Σημειώσεις: Με βροχές, καταιγίδες και… καρφώματα στη τοπική ΝΔ!

Εδώ είμαστε και αυτή την εβδομάδα για να σχολιάσουμε όσα είδαν το φως της… δημοσιότητας και προκάλεσαν…. σχόλια!

Η Νέα Δημοκρατία βλέποντας από την μία την παράταξη να οδεύει προς την εξουσία και από την άλλη το βλέμμα να στρέφεται προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αρχίζουν οι κομματικές μηχανές να φουλάρουν και μαζί με αυτές και η ίντριγκα.

Η παράταξη της Ν.Δ. έχοντας υπόψη ότι ενδεχομένως ο ευρύτερος χώρος της λεγόμενης κεντροαριστεράς (ΠΑΣΟΚους δηλαδή) ίσως να κατέλθουν με δύο ψηφοδέλτια, ένα του ήδη Δημάρχου Πρέβεζας και δεύτερο του πρώην Νομάρχη Πρέβεζας και με την εικόνα που δείχνει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι στη γαλάζια παράταξη τρίβουν τα χέρια τους, ευελπιστώντας πως με αυτές τις εκλογικές καραμπόλες  θα πλασαριστούν στον δεύτερο γύρο (αν υπάρξει δεύτερος γύρος και όχι απλή αναλογική, άγνωστε ακόμα αι βουλαί του Σκουρλέτη).

Έτσι ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πρέβεζας αφού διόρισε τον κ. Καλλίνικο στον Τομέα Υποδομών και αφού παραβρέθηκαν στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στα Γιάννενα, ήρθε η επιστολή της ΔΚΜ (Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών) ως πρώτη αντίδραση;

Η επιστολή κατηγορεί ουσιαστικά την επιλογή του κ. Τζίμα το πρόσωπο του κ. Καλλίνικου ως εκλεγμένο δημοτικού συμβούλου του κ. Κλάπα που κατέχει τη θέση του Γεν. Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όπως φαίνεται μετά την αποχώρηση Κλάπα από τα δημοτικά συμβούλια, ο κ. Καλλίνικος έχει αναλάβει το ρόλο του επικεφαλής – σαν να προετοιμάζεται ένα πράγμα.

Και όλα αυτά έρχονται λίγο καιρό αφού υπάρχει μία έντονη φημολογία από δεξιούς κύκλους ότι υποψήφιος Δήμαρχος θα είναι ο κ. Καλλίνικος – φήμες !

Έρχεται έρχεται η απάντηση του κ. Τζίμα, αφού ενημερώνει για το τυπικό της διαδικασίας, συνεχίζει να «πυροβολεί» αδιάκριτα τους συντρόφους του.

Θα μου επιτρέψετε να σταθώ σε δύο σημεία της απάντησης.

Πρώτον, αναφέρει στη δήλωση του ο Πρόεδρος κ. Τζίμας, ότι προτάθηκε για τη θέση  ο κ. Νίκος Γεωργάκος αλλά δεν ήθελε να έχει καμία ανάμειξη για να ασχοληθεί με τα Δημαρχιακά – τον «κάρφωσε» τον Γεωργάκο στεγνά.

Δεύτερον, αναφέρει ως πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που το 2014 συμπορεύτηκαν με τον ΠΑΣΟΚο υποψήφιο και εν τέλει Δήμαρχο κ. Μπαΐλη  τη κα Πόπη Παππά και τον κ. Σαραμπασίνα – τον «κάρφωσε» και τον Σαραμπασίνα.

Τα μαχαίρια έχουν βγει για τα καλά ενόψει των  δημοτικών  εκλογών και φανταστείτε ακόμα δεν έχουν πιάσει οι ζέστες για τα καλά και έχουμε πάνω ένα χρόνο μέχρι τότε.

Έβγαλε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το καλοκαίρι 2018 ο Δήμος Πρέβεζας και είναι… σχεδόν όλο λάθος. Από όσα γνωρίζουμε θα πραγματοποιηθούν συναυλίες των Monophonics, του Γιάννη Αγγελάκα, του Παύλου Παυλίδη, των Χαϊνιδων. Για τα υπόλοιπα του προγράμματος που δόθηκε στη δημοσιότητα, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα… ούτε καν αν συμβαδίζουν οι μέρες με τις ημερομηνίες… (π.χ. Η 22α Αυγούστου στο πρόγραμμα είναι… και Τετάρτη… και Σάββατο!)

Θα τα ξαναπούμε την επόμενη εβδομάδα, καλό Σαββατοκύριακο και προσοχή γιατι προβλέπονται βροχές και καταιγίδες!

Πρεβεζάνος Παρατηρητής

Στείλτε τα email σας στο prevezanosparatiritis@gmail.comΠρεβεζάνος Παρατηρητής
About Πρεβεζάνος Παρατηρητής 17 Articles
O "Πρεβεζάνος Παρατηρητής" κρατάει σημειώσεις, μαζεύει και τις... υποσημειώσεις φίλων και γνωστών και σας τις παρουσιάζει τακτικά στο PrevezaToday.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.