Ψήφισμα για την καθιέρωση «Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας»

Το Δημοτικό Συμβούλιου του Δήμου Ηγουμενίτσας κατά την συνεδρίαση του στις 7 Μαρτίου 2016, έλαβε το ακόλουθο ψήφισμαστο οποίο αναφέρει:

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων καιΑδελφοτήτων Ιταλίας (ΟΕΚΑΙ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για τηνκαθιέρωση«Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας»με προτεινόμενη ημερομηνία την 20η Μαΐου.

Πρόκειται για μια κορυφαία πρωτοβουλία που αναδεικνύει την ανεκτίμητη προσφορά τουΕλληνισμού στον Παγκόσμιο Πολιτισμό και στοχεύει στην προβολή της Ελληνικής Γλώσσαςκαι Παιδείας και την ανάδειξη της ιστορικής της παρουσίας.

Η ελληνική γλώσσα και ο ελληνικός πολιτισμός συνιστούν την ουσία του Ελληνισμού, τωναρχών, των κανόνων, των αξιών και των ιδανικών του. Είναι η πολύτιμη παρακαταθήκη τωνπρογόνων μας, με αδιάσπαστη ιστορική συνέχεια.

Αποτελεί καθήκον για όλους μας, να ενισχύσουμε την προσπάθεια αυτή, και να γίνουμε“συνοδοιπόροι” σε αυτό το “ταξίδι” για την καθιέρωση της “Παγκόσμιας Ημέρας ΕλληνικήςΓλώσσας και Παιδείας”.

Γραφείο Τύπου

Δήμου ΗγουμενίτσαςΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23990 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.