Σ. Γιαννάκης: Η κατάσταση σε όλες τις Υγειονομικές δομές του Νομού μας ολοένα και χειροτερεύει – Ερώτηση και αναφορά προς κ. Ξανθό και Κουρουμπλή

Παρά τις επί 2 χρόνια βαρύγδουπες εξαγγελίες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και των τοπικών Κυβερνητικών παραγόντων, περί αντιμετώπισης των προβλημάτων που υπάρχουν στο Νομό μας, σε όλες τις Υγειονομικές δομές, η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει.

Το πρόβλημα είχε εντοπιστεί από το καλοκαίρι του 2015, όταν με απόφαση της 6ης  ΥΠΕ (σε πλήρη τουριστική περίοδο), τα Κ.Υ. Πάργας και Καναλλακίου θα εφημέρευαν εναλλάξ (μονές-ζυγές ημέρες).

Με την Ερώτησή μου, δια της Βουλής των Ελλήνων, στον τότε Υπουργό Υγείας    κ. Κουρουπλή ( αρ. πρωτ.3159/3-6-2015, την οποία επισυνάπτω) επεσήμανα το επικίνδυνο της απόφασης για την υγεία τόσο των κατοίκων της περιοχής, όσο και των τουριστών ( η περιοχή αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς).

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2016 και με την υπ’ αριθμόν 1226 / 23-2-2017 Αναφορά μου στον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό (την οποία και επισυνάπτω) επανέρχομαι στο θέμα, κρούοντας γι’ άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου.

Κάθε φορά που υπάρχει έντονη διαμαρτυρία ή κινητοποίηση των κατοίκων, είτε πρόκειται για τα Κ.Υ. είτε για το Νοσοκομείο, εισπράττουμε έωλες υποσχέσεις περί διορισμών, οικονομικών ενισχύσεων κ.τ.λ., κ.τ.λ.

Δεν μπορεί παρά να θεωρήσουμε ως εμπαιγμό και την προχθεσινή εξαγγελία για την προκήρυξη θέσεων αγροτικών γιατρών για τα Κ.Υ., ακριβώς μια ημέρα πριν την χθεσινή κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής Φαναριού – Πάργας, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι όταν και εάν έρθουν οι αγροτικοί γιατροί (χωρίς ειδικότητα), το πρόβλημα της εκ περιτροπής λειτουργίας των Κ.Υ. δεν θα επιλυθεί, αφού δεν δύνανται να εφημερεύουν χωρίς την παρουσία Γενικού γιατρού.

Είναι σαφές πλέον ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ή υπάρχει παντελής αδιαφορία για την υγεία των κατοίκων της περιοχής μας.

Οι οποιεσδήποτε εξαγγελίες αποσκοπούν μόνον στο να κερδίσουν πολιτικό χρόνο και να μην πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις η διόγκωση και το κύμα δυσαρέσκειας που υπάρχει από την εφαρμοζόμενη Κυβερνητική πολιτική σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου.

Οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής θα συνεχίσουν τους αγώνες τους, μέχρι την δικαίωση των δίκαιων αιτημάτων τους.

 

                                                                              Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.ΠΡΕΒΕΖΗΣ – Ν.Δ.

                                                                                        ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Δείτε παρακάτω την ερώτηση και την αναφορά του κ. Γιαννάκη:

Προς

Τον Υπουργό Υγείας

 κ Ανδρέα Ξανθό

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα σας διαβιβάζω το με αριθμό πρωτοκόλλου 14992/30-12- 2016 Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας με αίτημα την πλήρη λειτουργία των δύο Κέντρων Υγείας Καναλλακίου και Πάργας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, τη στελέχωσή τους με το αναγκαίο ιατρικό ειδικευμένο προσωπικό ούτως ώστε να διασφαλίζεται η λειτουργία των εφημεριών καθώς επίσης και τη δημιουργία αυτοτελούς τμήματος ΕΚΑΒ στο Δήμο Πάργας.

Παρακαλώ να μου γνωρίσετε την άποψή σας καθώς επίσης και τυχόν ενέργειές σας για την ικανοποίηση του ανωτέρω δίκαιου αιτήματος, δεδομένου ότι η εν λόγω περιοχή είναι από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς με αποτέλεσμα να καλούνται τα δύο Κέντρα Υγείας, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, να ανταποκριθούν σε πολύ μεγάλο αριθμό περιστατικών και να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τόσο των δημοτών όσο και των τουριστών.

Προς

Τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουπλή

Θέμα: Δυσλειτουργία των Κέντρων Υγείας του Νομού Πρεβέζης.

Με προηγούμενη ερώτησή μου- συνυπογραφόμενη και από άλλους συναδέλφους – και συγκεκριμένα με την υπ’ αριθμόν πρωτ. 2950/27-5-2015, σας θέταμε το θέμα της αδικαιολόγητης καθυστέρησης στην αποπληρωμή των κανονικών εφημεριών των ιατρών του ΕΣΥ και το ψαλίδισμα των αναλογούντων ποσών, της τάξεως του 10- 30%.

Τα Κέντρα Υγείας εξακολουθούν να λειτουργούν και να παραμένουν ανοικτά, μόνον από την ευσυνειδησία και το έρμα σοβαρότητας και ευθύνης των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Γι’ αυτό το λόγο, τα τρία Κέντρα Υγείας του Νομού Πρεβέζης παρέμεναν ανοικτά, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, σε συντήρηση, ακόμα και σε βασικά αναλώσιμα.

Τις τελευταίες όμως ημέρες, τα Κέντρα Υγείας Καναλλακίου και Πάργας, με απόφαση της 6ης ΥΠΕ θα εφημερεύουν εναλλάξ (όπως λέμε μονά – ζυγά) και αυτό γίνεται σε πλήρη τουριστική περίοδο.

Με δεδομένο ότι η εν λόγω περιοχή είναι από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς, γίνεται σαφές ότι με αυτή την απόφαση της εναλλάξ εφημερίας

τίθεται σε κίνδυνο η ζωή, τόσο των δημοτών της περιοχής, όσο και των τουριστών, αφού αυτά τα δύο Κέντρα Υγείας καλούνται, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες να ανταποκριθούν σε πολύ μεγάλο αριθμό περιστατικών.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ι.Ποια μέτρα θα πάρει άμεσα για την εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Υγείας του Νομού Πρεβέζης;

 • Πως σκέφτεται να αποτρέψει την εναλλάξ εφημερία των Κέντρων Υγείας και Καναλλακίου;
 • Ο ερωτών Βουλευτής
  Γιαννάκης Στέργιος
  Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Πρεβέζης  Ομάδα Σύνταξης
  About Ομάδα Σύνταξης 24060 Articles
  To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

  Be the first to comment

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.