Σ. Ιωάννου: «Η σημερινή εκδήλωση είναι πολύ σημαντική για την ενημέρωση των πολιτών» – Ποσοτικά και ποιοτικά αποτελέσματα από την υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-2013 στην Περιφέρεια Ηπείρου

Πραγματοποιήθηκαν οι εναρκτήριες εκδηλώσεις για το Ε.Π. «Ήπειρος 2007-2013», οι οποίες  υλοποιούνται από την Περιφέρεια Ηπείρου και την  Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020» της παγκόσμιας καμπάνιας «Europe in my Region 2016» (Open EU Project Days) για την προβολή των συγχρηματοδοτούμενων έργων στους πολίτες, ώστε να αναδειχθούν τα αποτελέσματα, τα οφέλη και οι ευκαιρίες τους για την προβολή των συγχρηματοδοτούμενων έργων στους πολίτες.

Οι εκδηλώσεις σε συνεργασία με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων  έλαβαν χώρα στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες (Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα) .

Οι εναρκτήριες εκδηλώσεις της πρωτοβουλίας  πραγματοποιήθηκαν  σήμερα  Τρίτη 17 Μαΐου στα εξής σημεία:

  • Στο Κάστρο Άρτας στις 11:00
  • Στο Κάστρο Ιωαννίνων (Ίτς Καλέ- Φετιχιέ Τζαμί) στις 11:00
  • Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας στις 11:00
  • Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης στις 11:00

Σήμερα  το πρωί πραγματοποιήθηκε παρουσίαση στα τοπικά ΜΜΕ της έκθεσης των έργων μέσω ΕΣΠΑ στην αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Νικόπολης. Τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί μέσω ΕΣΠΑ αλλά και εκείνα που προωθούνται, παρουσίασαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στρ. Ιωάννου και η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας Ανθή Αγγέλη.

Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας Ανθή Αγγέλη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μία έκθεση που γίνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου για να προβληθούν τα έργα που έχουν γίνει στα πλαίσια του ΠΕΠ. Όσον αφορά τα έργα Πολιτισμού, είχαμε ένα έργο που αφορούσε τον εξοπλισμό της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου, ένα μεγάλο έργο στην Κασσώπη που αφορά την βελτίωση του δρόμου πρόσβασης και νέες διαδρομές στην Κασσώπη, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ και ένα δεύτερο έργο 300.000 ευρώ για την ανάδειξη της Κασσώπης για έναν καλό καθαρισμό και αποκάλυψη του θεάτρου και αποτέλεσε το πρώτο βήμα για να συνεχίζει το επόμενο έργο στο νέο ΕΣΠΑ, που θα είναι η ιστορική ανάκτηση του Θεάτρου στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα» τόνισε η κα Αγγέλη.

arxaiaologiaperifereiapepreveza (1)

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στρ. Ιωάννου ως κεντρικός ομιλητής στην παρουσίαση, τόνισε: «Η σημερινή εκδήλωση είναι πολύ σημαντική για την ενημέρωση των πολιτών. Επιλέχθηκε να γίνει στα Μουσεία για να φανεί η προσπάθεια προώθησης του Πολιτισμού.  Πρόκειται ουσιαστικά για μια ενημέρωση των έργων που πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Ηπείρου, έργα της τάξης των 281 εκ. ευρώ, έργα σημαντικά που δείχνουν ότι η απορροφητικότητα έφτασε στο μέγιστο βαθμό.

Δεν πρέπει να στεκόμαστε μόνο στην απορρόφηση αλλά πρέπει να βλέπουμε και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των έργων. Πιστεύουμε πως όλα τα έργα βοηθούν στην ανάπτυξη της περιοχής», ανέφερε ο κ. Ιωάννου και παρουσίασε την έκθεση απαριθμώντας αναλυτικά τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί μέσω ΕΣΠΑ.

«Το ουσιαστικό είναι πως υπάρχει μια σειρά από ώριμες μελέτες, ενδεικτικά για το Νομό μας υπάρχει έτοιμη μελέτη που θα προκηρυχθεί μέσα στο έτος προϋπολογισμού 45 εκ. ευρώ που αφορά την αποχέτευση των παραλιών Λούτσας – Λυγιάς – Καστροσυκιάς – Κανάλι και Αρχάγγελου Σαμψούντα. Με την συγκεκριμένο έργο θα λυθούν πολλά προβλήματα λόγω της κατασκευής βιολογικού καθαρισμού.

