρίναμε σωστό, για αυτό μας έχει ψηφίσει ο κόσμος και είμαστε στη θέση που είμαστε.”

Απαντώντας σε ερωτήσεις ακροατών ότι θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός στην ανακοίνωση του και να γνώριζε ότι οικογένεια Σέρβων ξεκίνησε από το Άκτιο που διοικητικά ανήκει στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, απάντησε ότι εμείς δεν είπαμε ούτε θα λέγαμε για την Πρέβεζα, δεν εννοούσαμε ότι έπρεπε να χρεωθεί εκεί.

Το ίδιο πράξαμε και την προηγούμενη φορά με τον κύριο Τσελέντη ο οποίος επειδή ήθελε να κατέβει στις ευρωεκλογές και να κάνει ντόρο, μας είπε ότι θα γίνει σεισμός σε Λευκάδα-Πρέβεζα και είχαμε τότε στείλει εξώδικο και κάποιοι μας λοιδόρησαν για αυτό.

 

“Όταν κάποιος φορέας κινείται και μιλάει σίγουρα θα κάνει και λάθη, αν κοιμηθούμε όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα κάνουμε κανένα λάθος, εμείς δεν είμαστε της λογικής ότι δεν πρέπει να κοιμόμαστε για να μην κάνουμε λάθη, αλλά ότι πρέπει να ενεργούμε και από τα 10 που θα κάνουμε ας είναι και τα δύο λάθος. Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα καθόμουν ποτέ να δίνω συνέντευξη σε τηλεοπτικό μέσο και από κάτω να γράφει η φάσα “διακοπές στη Λευκάδα οι Σέρβοι” και να κάθομαι να το δέχομαι, δεν θα το δεχόμουν σε καμία περίπτωση και θα ζήταγα να αλλάξει ο τίτλος, κάτι που δεν έγινε με θεσμικό από τη Λευκάδα.

Με αφορμή την προηγούμενη αναφορά για το ποιους θεωρεί οι γείτονες, ακροατής ζήτησε να διευκρινίσει το ζήτημα, ξεκαθάρισε ότι δεν εννοούμε όλοι την Ήπειρο, δεν εννοούμε σε καμία περίπτωση Βόνιτσα, Περατιά, Πλαγιά, Άγιο Νικόλαο που είναι καθημερινά στο νησί μας και τελειώνω εδώ. Είπαμε μία άστοχη κουβέντα δεν χρειάζεται να επανερχόμαστε.

Εγώ εκπροσωπώ τους επαγγελματίες αυτή είναι η δουλειά μου για αυτό με επέλεξαν και αυτό κάνω. Ο κύριος Σκιαδαρέσης υπογράμμισε άλλη μία φορά ότι πρέπει να τηρούμε απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, καθώς έχουμε στο νησί μας τουρίστες από την Σερβία, Ρουμανία και Βουλγαρία που βλέπουμε τι συμβαίνει στις χώρες τους και πρέπει να προσέξουμε 10 φορές περισσότερο.

Απαντώντας στο ερώτημα αν ενημερώθηκε η διοικούσα επιτροπή του Επιμελητηρίου για την ανακοίνωση προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ή αν πήρε μόνος στην πρωτοβουλία, απάντησε ότι “όποιος νομίζει από την διοικούσα επιτροπή ότι δεν ενημερώθηκε να βγει να το δηλώσει.

Αν όμως σε οποιαδήποτε κίνηση κάναμε συζητούσαμε με το διοικητικό συμβούλιο όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές, η κουβεντιάζαμε όλοι μαζί δεν θα είχαμε κάνει τίποτα, θα ήμασταν ακριβώς άλλος ένας δημόσιος οργανισμός ο οποίος μέχρι να κινηθεί θα είχε περάσει πολύς χρόνος.

Εκπροσωπούμε τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις πρέπει λοιπόν να κινούμαστε άμεσα δεν μπορεί όταν γίνονται σωστές κινήσεις όλοι να χειροκροτάμε και όταν κάποιοι νομίζουν ότι δεν έγινε κάτι σωστό να θέλουν να μάθουν αν ενημερώθηκε η διοικούσα επιτροπή.”

