Σ. Γιαννάκης: Ερώτηση προς τον Υπουργό κ. Α. Μπαλτά με θέμα «Πρόσληψη απαραίτητου προσωπικού στην αρχαία Κασσώπη του Ν. Πρέβεζας»

Προς τον

τον  Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

κύριο Αριστείδη Μπαλτά

ΘΕΜΑ: «Πρόσληψη απαραίτητου προσωπικού στην αρχαία Κασσώπη του Ν. Πρέβεζας»

Ο Νομός Πρεβέζης βρίθει αρχαίων μνημείων, μερικά εκ των οποίων είναι παγκοσμίως μοναδικά όπως το Νεκρομαντείο, η Νικόπολη και η αρχαία Κασσώπη.

Και τα τρία μνημεία έχουν καθ΄  όλη τη διάρκεια του έτους μεγάλη επισκεψιμότητα  από ΄Ελληνες και ξένους επισκέπτες, που επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον για τη γνώση της ιστορίας της περιοχής.

Με απόφασή σας προκηρύχτηκαν κάποιες θέσεις στελέχωσης τόσο του μουσείου της Νικόπολης όσο και του Νεκρομαντείου.

΄Εκπληξη προκαλεί η μη έγκριση θέσεων προσωπικού στο τρίτο μνημείο, την αρχαία Κασσώπη, αφού όλοι γνωρίζουν ότι  λόγω έλλειψης προσωπικού το μνημείο παραμένει για ημέρες κλειστό, προς μεγάλη απογοήτευση των επισκεπτών.

 

 

Το συγκεκριμένο μνημείο είναι μία από τις καλύτερα σωζόμενες πόλεις της Αρχαίας Ηπείρου, με μοναδικό πολεοδομικό σχεδιασμό και ένα από τα χαρακτηριστικότερα σωζόμενα μνημεία που χτίστηκαν με το γνωστό ως «Ιπποδάμειο» γεωμετρικό σύστημα της εσχάρας.

Επειδή λόγω έλλειψης προσωπικού το συγκεκριμένο μοναδικό μνημείο παραμένει κλειστό, πράγμα που έκδηλα σημειώθηκε τις ημέρες του Πάσχα,

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός,

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να καλυφθούν οι απαραίτητες θέσεις προσωπικού για την απρόσκοπτη επισκεψιμότητα του αρχαιολογικού αυτού χώρου.

 

 

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΠΡΕΒΕΖΗΣ Ν.Δ.

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23856 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.