Σ. Γιαννάκης: Ερώτηση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων στη Φιλιππιάδα και το σχέδιο ολοκλήρωσης της λειτουργίας του

Προς

 • Τον Υπουργό Εσωτερικών & Δ/κής Ανασυγκρότησης
 • κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

  (Υπόψη Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής

  κ. Ιωάννη Μουζάλα)

 • Τον Υπουργό Εθνικής ΄Αμυνας κ. Π. Καμμένο
 • (Υπόψη Αναπληρωτή Υπουργού κ. Δημητρίου Βίτσα)

  Θέμα: «Ερώτηση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων στη Φιλιππιάδα και το σχέδιο ολοκλήρωσης της λειτουργίας του».

   

  Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,

  Στον χώρο του πρώην στρατοπέδου “Πετροπουλάκη” στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας λειτουργεί από τον περασμένο Μάρτιο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων. Σύμφωνα με την από 10 Μαρτίου επιστολή του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσα προς τον Δήμο Ζηρού, η λειτουργία του θα ολοκληρωθεί με την παρέλευση 8 (οχτώ) μηνών. Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εκπνέει σε λίγες ημέρες. Τόσο ο Δήμος Ζηρού όσο και η Τοπική Κοινωνία  οι οποίοι έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό στη στήριξη των προσφύγων μέχρι σήμερα, δεν γνωρίζουν ποιος είναι αλλά κι εάν υπάρχει σχεδιασμός για τη συνέχεια.

  Την ίδια στιγμή οι πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν σε σκηνές κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης, οι οποίες γίνονται ακόμη δυσκολότερες με την έλευση των φθινοπωρινών βροχών και καταιγίδων.

  Στο μεταξύ ο χώρος του πρώην στρατοπέδου “Πετροπουλάκη” στον οποίο λειτουργεί σήμερα το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων, βρίσκεται σε διαδικασία απόδοσής του στον Δήμο Ζηρού, ο οποίος με τη σειρά του σχεδιάζει να προχωρήσει στην αξιοποίησή του για την κάλυψη δικών του σημαντικών αναγκών.

   

   

  Με βάση τα παραπάνω και με δεδομένη την έντονη ανησυχία που επικρατεί στην τοπική κοινωνία και  η οποία πηγάζει κυρίως από τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, ερωτάσθε:

   

 • Μέχρι πότε θα λειτουργήσει το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας στον χώρο του πρώην στρατοπέδου “Πετροπουλάκη”; Θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις για οχτάμηνη λειτουργία και το Κέντρο θα ολοκληρώσει το κύκλο λειτουργίας του πριν τον χειμώνα ή θα υπάρξει και σε αυτή την περίπτωση αθέτηση των δεσμεύσεων από την πλευρά της κυβέρνησης, κάτι που μας έχετε συνηθίσει μέχρι σήμερα στους περισσότερους τομείς;
 •  

 • Τι σκοπεύουν να κάνουν τα αρμόδια Υπουργεία για να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων;
 •  

 • Σε περίπτωση που βρεθούν άμεσα διαθέσιμοι χώροι προς μίσθωση (δωμάτια ξενοδοχείων, σπίτια) θα προχωρήσει η μετεγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών; Έχουν εξασφαλιστεί αυτά τα κονδύλια;
 •  

 • Τέλος, σε περίπτωση που αποφασιστεί η συνέχιση και λειτουργία της συγκεκριμένης δομής με ποιο τρόπο θα διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια και υγεία;
 •  

   

  Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΠΡΕΒΕΖΗΣ Ν.Δ.

  ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ  Ομάδα Σύνταξης
  About Ομάδα Σύνταξης 23926 Articles
  To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

  Be the first to comment

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.


  *


  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.