Σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ Ν. Πρέβεζας: Καταγγέλλουμε οποιαδήποτε απόπειρα, με κάθε δικαιολογία, να δημιουργηθούν χώροι “εκπαίδευσης” γκέτο καθώς και κάθε ξενοφοβική αντίδραση

Τη φετινή σχολική χρονιά το εκπαιδευτικό μας σύστημα – και στο νομό μας – έρχεται αντιμέτωπο με μια μεγάλη πρόκληση . Την εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων και μεταναστών .

Χιλιάδες άνθρωποι που αναγκάστηκαν από τον πόλεμο και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης να εγκαταλείψουν τις εστίες τους βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ” Hot – spot που βρίσκονται διάσπαρτα στην Ελληνική επικράτεια . Ανάμεσά τους και χιλιάδες προσφυγόπουλα και παιδιά μεταναστών .

Τα παιδιά αυτά η έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν τα βρήκε σε κάποια δομή εκπαίδευσης όπως είναι αυτονόητο και κυρίαρχο δικαίωμα , θεσμικά κατοχυρωμένο , για κάθε παιδί ανεξαρτήτου εθνικότητας και θρησκείας .  Τα βρήκε εγκλωβισμένα σε καταυλισμούς με αβέβαιο και απροσδιόριστο μέλλον .

Οι εκπαιδευτικοί Π.Ε του νομού Πρέβεζας από την πρώτη στιγμή – όπως και η υπόλοιπη κοινωνία και φορείς του νομού – σταθήκαμε αλληλέγγυοι με την οργάνωση συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης και την οργάνωση σχετικής εκδήλωσης ευαισθητοποίησης .

Ως ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εκφράζοντας και εκπροσωπώντας τους  εκπαιδευτικούς Π.Ε του νομού Πρέβεζας θεωρούμε ότι :

  • Η εκπαίδευση αποτελεί βασικό δικαίωμα όλων και επομένως πρέπει να παρέχεται δωρεάν και δημόσια σε όλα τα παιδιά που ζουν στην Ελλάδα συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών.
  • Η εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών χρειάζεται να πραγματοποιηθεί μέσα στα δημόσια σχολεία και νηπιαγωγεία.
  • Η πολιτεία πρέπει να εξασφαλίσει τις συνθήκες ομαλής κατανομής και ένταξης των προσφύγων στις σχολικές μονάδες καθώς και την ανάπτυξη και στελέχωση πρόσθετων υποστηρικτικών δομών

 

Καταγγέλλουμε οποιαδήποτε απόπειρα, με κάθε δικαιολογία, να δημιουργηθούν χώροι “εκπαίδευσης” γκέτο καθώς και κάθε ξενοφοβική αντίδραση που εδράζεται και πηγάζει στον διαχωρισμό των παιδιών με βάση την εθνικότητα και τη θρησκεία .

Αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα όλων των παιδιών που ζουν στην ελληνική επικράτεια να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης .

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ Ν.ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23792 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.