Προτάσεις ψηφισμάτων της Ανυπότακτης Κίνησης για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας για προσφυγικό και εξορύξεις

Πρόταση ψηφίσματος προς το δημοτικό συμβούλιο από την

«ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας»

ΓΙΑ ΤΗΝ >

Η δραστηριότητα της εξόρυξης υδρογονανθράκων από πολυεθνικές εταιρείες στη περιοχή μας θα έχει μεγάλες και αρνητικές επιπτώσεις με καταστροφικά αποτελέσματα για το περιβάλλον, την υγεία και την ζωή των κατοίκων του Δήμου μας , για τις υφιστάμενες δραστηριότητες πρωτογενούς παραγωγής (γεωργία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία, ιχθυοκαλλιέργειες κλπ.,) καθώς και για τον τουριστικό χαρακτήρα της (με τα ιδιαίτερα φημισμένα οικολογικά του χαρακτηριστικά).

Tον τελευταίο καιρό ακούμε τρεις μύθους για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στη χώρα μας :

Ο πρώτος μύθος λέει ότι «περπατάμε ή κολυμπάμε» πάνω στον ΜΑΥΡΟ ΧΡΥΣΟ του ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ και έχουμε την «μεγάλη ευκαιρία» που θα σώσει τη χώρα, τον τόπο μας και το λαό της περιοχής μας από την φτώχεια.

Ο δεύτερος μύθος μας ψιθυρίζει στα αυτιά για τη «δίκαιη ανάπτυξη», τις επενδύσεις που θα΄ρθουν, την ευημερία, τους κόμβους μεταφοράς ενέργειας, τις νέες θέσεις εργασίας.

Ο τρίτος μύθος μας νανουρίζει με τον ισχυρισμό ότι « η Ελλάδα έχει την γεωστρατηγικη ευκαιρία της Ζωής της» αξιοποιώντας τις ευκαιριακές τριβές στις σχέσεις Η.Π.Α. – Τουρκίας. Πρόκειται για έναν επικίνδυνο μύθο που θα οδηγήσει σε τραγωδία ιστορικών διαστάσεων τον Ελληνικό Λαό και τους Λαούς της Αν.Μεσογειου.

Όλα αυτά είναι ασύστολα ψέματα , υποσχέσεις, μεγάλα και ωραία λόγια, που δίνουν και παίρνουν από κυβερνητικά χείλη, για να πειστούν τα υποψήφια θύματα, δηλαδή ο λαός, ότι όλα γίνονται για το καλό του!

Από κοντά τοπικοί παράγοντες, περιφερειάρχες, αρκετοί δήμαρχοι, πληρωμένοι επιστήμονες και λοιπά φερέφωνα συμπληρώνουν την εκστρατεία πειθούς των απολίτιστων «ιθαγενών»!

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ!

Γιατί είναι οι ίδιοι που με τις πολιτικές τους φόρτωσαν το λαό με μνημόνια, με φτώχεια, με ανεργία, με χαράτσια και τον απογύμνωσαν από κάθε ανθρώπινο δικαίωμα.

Γιατί, όταν όλοι αυτοί μιλούν για « εθνικό» συμφέρον, εννοούν το συμφέρον των πολυεθνικών και της υποταγής των πάντων στο κέρδος.

Γιατί εμείς ξέρουμε ότι τα γεωστρατηγικά συμφέροντα για το μοίρασμα της λείας των υδρογονανθράκων, οι πηγές και οι δρόμοι των αγωγών τους, είναι βαμμένοι με το αίμα των λαών.

Γιατί οι όποιες θέσεις εργασίας, δε θα΄ναι τίποτα άλλο παρά τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα των «ειδικών οικονομικών ζωνών», με ασυδοσία εκμετάλλευσης, με εργαζόμενους σε συνθήκες γαλέρας και αναλώσιμους, που θα πεταχτούν στα αζήτητα όταν ολοκληρωθεί το πλιάτσικο.

Ο πλούτος και ο θησαυρός της περιοχής μας είναι Πράσινος και όχι Μαύρος, όπως προσπαθούν να μας πείσουν τα φερέφωνα των εταιριών. Ο πραγματικός πλούτος της Ηπείρου και των νησιών του Ιονίου είναι το φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον τους και όχι η μαύρη ψευτοανάπτυξη που μας πλασάρουν, καμουφλαρισμένη με δήθεν πακτωλούς χρημάτων, αποκρύπτοντας και τους κινδύνους (περιβαλλοντικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς).

Η εκποίηση του υπόγειου πλούτου στις πολυεθνικές της ενέργειας κανένα όφελος δεν θα έχει για τους εργαζόμενους και όλο το λαό. Αντίθετα έρχεται να αυξήσει τα κέρδη των πολυεθνικών, που όπως δείχνει η εμπειρία, αφήνουν πίσω τους «Κρανίου Τόπο», αδιαφορώντας για τις συνέπειες στο περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή που ήδη συντελείται με υπαιτιότητα τους.

