Σ. Γιαννάκης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μόνο χρήσιμη για τους Δανειστές – Σφοδρή επίθεση του Βουλευτή Πρέβεζας στην κυβέρνηση (vid)

Στη σημερινή Νομαρχιακή συνέλευση της ΝΟ.Δ.Ε. Πρέβεζας, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας (όπως μπορείτε να δείτε και ΕΔΩ) ομιλία πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ν. Πρέβεζας κ. Στέργιος Γιαννάκης .

Ο κ. Γιαννάκης αναφέρθηκε στον αγώνα που πρέπει να γίνει ώστε να ξαναγίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, στα θέματα της ανεργίας -φορολογίας  αλλά και όσα καίνε σήμερα την Ελληνική κοινωνία τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι χρήσιμη για τους Δανειστές εφόσον δέχονται τα πάντα. Από την τοποθέτηση του Βουλευτή δεν ξέφυγε και το θέμα με τον Αναπτυξιακό Νόμο αλλά και το Νησάκι της Παναγίας όπου ακούγεται, ως κακόγουστο αστείο όπως τόνισε ο Βουλευτής, να έχει ενταχθεί στο Νόμο.

Ο κ. Στέργιος Γιαννάκης εφόσον χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους είπε τα εξής: «Θα μου επιτρέψετε καταρχήν να συγχαρώ την Νομαρχιακή Επιτροπή για την εκλογή της καθώς και της ΔΗΜΤΟ του Νομού μας και να τους ευχηθώ από καρδίας κάθε επιτυχία στο έργο τους δηλώνοντας παράλληλα ότι θα είμαι δίπλα τους σε ότι και εφόσον με χρειαστούν.

Συναγωνίστριες και συναγωνιστές θεωρώ ότι η σημερινή μας συνέλευση είναι η απαρχή μιας νέας αγωνιστικής παράταξης του Νομού μας, είναι η πρώτη μας αφορμή για ένα νέο ξεκίνημα με στόχο και σκοπό στο τέλος αυτής της πορείας να κάνουμε την Ν.Δ. κυβέρνηση, να κάνουμε τον νέο Πρόεδρο μας, Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό.

Όλοι μαζί με πνεύμα  συλλογικότητας, αλληλοϋποστήριξης και συνέπειας θα καταφέρουμε να κάνουμε αυτό που επιβάλλεται στα πλαίσια των δικών μας δυνατοτήτων και των δικών μας αρμοδιοτήτων και αυτό που επιβάλλεται είναι να ξαναφέρουμε την Ν.Δ. πρώτη δύναμη στο Νομό μας.

Ο στόχος είναι απόλυτα εφικτός αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διέψευσε κάθε ελπίδα που εναπόθεσε πάνω τους ο Ελληνικός λαός. Η ελπίδα που θα έρχονταν έγινε λεπίδα, λεπίδα για τον μισθωτό, συνταξιούχο, τα άτομα με ειδικές δεξιότητες, τους καταστηματάρχες, τους μικροεπιχειρηματίες, για τις γυναίκες που το μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι άνεργες αλλά το ανησυχητικότερο είναι ότι η ελπίδα έγινε λεπίδα για τους νέους που μαστίζονται από την ανεργία χωρίς να βλέπουν καμία προοπτική για το αύριο.

Και επειδή αναφέρθηκα στην ανεργία θα ήθελα να πω σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις η περιοχή μας, η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία είναι όχι μόνο η φτωχότερη περιοχή της χώρας αλλά και η περιοχή με την μεγαλύτερη ανεργία. Και ενώ θα περίμενε κανείς από τον Ηπειρώτη Πρωθυπουργό και τους Ηπειρώτες Υπουργούς να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα και να προσπαθήσουν να ανατρέψουν αυτήν την κατάσταση, αυτοί απέκλεισαν την Ήπειρο τόσο από το πακέτο Γιούνκερ, τόσο και από το Νέο Αναπτυξιακό Νόμο και κανένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο δεν συμπεριλαμβάνεται στις ενισχύσεις.

Με παραστάσεις μας τόσο οι Βουλευτές της Ηπείρου αλλά και ο Περιφερειάρχης κ. Α. Καχριμάνης προσπαθήσαμε να πείσουμε την κυβέρνηση να εντάξει στον Αναπτυξιακό Νόμο τουλάχιστον την παραλιακή ζώνη της Πρέβεζας από την Πρέβεζα έως τα Σύβοτα γιατί υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον να ανθήσει τουριστικά.

