Συνάντηση για τη Διασυνοριακή συνεργασία των Περιφερειών Ηπείρου, Τιράνων, Σκούταρι

Οι Πρόεδροι των Περιφερειακών Συμβουλίων Τιράνων κ. Αλντρίμ Νταλίπι και Σκούταρι κα Γκρέτα Μπαρντέλι επισκέφθηκαν σήμερα την Περιφέρεια Ηπείρου και είχαν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων και αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κα Τατιάνα Καλογιάννη.  Οι δύο Αλβανοί αξιωματούχοι της Αυτοδιοίκησης συμμετέχουν στη  διήμερη  θεματική συνάντηση για την αειφόρο ανάπτυξη της αλιείας, που πραγματοποιείται στα Ιωάννινα στο πλαίσιο του έργου AdriGov

 

Οι κ.κ. Νταλίπι και Μπαρντέλι ζήτησαν από την Περιφέρεια Ηπείρου να αναλάβει πιο ενεργή δράση στα προγράμματα που αφορούν την Μακροπεριφέρεια της Αδριατικής – Ιονίου, προς όφελος των δύο γειτονικών λαών.

 

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τόνισε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου, με την εποπτεία και καθοδήγηση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Τ. Καλογιάννη, έχει πραγματοποιήσει σπουδαία εργασία στα προγράμματα  Διασυνοριακής Συνεργασίας.  “Με τα έργα στρατηγικής σημασίας της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής- Ιονίου, θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω τις σχέσεις της Ηπείρου, με τις χώρες και τις περιοχές της Αδριατικής”, σημείωσε ο Περιφερειάρχης, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον οδικό άξονα Ιωάννινα- Τεργέστη, “ο οποίος – όπως είπε- αν συνεργαστούμε όλοι μαζί μπορεί να καταστεί δρόμος ανάπτυξης”.

 

Αναφέρθηκε επίσης στις προοπτικές που μπορεί να υπάρξουν μελλοντικά στη σιδηροδρομική σύνδεση Ιωαννίνων – Αργυροκάστρου, ενώ δεν παρέλειψε  να αναφερθεί και στις γενικότερες Ελληνοαλβανικές σχέσεις. “Πρέπει η Αλβανία να δείξει περισσότερη εμπιστοσύνη στους Έλληνες. Μαζί ζήσαμε και μαζί θα ζήσουμε και τα επόμενα χρόνια. Ήμασταν δίπλα σας στα δύσκολα χρόνια και τώρα έχουμε και πάλι πρόσφυγες, οι οποίοι δεν έχουν και συγγενικές ρίζες μαζί μας. Και σε αυτούς όμως οι Έλληνες και οι Ηπειρώτες ειδικότερα θα δείξουν την στοργή και την συμπαράστασή τους”, κατέληξε.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23856 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.