Υπερασπιζόμαστε τον τόπο μας, τη ζωή και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΟΧΗ ΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ

 

 

ρόταση ψηφίσματος της «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας» προς το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Όχι στα κλειστά κέντρα κράτησης προσφύγων και μεταναστών

Να καταργηθεί η αντιπροσφυγική- αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε.

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ψηφίσθηκε από την Βουλή ο νόμος που δημιουργεί τα κλειστά κέντρα κράτησης στις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας , που στην ουσία στερεί το δικαίωμα χορήγησης ασύλου σε χιλιάδες ανθρώπους που φθάνουν στην χώρα μας. Πρόκειται για ένα ρατσιστικό κατασκεύασμα, που στόχο έχει να μετατρέψει τη ζωή των προσφύγων και των μεταναστών σε κόλαση. Με μια σειρά διατάξεις και γραφειοκρατικά κωλύματα οδηγεί τους πρόσφυγες σε κράτηση και απέλαση, καταστρατηγώντας το διεθνές δικαίωμα στο άσυλο. Με αποφάσεις φαστ- τρακ χιλιάδες κόσμου θα μπορεί να απελαύνεται σε χώρες με ανελεύθερα καθεστώτα , που θα βαφτίζονται ασφαλή, όπως πχ της Τουρκίας ή της Αίγυπτου. Για όσους παραμένουν στην Ελλάδα μέχρι να αποφασιστεί η μοίρα τους θα κρατούνται στα κολαστήρια τύπου Μόριας, σε όλη τη χώρα, που μετατρέπονται σε κέντρα κλειστού τύπου. Η υγεία και η παιδεία θα «παρέχονται» μέσα στα στρατόπεδα και όχι στα νοσοκομεία και στα σχολεία. Με διατάξεις που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και με μπόλικες δόσεις ισλαμοφοβίας-ξενοφοβίας.

Την προσφυγιά δεν τη θέλει κανείς. Το πρόβλημα δεν είναι οι κατατρεγμένοι άνθρωποι αλλά οι βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (Η.Π.Α – ΡΩΣΙΑΣ – Ε.Ε.) με τους πολέμους και την οικονομική εκμετάλλευση των χωρών επιρροής τους. Οι πρόσφυγες-μετανάστες απλώς αναζητούν μια ασφαλή περιοχή να ζήσουν ίδιοι και τα παιδιά τους. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν έχει κανένα δικαίωμα να απομονώσει τους ανθρώπους αυτούς από την υπόλοιπη κοινωνία σε «ΓΚΕΤΟ-ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ» κέντρα κλειστού τύπου.

Την ώρα που τα σύννεφα του πολέμου απλώνονται σε όλη την περιοχή, η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνεργασία με την ΕΕ απαντούν με κλειστά σύνορα και πόλεμο κατά των προσφύγων. Η πολιτική αυτή είναι εγκληματική και στρώνει το δρόμο για τις ρατσιστικές εκστρατείες δήθεν «αγανακτισμένων πολιτών» που κραυγάζουν ότι οι πρόσφυγες δεν χωράνε στις γειτονιές μας.

Ο κοινός αγώνας ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών μπορεί να νικήσει και να ανατρέψει τις αντιπροσφυγικές πολιτικές των Ελληνικών κυβερνήσεων και της Ε.Ε.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας συντάσσεται με το κίνημα αλληλεγγύης και διεκδικεί:

– Να σταματήσει άμεσα κάθε πολεμική ενέργεια στην ευρύτερη περιοχή της Μ.ΑΝΑΤΟΛΗΣ

– Να κλείσουν εδώ και τώρα τα κολαστήρια, επονομαζόμενα Κέντρα Υποδοχής Ταυτοποίησης, σε όλα τα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα και να μην δημιουργηθεί κανένα νέο στον δήμο μας και σε όλη την Ήπειρο.

 Η χώρα μας να αποχωρίσει άμεσα από την συνθήκη του ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ, να έχει ανοιχτά σύνορα και ανοιχτές πόλεις για τους κατατρεγμένους του πολέμου και της φτώχιας.

– Άμεση χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων σε όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες για να ταξιδέψουν με ασφάλεια προς τις χώρες που επιθυμούν.

– Ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις για πρόσφυγες και μετανάστες που θέλουν να ξαναχτίσουν τις ζωές τους στις πόλεις και τα χωριά μας.

-Ούτε ένα σεντς για τους πολεμοκάπηλους και τις βιομηχανίες τους.

-Μονομερή παύση πληρωμών του χρέους. Τα χρήματα να δαπανηθούν για τους εργαζόμενους της χώρας μας ,τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24061 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.