Απαντώντας  για ποιο λόγο ο κύριος Μπουρδάρας δεν είναι αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κι αν υπάρχει πρόβλημα στη σχέση τους, είπε ότι εκλογές για το ποιος θα τον αναπληρώσει θα γίνει στο τέλος του μήνα που έχουμε διοικητικό συμβούλιο, καθώς δεν αποφασίζει ο πρόεδρος.

“Όποιος θέλει θα δηλώσει υποψηφιότητα, θα παραιτηθεί από οποιαδήποτε άλλο αξίωμα έχει μέχρι σήμερα για να συμμετάσχει. Όταν το 2011 συγκροτήσαμε τον συνδυασμό μας και συζητήσαμε ποιος θα είναι αντιπρόεδρος γραμματέας και τα λοιπά, είπαμε ότι αυτό κάθε δύο χρόνια θα αλλάζει κάτι που δεν συνέβη.

Από εκεί και πέρα δεν θα πω εγώ αυτή τη στιγμή γιατί ο κύριος Μπουρδάρας αποχώρησε, πάντως σε καμία περίπτωση δεν ήταν το προηγούμενο πρόβλημα που συζητήσαμε πριν από λίγο, απεναντίας με στήριξε στο συγκεκριμένο κομμάτι αρκετά και δεν έχω παράπονο στο θέμα αυτό.

Δεν μπορώ όμως εγώ να πω κάτι άλλο, επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους δεν μπορώ όμως εγώ να μπω σε αυτό ο ίδιος αν θέλει μπορεί να το κάνει. ”

Στο ερώτημα πώς είναι οι μεταξύ τους σχέσεις απάντησε απάντησε γελώντας ότι δεν έχουμε πυροβοληθεί ακόμα αν εννοείτε αυτό…

 

Στο ερώτημα αν αντικαταστάθηκαν τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου τα οποία παραιτήθηκαν  πριν μερικές εβδομάδες,  είπε ότι απαιτείται μία διαδικασία καθώς πρέπει να αποσταλεί μία επιστολή στους επόμενους που είναι στη σειρά,  ζητώντας να αντικαταστήσουν όσους παραιτήθηκαν.  Τρεις έχουν απαντήσει θετικά ψάχνουμε τους άλλους τρεις,  Αν δεν τους βρούμε σύμφωνα με το καθεστώς  θα στείλουμε από το δικό μας συνδυασμό 10 τουλάχιστον άτομα στον Υπουργό  πού είναι ο κύριος Γεωργιάδης,  ο οποίος θα επιλέξει τους τρεις που θα μπουν συνδυασμό.

 

Πρέπει όμως για άλλη μία φορά να ξεκαθαρίσω ότι οι αποφάσεις που παίρνονται στο Επιμελητήριο δεν παίρνονται από τον πρόεδρο και αυτό το λέω για να το ακούσει ο συγκεκριμένος άνθρωπος, καθώς αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο που έκανε ένα προς συμβούλιο κάπως και μάλιστα εγώ μειοψήφισα, τι να κάνω πρέπει να τη ρωτήσεις ισορροπίες και δεν μπορώ να αδειάζω τους συναδέλφους και φίλους που έχω μέσα στο διοικητικό συμβούλιο.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του επανέλαβε για άλλη μία φορά ότι “έχω πολλούς φίλους στην Πρέβεζα, είμαστε γείτονες και συνεργαζόμαστε μάλιστα δική μου ήταν η πρόταση πριν από κάποια χρόνια που δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε να είμαστε ως ένας προορισμός με ένα brand name, καθώς ένας τουρίστας όταν έρχεται στο Άκτιο δεν γνωρίζει ότι η Πρέβεζα είναι άλλη περιφερειακή ενότητα με την Λευκάδα, ή την Ζαβέρδα και θα έπρεπε τουριστικά να είμαστε μία περιφέρεια.

Ο τουρίστας της Λευκάδας θα έπρεπε να βλέπει την αρχαία Νικόπολη, ο τουρίστας από την Πρέβεζα αντίστοιχα θα έπρεπε να έρχεται στη Λευκάδα για να δει κάτι διαφορετικό και αυτό πρέπει να κοιτάξουμε να γίνει, καθώς γνωρίζουμε εδώ και χρόνια πώς μπορεί να υπάρχει μία διαμάχη ανάμεσα στην Πρέβεζα και τη Λευκάδα, όμως απαιτείται να συνεργαστούμε δεν πρέπει να υπάρχει διαμάχη για το κοινό καλό.

 

 

 Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3058 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.