Σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα η εκδήλωση του ΤΕΙ Ηπείρου, αφιερωμένη στον Άκη Δημόπουλο (φώτο-vid)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 και ώρα 11:30π.μ. στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ηπείρου, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα η εκδήλωση αφιερωμένη στον Άκη Δημόπουλο  με θέμα «Η μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα». Στο Αμφιθέατρο της σχολής παρευρέθηκαν φοιτητές και καθηγητές μέσα σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα αφού την εκδήλωση παρακολούθησαν οι γονείς αλλά και συγγενείς του αδικοχαμένου Άκη Δημόπουλου.

ekliloseiakidimopoulouteipragmat (12)

Η εκδήλωση πλαισιώνονταν από ομιλίες του κ. Μανώλη Αγγελάκη, Ιατρού Αναισθησιολόγου στο Γ.Ν. Πρέβεζας, αλλά και ομιλίας μέσω  skype του «Ιαβέρη» (κ. Αναστασίου Μαρκουίζου) όπου πριν την ομιλία του έγινε προβολή βίντεο με αποσπάσματα ομιλιών για το θέμα των τροχαίων.

Την εκδήλωση συντόνιζε ο κ. Μιχαήλ Διακομιχάλης, αναπληρωτής καθηγητής, Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής όπου τόνισε και τα εξής: «Η εκδήλωση που πραγματικά δεσμεύτηκα να γίνει αλλά και σαν τμήμα μετά από ένα τραγικό γεγονός. Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς σαν καθηγητές ενός 3βαθμιου ιδρύματος, πρέπει να το καταλάβουμε όλοι, είναι ότι τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται χωρίς να προηγούνται τραγικά γεγονότα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν αποτελεί αποστολή μας μόνο το ευ ζην αλλά και η προϋπόθεση του που είναι το ζην, άρα δεν είναι μόνο να βελτιώσουμε την ζωή όσο περνούν από ένα 3βαθμιο ίδρυμα αλλά να μπορούμε να την διασφαλίσουμε, προστατεύσουμε και να την διαφυλάξουμε.

ekliloseiakidimopoulouteipragmat (1)

Αφορμή για την εκδήλωση ήτανε ένα γεγονός που εμένα προσωπικά με συγκλόνισε γιατί ο Άκης ήταν φοιτητής μας, τον ήξερα όμως και πιο πριν γίνει φοιτητής γιατί ήταν συμμαθητής με τον γιο μου, τον έβλεπα στον δρόμο όπου δούλευε ως ντιλίβερι και του έλεγα να προσέχει, πρόσεχε, γιατί εγώ δεν ήξερα τι είχε συμβεί γιατί δεν ήμουν εδώ αλλά στην Αθήνα και το έμαθα εκ των υστέρων. Η ουσία είναι ότι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για τον Άκη παρά μόνο αυτό που κάνουμε σήμερα και αυτό που κάνουμε είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Άκη. Με ένα σημαντικό στόχο να μηδενίσουμε ή αν δεν μπορέσουμε να ελαχιστοποιήσουμε αυτά τα αρνητικά γεγονότα και συμβάντα που έχουν σημαδέψει την Νεοελληνική ζωή και έχουν ένα τεράστιο κόστος που κατά τον «Ιαβέρη» και κάποιους άλλους επιστήμονες στην Αμερική που ασχολούνται. Υπάρχει αποτίμηση οικονομική, κόστος ότι κάποιος δεν παράγει, δεν μεγαλώνει, δεν κάνει οικογένεια και κόστος που επιβαρύνει Νοσοκομεία. Υπάρχει όμως και ένα κόστος που δεν αποτιμάτε και είναι το κόστος που χάνουμε έναν άνθρωπο. Οπότε δεν νομίζω να υπάρχουν λόγια που μπορούμε να πούμε αυτήν την στιγμή γιατί είναι κάτι που δεν μπορεί να το καταλάβει κάποιος που δεν το έχει βιώσει. Τέλος εύχομαι να είναι εποικοδομητική η συνάντηση και να βοηθήσει έστω και ένα άτομο».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την ομιλία του κ.  Μιχαήλ Διακομιχάλης

 

Στη συνέχεια το λόγο είχε ο κ. Μανώλης Αγγελάκης, Ιατρός, Αναισθησιολόγος στο Γ.Ν. Πρέβεζας όπου ήταν και ομιλητής με θέμα την αντιμετώπιση του τραύματος, με την αντιμετώπιση του τροχαίου που είναι η συνέπεια. Πριν την ομιλία του ο κ. Αγγελάκης είπε τα εξής: «Εγώ δεν ήξερα τον Άκη αλλά έχω γνωρίσει πολλούς σαν τον Άκη και πρόκειται να γνωρίσω και άλλους δυστυχώς. Είναι πολύ δύσκολη η δουλειά μας, να καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους περιστατικά. Εδώ και ενάμιση χρόνο υπάρχει μια εθελοντική ομάδα στο Γ.Ν. Πρέβεζας η οποία βασίζεται στο να διδάξει βασικά την υποστήριξη της ζωής προς διάφορες κατεύθυνσης και έχουμε ξεκινήσει από την 1βαθμια, 2βαθμια αλλά και όπου μας καλούν πάμε για να δείξουμε στον απλό άνθρωπο – διασώστη πως μπορεί να προσεγγίσει καθημερινά τα προβλήματα και πως μπορεί να δώσει τις πρώτες βοήθειες».

ekliloseiakidimopoulouteipragmat (4)

Δείτε την ομιλία του κ. Μανώλη Αγγελάκη στο παρακάτω βίντεο αλλά και την επίδειξη που έγινε στην εκδήλωση για το πώς μπορούμε να βγάλουμε το κράνος αν βρεθούμε σε ένα τροχαίο με την βοήθεια φοιτητών αλλά και του κ. Ντούσκου Θωμά, υπεύθυνου στο κέντρο επειγόντων περιστατικών του Γ.Ν. Πρέβεζας.

Στη συνέχεια ακολούθησαν βίντεο με ομιλίες του κ. «Ιαβέρη» αλλά και ομιλία του μέσω skype.

 

ekliloseiakidimopoulouteipragmat (5) ekliloseiakidimopoulouteipragmat (6) ekliloseiakidimopoulouteipragmat (7) ekliloseiakidimopoulouteipragmat (8) ekliloseiakidimopoulouteipragmat (9) ekliloseiakidimopoulouteipragmat (10) ekliloseiakidimopoulouteipragmat (11) ekliloseiakidimopoulouteipragmat (12) ekliloseiakidimopoulouteipragmat (13) ekliloseiakidimopoulouteipragmat (14) ekliloseiakidimopoulouteipragmat (15) ekliloseiakidimopoulouteipragmat (16) ekliloseiakidimopoulouteipragmat (17) ekliloseiakidimopoulouteipragmat (18) ekliloseiakidimopoulouteipragmat (19) ekliloseiakidimopoulouteipragmat (20) ekliloseiakidimopoulouteipragmat (21) ekliloseiakidimopoulouteipragmat (22) ekliloseiakidimopoulouteipragmat (2) ekliloseiakidimopoulouteipragmat (3)Βασίλης Κούρκουλας
About Βασίλης Κούρκουλας 2034 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.