Σε λειτουργία και φέτος τα Ιαματικά Λουτρά – Χ. Νέσσερης: Είναι τεράστια εμπειρία, δεν υπάρχει άνθρωπος που να δοκίμασε τα ιαματικά λουτρά και δεν τα επανέλαβε


Με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας των Ιαματικών Λουτρών της Πρέβεζας για τη θερινή περίοδο ο πρόεδρος της ΝΕΔΗΚΕΔ Χρήστος Νέσσερης ξενάγησε τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ στις εγκαταστάσεις των λουτρών, εξήγησε τις θεραπευτικές ιδιότητες των νερών αλλά και  τον σχεδιασμό που υπάρχει για την αναβάθμιση του χώρου.

Σχετικά με τη λειτουργία των λουτρών ο κ Νέσσερης σημείωσε ότι είναι ανοικτά καθημερινά 7 το πρωί με 2 το μεσημέρι (Σάββατο και Κυριακή 8 με 1), ενώ είναι πιθανό να παραταθεί το ωράριο τον Αύγουστο. Το κόστος για ένα μπάνιο είναι 3 ευρώ.

Ο κ Νέσσερης σημείωσε ότι η ποιότητα των νερών είναι εξαιρετική, εξετάζονται άλλωστε τακτικά από το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, και διαθέτουν σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο πλήθος των επισκεπτών οι οποίοι επαναλαμβάνουν τις επισκέψεις τους στα λουτρά καθώς είναι μια μοναδική εμπειρία που προκαλεί ευεξία. Με 10-15 επισκέψεις ανέφερε μπορεί κάποιος να δει μοναδικά αποτελέσματα και θα του έχει στοιχήσει μόλις 45 ευρώ! Πέρυσι άλλωστε επισκέφτηκαν τα λουτρά περίπου 3.000 άτομα, ενώ φέτος υπάρχει αισιοδοξία ότι ο αριθμός θα είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Σχετικά με το κτιριακό ζήτημα και τις παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν ο κ Νέσσερης ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη –σχεδόν έτοιμες για κατάθεση- οι μελέτες  για την επισκευή των λουτρών και τη δημιουργία ενός κέντρου θαλασσοθεραπείας, με εξωτερική πισίνα, δύο σύγχρονες μπανιέρες με μεγαλύτερο μήκος, ειδικές μπανιέρες ΑμεΑ, απομάκρυνση του ταβανιού και διαμόρφωση του χαμάμ του Αλή Πασά που θα είναι ορατό και εξωτερικά. Ακόμη προβλέπεται θέρμανση στο χώρο προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας όλο το χρόνο. Το συγκεκριμένο έργο θα γίνει προσπάθεια να ενταχθεί γι α χρηματοδότηση σε ένα από τα προγράμματα Ελλάδα – Ιταλία ή στο ΕΣΠΑ.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22035 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.