Συνάντηση της Βουλευτού Ιωαννίνων κας Μερόπης Τζούφη με τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου κ. Καραΐτση

Την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2016 η Μερόπη Τζούφη, Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε με τον Υποστράτηγο Γεώργιο Καραΐτση, Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου, στην έδρα της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης στα Ιωάννινα.

Στη συνάντηση, πέρα από τις καθιερωμένες ευχές για το νέο έτος, υπήρξε χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων για την πορεία της αναδιοργάνωσης του χωροταξικού χάρτη της Αστυνομίας και τη σημασία που έχει αυτή για την αποτελεσματικότητα της ίδιας της Αστυνομίας και την αύξηση της ασφάλειας των πολιτών. Η αύξηση της ασφάλειας των κατοίκων της Ηπείρου επιτυγχάνεται με τη μείωση του χρόνου επέμβασης των αστυνομικών υπαλλήλων, την οποία αναμφισβήτητα εξασφαλίζει το νέο σχέδιο, σε αντίθεση με το παλιό, ξεπερασμένο και αναποτελεσματικό πρότυπο ασφάλειας.

Ακόμη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ασφάλεια των συνόρων και το ρόλο της Αστυνομίας, καθώς και στην αντιμετώπιση της διακίνησης των ναρκωτικών από την Αλβανία και τα βήματα που έχουν γίνει σε αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης έγινε πλούσιος διάλογος για τα θεσμικά θέματα που αφορούν στο καθεστώς μεταθέσεων, αποσπάσεων και τοποθετήσεων των αστυνομικών υπαλλήλων, όπου ο στρατηγός επισήμανε τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί για τον περιορισμό της αυθαιρεσίας, ενώ από τη μεριά της η κα Τζούφη στάθηκε στη βούληση της νέας πολιτικής ηγεσίας να μην παρεμβαίνει στα εσωτερικά θέματα της Υπηρεσίας, πέραν της διασφάλισης της ισονομίας και της εφαρμογής των νόμων.

Τέλος, ο Στρατηγός ενημέρωσε τη Βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ για την απαξίωση της Αστυνομίας την τελευταία δεκαετία, την οποία οι προηγούμενες  κυβερνήσεις άφησαν χωρίς εξοπλισμό, όπως για παράδειγμα τα περιπολικά, που, αν εξαιρεθεί ένα περσινό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, είχαν να αγοραστούν νέα από το 2004. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα του απαρχαιωμένου εξοπλισμού της αστυνομίας και ποια από αυτά αποτελούν  προτεραιότητα να λυθούν σύντομα, αφού συνιστούν τροχοπέδη στην αποτελεσματική λειτουργία της Υπηρεσίας.

Από τη μεριά της η κα Τζούφη δεσμεύτηκε να προωθήσει τόσο τα θεσμικά αιτήματα όσο και αυτά που σχετίζονται με τις υποδομές και τον εξοπλισμό.

 

 

 

Από το πολιτικό Γραφείο

της Μερόπης Τζούφη

Βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22381 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.