Σχόλιο του τομεακού συμβούλιου KNE Πρέβεζας

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε άλλο ένα «έγκλημα» σε βάρος 50 κατατρεγμένων  προσφύγων. Σκάφος νοτιοδυτικά των Παξών ναυάγησε με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μέχρι στιγμής 12 μετανάστες, ενώ όσοι έχουν σωθεί νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Πρέβεζας. Ξεριζωμένοι από τις χώρες τους και στην προσπάθειά τους να ζήσουν καλύτερα και με αξιοπρέπεια  ήρθαν αντιμέτωποι με τη φρίκη και τα επακόλουθα αυτής της πολιτικής που τους καταδικάζει στην εξαθλίωση και το θάνατο.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, καθώς συνεχίζει την ίδια απάνθρωπη πολιτική με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, που δίνει απλόχερα γη και ύδωρ στους δολοφόνους των λαών και μπλέκει τη χώρα μας βαθύτερα στο ΝΑΤΟ, όπως έκανε και με την πρόσφατη συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ για αναβάθμιση των βάσεων του θανάτου. Είναι η ίδια πολιτική που όσους γλιτώσουν από τη λαίλαπα του πολέμου τους εγκλωβίζει σε μια κατάσταση διαρκούς εξαθλίωσης. Στο κυνήγι της επιβίωσης φτάνουμε στο σημείο να βλέπουμε εικόνες φρίκης, όπως αυτή που μετρά ακόμα και ανθρώπινες ζωές. Μάλιστα το θράσος της κυβέρνησης δεν έχει τέλος όταν ο ίδιος ο υπουργός ανάπτυξης  Άδωνις Γεωργιάδης τολμά να εξαπολύει το ρατσιστικό του δηλητήριο, τη στιγμή που μιλάμε για νεκρούς πρόσφυγες.

Τώρα χρειάζεται οι ρατσιστικές φωνές να απομονωθούν, να υψωθεί ηχηρή φωνή αλληλεγγύης από το λαό και τη νεολαία. Να δυναμώσει ο αγώνας και η πάλη για αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, για την αμφισβήτηση του συστήματος που στο βωμό του κέρδους γεννά πολέμους, προσφυγιά και ρατσισμό. Να ανοίξει ο δρόμος της αλληλεγγύης με τους άλλους λαούς, που θα γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές των εξελίξεων και θα κάνουν κουμάντο στον τόπο τους!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ – ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝΜιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3402 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.