Ψηφίστηκε η ενιαία τιμολογιακή πολιτική για τα απορρίμματα στο ΦΟΣΔΑ.- Καλά νέα για τον Δήμο Πρέβεζας


Γράφει ο Χρήστος Τσούτσης

Στη συνεδρίαση του οργάνου του ΦΟΣΔΑ την Τρίτη 3 Μαρτίου ψηφίστηκε η ενιαία τιμολογιακή πολιτική για τα απορρίμματα στην Ήπειρο , εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός εσόδων – εξόδων 2020 καθώς και το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης του Αναγκαστικού συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου.

Η είδηση της έγκρισης και επικύρωσης της νέας ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής είναι ένα αρκετά σημαντικό γεγονός και μόνο θετικά μπορεί να αποτιμηθεί για  Δήμους  της Ηπείρου όπως ο Δήμος Πρέβεζας. Οι Δήμοι αυτοί μέχρι πρότινος πλήρωναν μη ανάλογα ποσά σε αντίθεση με όμορους Δήμους σχετικά δηλαδή με το τί πραγματικά ρυπαίνουν αλλά και τί ποσότητες απορριμμάτων πηγαίνουν στο νέο εργοστάσιο στα Ιωάννινα.

Η ορθή ενημέρωση, η επικοινωνία και η αποφασιστικότητα των Δημάρχων φαίνεται ότι μπορούν να αποτελέσουν συνθετικά εργαλεία στην προσπάθεια χάραξης μιας διαφορετικής πολιτικής για τα απορρίμματα μέσω του ΦΟΣΔΑ. Του φορέα αυτού που η αλήθεια είναι πολλοί προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το τελευταίο διάστημα ανεπιτυχώς… Κομβικό ρόλο σ’ αυτή την προσπάθεια διαδραματίζει και ο πρόεδρος του νεοσύστατου Φορέα Δήμαρχος Ζηρού, κ. Καλατζής.       Ο ΦΟΣΔΑ το επόμενο διάστημα πρέπει να στελεχωθεί άμεσα με προσωπικό αλλά και να βρεθούν και χρηματοδοτικά εργαλεία για να υλοποιήσει το έργο του.

Είχαμε τονίσει σε παλιότερα ρεπορτάζ μας μόλις ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου ο δραστήριος Δήμαρχος Ζηρού ότι η συγκεκριμένη εκλογή μέσα από προσπάθειες που θα επιδίωκε ο ίδιος άμεσα να λάβει θα μπορούσαν να φέρουν μόνο θετικά αποτελέσματα και για το Δήμο μας. Ο κ. Καλατζής είναι άλλωστε αιρετός του νομού μας… Βέβαια αν και προέρχονταν από το «γαλάζιο στρατόπεδο», όντας πάντα ανεξάρτητος Αυτοδιοικητικός δεν είχε λάβει την στήριξη της Δημοτικής Αρχής Πρέβεζας στην ψηφοφορία που είχε γίνει στα Ιωάννινα για τη θέση του Προέδρου.

Προάγγελος των θετικών εξελίξεων που ανακοινώθηκαν ήταν όμως, το μέλος του ΦΟΣΔΑ πρώην Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Πρέβεζας και νυν Δημοτικός σύμβουλος της Αντιπολίτευσης κ. Σαραμπασίνας, ο οποίος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας την προηγούμενη Τετάρτη  μετέφερε ακριβώς το τι θα συμβεί και θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα σε επίπεδο αποφάσεων σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική.

Το πιο σημαντικό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι με αυτή την επικύρωση πλέον όλοι οι Δήμοι θα πληρώσουν την ίδια εισφορά είτε είναι μακριά είτε είναι κοντά στο νέο εργοστάσιο.

Μένει να δούμε τώρα τι θα γίνει με την διεκδίκηση της δημιουργίας της Μονάδας Μεταφόρτωσης των Απορριμμάτων στην Πρέβεζα, έργο που την ευθύνη υλοποίησης του έχει η Περιφέρεια και έχει δεσμευτεί να το πράξει.

 Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23988 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.