Συνάντηση Β. Τσίρκα, με την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κα. Σία Αναγνωστοπούλου.

Σε εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, με την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Σία Αναγνωστοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία και την προοπτική του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων τόσο για την ανάγκη δημιουργίας αγροτοδιατροφικού πάρκου που θα συνδέσει την επιστημονική έρευνα με την τοπική παραγωγή και ανάπτυξη αλλά και θα θεμελιώσει πιο στέρεα το αίτημα για την ίδρυση ενός Γεωπονικού Πανεπιστημίου στη Άρτα.

Αναφορικά με τις αιτιάσεις από πλευράς της διοίκησης του Τ.Ε.Ι. για την έγκριση νέων προσλήψεων μικρού αριθμού μόνιμων εκπαιδευτικών, η κ. Αναγνωστόπουλου τόνισε αφενός ότι πρόκειται για τις πρώτες μόνιμες θέσεις που προκηρύσσονται μετά από έξι χρόνια από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου ότι αυτή είναι η πρώτη φάση των προσλήψεων και θα ακολουθήσει και δεύτερη τους αμέσως επόμενους μήνες, όπου θα υπάρξει προτεραιότητα στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου στη βάση των αναγκών του και των δυνατοτήτων του.

Ο Βασίλης Τσίρκας, από την πλευρά του, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη θετική ανταπόκριση της Υπουργού στη δημιουργία αγροτοδιατροφικού πάρκου και τόνισε ότι το Τ.Ε.Ι. Ηπείρου οφείλει άμεσα να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να εμπλακούν και άλλοι τοπικοί φορείς στη διαμόρφωση του πλάνου και τη διαχείριση του μεγάλου αυτού εγχειρήματος.

Τέλος, σχετικά με το διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας για ίδρυση Γεωπονικού Πανεπιστημίου, ο κ. Τσίρκας, δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει δράση και θα συμμετάσχει ενεργά στη διεκδίκηση μιας τέτοιας προοπτικής.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23899 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.