Δεν θέλησαν να ακούσουν τίποτα, έξω η παραλιακή από τον Αναπτυξιακό Νόμο και εκ του θαύματος ευτυχώς στις αναπτυξιακές ενισχύσεις μπαίνει το Ανώι καθώς μπαίνει ως Ορεινή περιοχή και μπαίνει και η Κρανιά ως μη Ορεινή περιοχή αλλά ακούστηκε και το παράδοξο, μπαίνει λέει και το Νησάκι της Παναγίας που είναι στην είσοδο της Πάργας. Αν δεν πρόκειται για λάθος ή για κακόγουστο αστείο θα πρέπει άμεσα να μας διευκρινίσουν τι έχουν στο μυαλό τους, τι είδους ανάπτυξη προγραμματίζουν για το νησάκι που είναι ένα ιστορικό Μνημείο ιδιαιτέρους κάλους και αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Πάργας και άμεσα χθες έπρεπε να είχε γίνει η διευκρίνιση.

Φίλες και φίλοι η κοινωνία βρίσκεται στα κάγκελα και ο κάθε νοικοκύρης γλύφει τις πληγές του και προσπαθεί μάταια να κρατηθεί όρθιος. Βάζουν φόρους, πήραν όλα τα αποθεματικά των ταμείων, των Νοσοκομείων, όλων των κρατικών οργανισμών, κόβουν μισθούς και συντάξεις έκλεισαν στην ουσία της Τράπεζες με τα Capital Control, αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές ακόμα και των Αγροτών, αυξάνουν τον ΕΝΦΙΑ και τον διατηρούν έως το 2031 όπως μας ανακοίνωσαν προχθές.

Πήγαν τον ΦΠΑ στο 24%, εκχώρησαν όλα τα δάνεια των Ελλήνων, κόκκινα και πράσινα στα ξένα fans. Δηλαδή ολόκληρη η ιδιωτική  περιουσία των Ελλήνων πέρασε στα ξένα χέρια. Παραχώρησαν ολόκληρη την δημόσια περιουσία μέσω του Υπέρ ταμείου στους δανειστές για 99χρονια. Το τι έχει συμβεί θα το νιώσει ο κόσμος από τον Σεπτέμβρη και μετά όταν θα δει τις Φορολογικές και Ασφαλιστικές του υποχρεώσεις στα ύψη, όταν θα δει το εισόδημα του να συρρικνώνεται και κυρίως όταν θα αρχίσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και θα βγαίνουν στο σφυρί τα σπίτια των Ελλήνων ακόμη και η πρώτη κατοικία.

Η κοινωνία βρίσκεται σε απόγνωση, είναι χρήσιμη μόνο για τους δανειστές γιατί δέχονται τα πάντα, καταστρέφουν την χώρα για να κρατηθούν στην εξουσία για την καρέκλα τους, τρέμουν τις εκλογές γι’αυτό και κλείσανε όπως, όπως με μετρά ύψους 9 δις στην αξιολόγηση για να πάρουν τα 7,5 δις γιατί στο τέλος του μήνα δεν θα είχαν να πληρωθούν ούτε μισθοί ούτε συντάξεις. Αυτή είναι η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Φίλες και φίλοι τα ψέματα όμως κάποια στιγμή τελειώνουν, τον Σεπτέμβριο θα ψηφίσουν άλλο ένα επώδυνο νομοσχέδιο για τα εργασιακά και μετά από αυτά αφού θα έχουν ψηφίσει όλα αυτά που τους έχουν επιβάλει οι Δανειστές να είστε σίγουροι ότι τελειώνει και ο ρόλος τους. Θα τους αδειάσουν και οι ίδιοι σημερινοί προστάτες τους και θα το δείτε γι’αυτό εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι, έτοιμοι και συγκροτημένοι για μια σοβαρή εκλογική αναμέτρηση. Έτοιμοι να ξαναστήσουμε στα πόδια την κατεστραμμένη χώρα, έτοιμοι να κυβερνήσουμε με αποφασιστικότητα, σύνεση και κοινωνική δικαιοσύνη. Έτοιμοι να αλλάξουμε την μοίρα του τόπου μας, έτοιμοι να ξαναδώσουμε προοπτική και ελπίδα στην νέα γενιά.

Ας είναι η σημερινή  μας συγκέντρωση η αφετηρία αυτής της νέας προσπάθειας».

Βασίλης Κούρκουλας
About Βασίλης Κούρκουλας 2034 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.

1 Trackback / Pingback

  1. Πραγματοποιήθηκε η Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΟ.Δ.Ε. Πρέβεζας (Φώτο-Βίντεο) – Prisma Radio

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.