Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για την εβδομάδα ποδηλάτου στην Πρέβεζα – Ο Σπύρος Κανιώρης και η Αλεξία Μπουκουβάλα στον Prisma 91,6

Μετά την μεγάλη ποδηλατοπορεία της Κυριακής συνεχίζονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την εβδομάδα ποδηλάτου στην Πρέβεζα με τη προβολή της ταινίας Bikes vs Cars στο Πολιτιστικό κέντρο (πρώην ΟΑΣΗ) και την Κυριακή 22 Μαΐου, ώρα 11πμ το 2ο Ποδηλατικό πικ- νικ στους Αγίους Αποστόλους με συγκέντρωση στην πλατεία Ανδρούτσου.

Όπως σημειώνει και η ΚΦΠΠ:

«Σε μια καμπάνια ελαχιστοποίησης κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην πόλη, καλούμε τους συμπολίτες να συμμετάσχουν καθημερινά στην «Εβδομάδα Ποδηλάτου», περιορίζοντας την χρήση του αυτοκινήτου, χρησιμοποιώντας ποδήλατο ή πεζή στην μετακίνησή τους στη δουλειά, στην αγορά και στο κέντρο της πόλης, αναδεικνύοντας και αποδεικνύοντας άλλη μια φορά τον πλούτο της πόλης μας και τις δυνατότητες των πολιτών, όταν οργανωμένα αναζητούν την Πρέβεζα που ονειρεύονται!

Τελικός προορισμός; Ανθρώπινες πόλεις που απορρίπτουν την ασυδοσία του ΙΧ κι ανοίγουν χώρο στους πεζούς, τα ποδήλατα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δεν χρειαζόμαστε άλλα έργα που να προωθούν τη χρήση του αυτοκινήτου ούτε όμως και έργα αποσπασματικά και αναποτελεσματικά που υλοποιούνται με πρόφαση το ποδήλατο.

Η Πρέβεζα σε όλα τα σχετικά έργα πεζόδρομων και ποδηλατοδρόμων τα τελευταία χρόνια, έχει βιώσει και βιώνει την παραπάνω κατάσταση, εξαιτίας της ανύπαρκτης πολιτικής σχεδιασμού για την ορθολογική ανάπτυξη της πόλης και τα ανταποδοτικά πλεονεκτήματα των έργων βιώσιμης και αστικής κινητικότητας.

Διεκδικούμε, όλες οι πόλεις μαζί, ένα Εθνικό Σχέδιο για τη Βιώσιμη Κινητικότητα στις πόλεις, στόχος του οποίου θα είναι η γενναία προώθηση των εναλλακτικών μορφών μετακίνησης έναντι του αυτοκινήτου. Η κρίση που βιώνουμε όλοι μας δεν είναι εμπόδιο στην επέκταση του ποδηλάτου, αντιθέτως είναι κίνητρο για την διάδοσή του»

Ο Σπύρος Κανιώρης και η Αλεξία Μπουκουβάλα μίλησαν στον Prisma 91,6 για τις δράσεις της εβδομάδας ποδηλάτου Πρέβεζας.

Ακούστε το απόσπασμα:Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24060 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.