Σήμερα Παρασκευή 08/03 το Καρναβάλι των Γυναικών στην Πρέβεζα

Την Τετάρτη 6/3 στις 12 στο prisma radio 91.6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένες του Χρήστου Τσούτση στο στούντιο της εκπομπής ήταν η κα. Ζαντραβέλη και η κα. Κοντονάσιου.

Οι δυο μας καλεσμένες είναι ιστορικά μέλη του γυναικείου καρναβαλιού της πόλης της Πρέβεζας. Συζητήσαμε μαζί τους για το θεσμό του γυναικείου καρναβαλιού που μετρά πάνω από 60 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στην πόλη της Πρέβεζας. Η κ. Κοντονάσιου έκανε μια λεπτομερή αναφορά στο πως ξεκίνησε το γυναικείο καρναβάλι, στα πρόσωπα που το σημάδεψαν αλλά και στην σημερινή του εποχή. Ειδική αναφορά έγινε στην Ευανθία Νάνου αλλά και στους άνδρες που συμμετείχαν στο καρναβάλι γυναικών όπως ο Τάσος Γιαμάς οποίος ξεκίνησε το καρναβάλι την Πέμπτη επειδή τότε είχε ρεπό από την δουλειά. Άλλοι άνδρες που βοήθησαν στην διοργάνωση και συμμετείχαν ως οδηγοί σε αυτοκίνητα- άρματα ήταν οι αφοί Οικονόμου αλλά και ο κ. Κοντονάσιος. Η κ. Ζαντραβέλη αναφέρθηκε στο γεγονός της μεταλαμπάδευσης του θεσμού από γενιά σε γενιά όλα αυτά τα χρόνια αλλά και στο γεγονός της σημερινής παρουσίας νεαρών κοριτσιών και γυναικών.

Η κ. Ζαντραβέλη μας ενημέρωσε ότι τα γκρουπ θα ξεκινήσουν από το 2ο Δημοτικό σχολείο Πρέβεζας την Παρασκευή 8/2 την παρέλαση και ότι ώρα συνάντησης έχει οριστεί 7:45 μ.μ. Τέλος η κ. Κοντονάσιου ευχαρίστησε το Δήμο Πρέβεζας για την βοήθεια και προσωπικά τον κ. Μπαίλη αλλά και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννου για την βοήθεια στην διοργάνωση. Κλείνοντας και οι δυο κυρίες κάνανε αναφορά στο γεγονός του πόσο βοήθησε το καρναβάλι των γυναικών Πρέβεζας και γειτονικά καρναβάλια να αναπτυχθούν αλλά και να στηθούν όπως αυτό της Άρτας και της Φιλιππιάδας. Κάλεσαν στο κλείσιμό όλες τις γυναίκες να συμμετάσχουν και ας μην έχουν δηλώσει συμμετοχή σε γκρουπ και τον κόσμο να παρακολουθήσει την παρέλαση της Παρασκευής.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24063 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.