Μέσα στο 2016 θα δημοπρατηθεί επίσης η <<είσοδος της πόλης της Πρέβεζας>> προϋπολογισμού 15 εκ. ευρώ. Θα παραλάβουμε επίσης και τη μελέτη από την Καμπή μέχρι την Πρέβεζα τέλη Ιουνίου, ώστε να διεκδικήσουμε – διότι είναι εκτός ΕΣΠΑ το έργο – την σύνδεση με την Ιόνια Οδό. Σημαντικά έργα που έχουν γίνει στην περιοχή μας είναι η αναβάθμιση του Οδικού Δικτύου, Καρτέρι – Πάργα, η γέφυρα της Δέσπως, διάφορα Σχολεία, τα έργα Πολιτισμού που ανέφερε η κα Αγγέλη κ.α. Είναι σίγουρο πως τα προαναφερόμενα έργα σε συνδυασμό με τα επόμενα του ΕΣΠΑ 2014-2020 θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την περιοχή μας αναπτυξιακά» ανέφερε ο κ. Ιωάννου επισημαίνοντας πως είναι σημαντική η στήριξη των πολιτών στα έργα καθώς υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι πολίτες αντιδρούν λόγω έλλειψης ενημέρωσης.

Ορθά υπάρχουν προβληματισμοί και αντιρρήσεις των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος, ανέφερε ο κ. Ιωάννου, σημειώνοντας  όμως πως πρέπει να υπάρχει εκτενής και επαρκής ενημέρωση ώστε οι όποιες αντιδράσεις να βασίζονται σε πραγματικά δεδομένα και όχι να παρατηρούνται καθυστερήσεις έργων χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Οι χαιρετισμοί  των Αντιπεριφερειαρχών σε Άρτα, Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα

Ο Θ.  Πιτούλης στην Ηγουμενίτσα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Στην εκδήλωση που έγινε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

 

“Η Ήπειρος και ειδικότερα η Θεσπρωτία είχε επενδύσει μεγάλο μέρος των προσδοκιών της για βελτίωση των υποδομών της στους τομείς μεταφορών, περιβάλλοντος, εκπαίδευσης και Υγείας Πρόνοιας στο πρόγραμμα “Ήπειρος 2007-2013”. Σήμερα κάνοντας τον “απολογισμό” μπορούμε  και δηλώνουμε ικανοποιημένοι ως ένα μεγάλο βαθμό για τα έργα που υλοποιήθηκαν και με τα οποία βελτιώθηκε η καθημερινότητα των πολιτών της Θεσπρωτίας. Ενδεικτικά να αναφέρω τα οδικά έργα, το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, (για το οποίο συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας προς την Πολιτεία για τη στελέχωση και λειτουργία του), τα νέα διδακτήρια, τα έργα ύδρευσης σε διάφορους οικισμούς των Δήμων, τις αποκαταστάσεις ΧΑΔΑ, τις εργασίες σε αρχαιολογικούς χώρους.

 

 Έργα που με τις προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής από την ημέρα ανάληψης της ευθύνης του ΕΣΠΑ, αφενός προωθήθηκαν με πιο γρήγορους ρυθμούς και αφετέρου αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία ζητήματα που ανέκυψαν στην πορεία. Παράλληλα προετοιμαζόμαστε για το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στο οποίο ήδη άρχισαν να κατατίθενται προτάσεις και να εντάσσονται έργα, με τα οποία η Ήπειρος και η Π.Ε. Θεσπρωτίας θα ολοκληρώσει νέες υποδομές και θα βάλει τις βάσεις για τη βελτίωση και ανάσχεση των επιπτώσεων της κρίσης”.

 

Ο Ι. Κατέρης στην Άρτα

artaepsa

Η εναρκτήρια εκδήλωση στην Άρτα έγινε σε χώρους του Κάστρου, με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιου για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Κατέρη, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής:

 

 “Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι εργάστηκαν για την αποκατάστασή του Κάστρου και την γενικότερη ανάδειξη αυτού του μοναδικού μνημείου της πόλης μας.

 

Η Περιφέρεια Ηπείρου μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2007 – 2013» είναι η μοναδική ίσως Περιφέρεια στην Ελλάδα που απορρόφησε το σύνολο των πιστώσεων.

