Σ. Βλάχος: «Αναβάθμιση της παραλίας του Παντοκράτορα ζητάμε και όχι εκβραχισμό»

Γενική συνέλευση πραγματοποίησε χθες Κυριακή 17 Απριλίου 2016 και ώρα 7:30μ.μ.   ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παντοκράτορα στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου.

pantorkasynesullogosvlaxos (1)

Ανάμεσα στους κατοίκους του Παντοκράτορα που έδωσαν το παρών ήταν και ο Βουλευτής Ν. Πρέβεζας της Ν.Δ. κ. Στέργιος Γιαννάκης, ο οποίος παρευρέθηκε λόγω ιδιοκτησίας που έχει στην περιοχή. Η γενική συνέλευση είχε ως κύριο θέμα την συζήτηση για την αναβάθμιση και τον καθαρισμό της παραλίας του οικισμού με τον πρόεδρο του συλλόγου Παντοκράτορα κ. Βλάχο Σταύρο να παίρνει θέση λέγοντας : << Το ζήτημα υπάρχει από το 2001 όπου παρεμβήκαμε με τον τότε Δήμαρχο κ. Παπαγεωργίου ώστε να γίνει παρέμβαση στην παραλία με τα μηχανήματα από την ζεύξη για να καθαριστεί αλλά ωστόσο έγιναν κάποιες καταγγελίες με αποτέλεσμα να γίνουν συλλήψεις αλλά και μηνύσεις και το ζήτημα να παγώσει. Το ζήτημα επανήλθε στην επιφάνεια ζητώντας μας άδεια. Όταν γίνονταν το Λιμανάκι προσπαθήσαμε και πήραμε μια βυθοσκοπική μελέτη όπου θα μπορούσαμε μετά να κάνουμε μια μελέτη αργότερα για τον καθαρισμό. Τη μελέτη αυτή την έχουν καταθέσει στις τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πρέβεζας και πέρυσι μετά από γενική συνέλευση του Συλλόγου επισκέφτηκαν τις Τεχνικές Υπηρεσίες όπου τους ενημέρωσαν ότι υπάρχει η μελέτη αλλά υπάρχει μια στασιμότητα από το Δ. Πρέβεζας. Όχι ότι φταίει αλλά μας πέταξαν το μπαλάκι να πάμε στην Κτηματική Υπηρεσία, ωστόσο όμως ο Δήμος μπορεί να κάνει μελέτη και μαζί με εμάς να την προβάλουμε.>>

pantorkasynesullogosvlaxos (2)

Στη συνέχεια ο κ. Βλάχος τόνισε ότι δεν θέλουν να ξηλώσουν τα βράχια που είναι στο βάθος γιατί όπως είπε είναι μια ομορφιά αλλά και φυσική προστασία του Παντοκράτορα. Στόχος τους είναι η λεκάνη της παραλίας όπου ξεκινά από τον Καράμπαμπα έως την τελευταία σκάλα. Να καθαριστεί εσωτερικά από τα σαφρά πετρώματα που ξεκινάν από 0,30 πόντους και φτάνουν κοντά τα 2 μέτρα και όπως τόνισε κ. Βλαχος για το συγκεκριμένο ζήτημα εμείς δεν ζητάμε εκβραχισμό αλλά αναβάθμιση.

pantorkasynesullogosvlaxos (3)

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Στέργιος Γιαννάκης που δήλωσε: << Αν πάμε σήμερα από το Κανάλι έως την Πάργα θα διαπιστώσουμε μπουλντόζες μέσα στις παραλίες, μέσα στην περιουσία της Κτηματικής Υπηρεσίας και να οργώνουνε και να καθαρίζουν τις παραλίες. Είναι άλλο κράτος εκείνο; Εμείς προσπαθούμε με το γράμμα του Νόμου να πάμε να διεκδικήσουμε ενώ άλλοι το θεωρούν αυτονόητο. Σε κουβέντες που έχω κάνει και με τον Δήμαρχο, γιατί το Κανάλι και ο Βράχος ανήκουν στον Δήμο Πρέβεζας, εκεί γίνονται οι καθαρισμοί μπαίνοντας μέσα σε περιουσία της Κτηματικής Υπηρεσίας και δεν συμβαίνει τίποτα. Δεν έχω δει ούτε τους Οικολόγους να κάνουν κάποια παρέμβαση όπως τότε με τον τότε  Δήμαρχο κ. Παπαγεωργίου. Τέλος, ο κ. Γιαννάκης δεσμεύτηκε να προσπαθήσει να βοηθήσει την περιοχή του Παντοκράτορα και στο θέμα της παραλίας και σε ότι άλλο μπορεί να βοηθήσει.

Ακούστε ολόκληρη την γενική συνέλευση του πολιτιστικού συλλόγου Παντοκράτορα στο παρακάτω ηχητικό:Βασίλης Κούρκουλας
About Βασίλης Κούρκουλας 2034 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.