Πρόσκληση συνεργατών για τα Πρεβεζάνικα Χρονικά


Η Συντακτική Επιτροπή των Πρεβεζάνικων Χρονικών, έστειλε πρόσκληση συνεργασίας για την εκδήλωση ενδιαφέροντος δημοσίευσης άρθρων στο υπό έκδοση νέο τεύχος του περιοδικού της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας. Η πρόσκληση αναφέρει:

Η τοπική ιστοριογραφία αλλά και η πνευματική δημιουργία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Πρέβεζας υπηρετείται κυρίως από την έκδοση των Πρεβεζάνικων Χρονικών που αποτελεί το μοναδικό επιστημονικό περιοδικό του νομού μας.

Αποστολή του περιοδικού είναι η δημοσίευση επιστημονικών άρθρων που εμπλουτίζουν τη γνώση μας για το ιστορικό παρελθόν και την πολιτιστική κληρονομιά της ευρύτερης περιοχής της Πρέβεζας, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν τις σύγχρονες πνευματικές και καλλιτεχνικές αναζητήσεις και προβληματισμούς των κατοίκων της Πρέβεζας.
Έτσι, στο περιοδικό δημοσιεύονται άρθρα Πρεβεζάνων δημιουργών, ή άρθρα που αφορούν στο νομό Πρέβεζας, αφού προηγουμένως κριθούν από τη Συντακτική Επιτροπή του.

Τα άρθρα που φιλοξενούν τα Πρεβεζάνικα Χρονικά εντάσσονται στα πεδία των επιστημών της αρχαιολογίας, της ιστορίας, της λαογραφίας, της φιλολογίας, της αρχιτεκτονικής, της λογοτεχνίας και της τέχνης γενικότερα.
Με αυτήν την ανοικτή επιστολή η Συντακτική Επιτροπή των Πρεβεζάνικων Χρονικών απευθύνει πρόσκληση για αποστολή πρωτότυπων επιστημονικών άρθρων που θα κινούνται στα παραπάνω γνωστικά αντικείμενα.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν τα προς δημοσίευση άρθρα τους, σε ηλεκτρονική μορφή, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2018. Η έκταση των άρθρων δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 10.000 λέξεις μαζί με τις υποσημειώσεις (περίπου 20 σελίδες). Για περισσότερες πληροφορίες και για τις προδιαγραφές συγγραφής και παρουσίασης των άρθρων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με το προσωπικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας (τηλ: 26820-29889 & email: dbprevezas@yahoo.gr).

Επιπλέον, αποφασίστηκε να καθιερωθεί μια ενότητα παρουσίασης πρόσφατων εκδόσεων βιβλίων που είτε έχουν πρεβεζάνικη θεματολογία είτε οι συγγραφείς τους κατάγονται ή κατοικούν στον νομό Πρέβεζας. Για τον λόγο αυτό καλούνται οι συγγραφείς βιβλίων που εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες να επικοινωνήσουν με το προσωπικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας και να αποστείλουν ένα αντίτυπο του έργου τους στη Βιβλιοθήκη, αν δεν το έχουν ήδη πράξει, προκειμένου να καταρτιστεί το δελτίο βιβλιογραφικής παραγωγής του νομού μας για την περίοδο 2016-2018.
Ευελπιστούμε στη θετική ανταπόκριση των πνευματικών ανθρώπων της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης ελληνικής επιστημονικής και συγγραφικής κοινότητας.

Η Συντακτική Επιτροπή
Πρεβεζάνικων Χρονικών

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22637 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.