 

Στην Περιφέρεια Ηπείρου υλοποιήθηκαν έργα που αφορούν τις Μεταφορές και την Οδική Ασφάλεια, το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, τον Τουρισμό και την Υγεία – Πρόνοια. Κατασκευάστηκαν δρόμοι, δίκτυα ύδρευσης, αποκαταστάθηκαν και αναδείχθηκαν μνημεία, δημιουργήθηκαν χώροι αναψυχής και κατασκευάστηκαν νέες νοσοκομειακές πτέρυγες ενώ εξοπλίστηκαν Μονάδες Υγείας σε όλη την Περιφέρεια. Στην Π.Ε. Άρτας, με τα 46 έργα και δράσεις που υλοποιήθηκαν και μέρος από τα 55 έργα διανομαρχιακού ενδιαφέροντος, υπήρξε ουσιαστική βελτίωση των υποδομών της και ήδη αξιοποιούνται από τους πολίτες μας. Πρέπει επίσης να επισημάνω ότι με το πρόγραμμα 2007-2013 και το νέο που βρίσκεται σε εξέλιξη, ολοκληρώνονται τα δίκτυα αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών, προστατεύοντας αποτελεσματικά το περιβάλλον και ιδίως τον Αμβρακικό Κόλπο.

 

Η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζει το έργο της με στόχο την έξοδο από την κρίση και την είσοδό μας στην ανάπτυξη, προσπαθώντας με σεβασμό στο περιβάλλον και τον πολιτισμό μας να φτάσουμε την Ήπειρο εκεί που της αξίζει”.

Ο Κ. Σιαράβας στα Ιωάννινα

 ioanninaespa

Στην εκδήλωση που έγινε στο Κάστρο των Ιωαννίνων, χαιρέτισε ο Αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνος Σιαράβας, ο οποίος, μεταξύ άλλων,  ανέφερε τα εξής:

 

“Η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου,  στην πανευρωπαϊκή καμπάνια για την προβολή των συγχρηματοδοτούμενων έργων του ΕΣΠΑ 2007-2013, δεν εκλαμβάνεται  από την Περιφερειακή Αρχή,  ως μια τυπική υποχρέωση. Αντίθετα αποτελεί την ευκαιρία για να αναδείξουμε τα οφέλη που προέκυψαν στην Ήπειρο από την επιτυχημένη υλοποίησή του και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής που επέφερε στους κατοίκους της.

 

Η αιρετή Περιφέρεια παρέλαβε το ΕΣΠΑ σχεδόν στα μισά της περιόδου υλοποίησής του. Στο διάστημα που ακολούθησε, του προσέδωσε δυναμική και πέτυχε να υπερκαλύψει όλους τους στόχους που είχαν τεθεί και παράλληλα να μεταφέρει και έργα προς ενίσχυση προγραμμάτων υπουργείων προκειμένου να μην απολεσθούν κοινοτικοί πόροι. Υπερκάλυψε μάλιστα κατά 77 εκ. ευρώ το εγκεκριμένο της πρόγραμμα.

 

Έχοντας  τη θεματική ευθύνη του τομέα Πολιτισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, θέλω να εστιάσω στη μεγάλη σημασία που δίνει η Περιφερειακή Αρχή για τον πολιτισμό και στη νέα προγραμματική περίοδο, στην οποία προωθηθεί το καινοτόμο πρόγραμμα των διαδρομών στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, αλλά και παρεμβάσεις σε άλλα μνημεία μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Αρχή μας, ήταν και παραμένει η ισότιμη αντιμετώπιση   περιφερειακών ενοτήτων  και φορέων, με την προϋπόθεση βεβαίως να διαθέτουν ώριμες και συμβατές με το νέο πρόγραμμα μελέτες και προτάσεις”.

 

Τέλος ο κ. Σιαράβας, αναφέρθηκε και σε έργα που υλοποιήθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων τονίζοντας τα εξής:

 

“Πέρα όμως από την γενική παρουσίαση του ΕΣΠΑ, σήμερα γίνεται παρουσίαση και των επιμέρους έργων στις Περιφερειακές Ενότητες. Χωρίς να θέλω να κουράσω, πρέπει να αναφερθώ επιγραμματικά σε ορισμένα από τα έργα που κατασκευάστηκαν, ικανοποίησαν επιθυμίες και προσδοκίες δεκαετιών και έθεσαν τις βάσεις για την ανάπτυξη περιοχών, ως και τη βελτίωση των παροχών υπηρεσιών προς τους πολίτες ολόκληρης της Βορειοδυτικής Ελλάδος. Τέτοιες παρεμβάσεις είναι το Πολυδύναμο  Κέντρο Αντιμετώπισης Χρηστών Ναρκωτικών, η προσθήκη πτέρυγας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, με μεγαλύτερο έργο αυτό της Δουρούτης, έργα αποχετεύσεων,  η κατασκευή σύγχρονων επαρχιακών οδών προς Τζουμέρκα (2η επ. οδός), προς Γραμμενοχώρια (13η επ.οδός), η σύνδεση ε.ο. Ιωαννίνων- Τρικάλων με την ε.ο. Ιωαννίνων- Κόνιτσας, η  επ. οδό Κεφαλόβρυσο- Δέμα Βασιλικού, την οδό Βογιάννου στην πόλη των Ιωαννίνων, έργα ύδρευσης  σε όλους τους Δήμους, νέα πτέρυγα στις Φοιτητικές Εστίες, έργα σχολικής στέγης (γυμνάσια, παιδικοί σταθμοί), δημιουργία χώρων αναψυχής σε ορεινές περιοχές, ενίσχυση της έρευνας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Αποκατάσταση εξωτερικού τείχους Κάστρου,  εργασίες  στην Ακρόπολη Γαρδικίου, στο Αρχ. χώρο Καστρίτσας, στο Αρχαιολ. Μουσείο Ιωαννίνων κ..α. Συνολικά χρηματοδοτήθηκαν 102 έργα με επιλέξιμες δαπάνες 140,2 εκ. ευρώ.

 

Ολοκληρώνοντας θέλω να εξάρω εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής, τη συνεργασία που υπήρξε με όλους τους φορείς της Ηπείρου που είχαν συμμετοχή στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ, τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής για  το έργο που επιτέλεσαν, καθώς και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες που συνέβαλαν στην ομαλή ολοκλήρωση των έργων και των δράσεων. Ιδιαίτερα να ευχαριστήσω και τα στελέχη των Αρχαιολογικών Υπηρεσιών που σήμερα μας φιλοξενούν στο χώρο τους.

 

Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι  ότι η εποικοδομητική συνεργασία θα συνεχιστεί στο ίδιο επίπεδο και στη νέα προγραμματική περίοδο”.

 

 

 

 

Περιηγήσεις στα Κάστρα Άρτας και Ιωαννίνων

 

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Open EU Project Day», που υλοποιεί η Περιφέρεια Ηπείρου και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020»  προγραμματίζονται σε συνεργασία με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων περιηγήσεις στα Κάστρα Άρτας και Ιωαννίνων.

 

Ειδικότερα, στις   18 και 19 Μαΐου και ώρα 9:00-10:30 θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις  στο Κάστρο της Άρτας, με αφετηρία την κεντρική πύλη (κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 26810-24636).

 

Στις 18 Μαΐου και ώρα 10:00 θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στον περίδρομο του Κάστρου Ιωαννίνων, με αφετηρία την Κεντρική Πύλη του Κάστρου (από την αρχαιολόγο κ. Δήμητρα Παπαϊωάννου).

 

Γενικά στοιχεία του προγράμματος

 

Το ύψος της χρηματοδότησης του προγράμματος της Ηπείρου (του Ε.Π. Θεσσαλίας –  Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου) ανέρχεται σε 241,5 εκ ευρώ, ενώ το επιλέξιμο κόστος των έργων, που συγχρηματοδοτήθηκαν, άγγιξε περίπου τα 283 εκ  ευρώ.

 

Οι Άξονες Προτεραιότητας της Περιφέρειας Ηπείρου αφορούσαν Υποδομές και Υπηρεσίες Προσπελασιμότητας Ηπείρου (Α.Π.3), Αειφόρο Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής (Α.Π. 6), Ψηφιακή Σύγκλιση και Επιχειρηματικότητα (Α.Π. 9), Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής (Α.Π. 12). Μέσω των συγκεκριμένων Αξόνων, χρηματοδοτήθηκαν και υλοποιήθηκαν έργα στους τομείς: μεταφορών, περιβάλλοντος, αγροτικής ανάπτυξης,  αστικής ανάπτυξης, εκπαίδευσης, έρευνας και τεχνολογίας, πολιτισμού, τουρισμού και υγείας-πρόνοιας.

 

Το πρόγραμμα ανά τομείς αναλύεται ως εξής:

 

Μεταφορές & οδική ασφάλεια

Χρηματοδοτήθηκαν 34 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 114.573.705 ευρώ. Συνολικά κατασκευάστηκαν 18,2 χλμ Εθνικού Οδικού Δικτύου, 114,05 χλμ Επαρχιακού Οδικού Δικτύου, 9.85 χλμ Αστικού Οδικού δικτύου, και διατέθηκαν 69 οχήματα και εξοπλισμός στην Τροχαία

 

Δράσεις περιβάλλοντος

Χρηματοδοτήθηκαν 51 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 53.008.682 ευρώ. Κατασκευάστηκαν 640 χλμ δικτύου ύδρευσης, που εξυπηρετούν 142.000 κατοίκους, 91 χλμ δικτύου αποχέτευσης, που εξυπηρετούν 25.205 κατοίκους, διατέθηκαν 16 οχήματα αποκομιδής, 2.800 κάδοι, 15 container απορριμμάτων και 800 κάδοι οικιακής κομποστοποίησης. Επίσης, αποκαταστάθηκαν 12 Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ)

 

Αγροτική ανάπτυξη

Χρηματοδοτήθηκαν 17 έργα, προϋπολογισμού 5.622.290 ευρώ. Αναλυτικά, κατασκευάστηκαν 3 πλατείες, 7 χλμ αγωγών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, υλοποιήθηκαν 7 αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων και ιστορικών κέντρων, διατέθηκαν 7668 m2 νέοι/ ελεύθεροι χώροι προς αξιοποίηση

 

Αστική ανάπτυξη

Χρηματοδοτήθηκαν 10 έργα, με προϋπολογισμό 13.680.140 ευρώ. Κατασκευάστηκαν  παιδικές χαρές, υλοποιήθηκαν αναπλάσεις – πεζοδρομήσεις με 3,4 χλμ δικτύου ποδηλατοδρόμων / δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, διατέθηκαν 3800 m2 νέοι/ ελεύθεροι χώροι προς αξιοποίηση

 

Εκπαίδευση

Χρηματοδοτήθηκαν 23 έργα, προϋπολογισμού 25.413.849 ευρώ. Κατασκευάστηκαν 11 νέα σχολεία με 89 αίθουσες που εξυπηρετούν 2094 μαθητές, 1 νέα φοιτητική εστία που εξυπηρετεί 92 φοιτητές, 1 νέο Πολυδύναμο Πανεπιστημιακό Κτίριο  που εξυπηρετεί 640 φοιτητές. Ακόμη, εξοπλίστηκαν 79 ειδικά σχολεία και ωφελήθηκαν 803 μαθητές

 

Έρευνα & Τεχνολογία

Χρηματοδοτήθηκαν 50 έργα, με συνολικό προϋπολογισμό 13.010.801ευρώ. Χρηματοδοτήθηκαν 49 ερευνητικά προγράμματα, εξοπλίστηκαν 23 υφιστάμενα εργαστήρια, ενώ υλοποιήθηκε η ανάπτυξη γεωγραφικού πληροφοριακού συστήματος στήριξης του πρωτογενή τομέα

 

Πολιτισμός

Χρηματοδοτήθηκαν 19 έργα, με προϋπολογισμό 13.687.323 ευρώ. Αναλυτικότερα, πρόκειται για την αποκατάσταση – ανάδειξη σε 13 μνημεία, τη διάθεση εξοπλισμού στα 4 Αρχαιολογικά Μουσεία, και άλλες παρεμβάσεις σε 2 χώρους σύγχρονου πολιτισμού

 

Τουρισμός

Χρηματοδοτήθηκαν 11 έργα, προϋπολογισμού 3.679.298 ευρώ. Στο πλαίσιο του τομέα κατασκευάστηκαν 29 οικοτουριστικές διαδρομές (κατασκευή –  σήμανση – ανάδειξη μονοπατιών), 2 χώροι υπαίθριας αναψυχής, ενώ υλοποιήθηκε ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής, με συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις, δημιουργία και έκδοση ενημερωτικών-τουριστικών φυλλαδίων

 

Υγεία – Πρόνοια

Χρηματοδοτήθηκαν 19 έργα, με προϋπολογισμό 35.510.206 ευρώ. Κατασκευάστηκαν 4 νέες νοσοκομειακές πτέρυγες, δυναμικότητας 179 κλινών, 4 παιδικοί σταθμοί που εξυπηρετούν 129 νήπια/ 2 βρεφονηπιακοί που εξυπηρετούν 137 βρέφη, ενώ εξοπλίστηκαν 9 μονάδες υγείας, εξυπηρετώντας 2158 κλίνες.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23961 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.