Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας ο Φώτης Ζέρβας – Επιβεβαίωση του Prevezatoday

Ρεπορτάζ – φωτογραφίες: Χρήστος Τσούτσης

Νέος πρόεδρος ΔΕΥΑ Πρέβεζας ορίστηκε στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας ο Φώτης Ζέρβας, Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του κ. Ροπόκη Δημοτική Ανατροπή.

Επιβεβαιώθηκε έτσι το ρεπορτάζ του prevezatoday.gr (δες εδώ) που φιλοξενήθηκε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου και αφορούσε την πρόταση του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Γεωργάκου για το ποιος θα αναλάβει πρόεδρος σε μια δύσκολη χρονική περίοδο για τον Δήμο και την επιχείρηση.

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 25/11 εκτός από τον ορισμό προέδρου, είχαμε και τον ορισμό από την Δημοτική αρχή των υπολοίπων μελών του Δ.Σ της επιχείρησης από πλευράς πλειοψηφίας.

Πιο συγκεκριμένα με την ίδια πρόταση ορίσθηκαν από την παράταξη της πλειοψηφίας “Δήμος της καρδιάς μας” ως τακτικά μέλη οι Κωνσταντάκη Αθήνα, Παγγές Νίκος, Αργυρός Λεωνίδας Καραμανίδης Δημήτρης, ενώ ορίστηκαν και τα αναπληρωματικά μέλη.
Από πλευράς Αντιπολίτευσης μετά από ψηφοφορία που έγινε εκλέχτηκαν οι κ.κ Παύλος Σαραμπάσινας και Θανάσης Αγωγιάτης από τις παρατάξεις “Δημοτική Συνεργασία” και “Στροφή στο Μέλλον” αντίστοιχα.

Τέλος η ενδεκαμελής διοίκηση απαρτίζεται από ένα εκπρόσωπο του ΤΕΕ και αναπληρωτή του, ένα εκπρόσωπο των εργαζομένων και αναπληρωτή του και δύο δημότες μαζί με τους αναπληρωτές τους που σύμφωνα με την πρόταση του Δημάρχου είναι οι κυρίες Δήμητρα Ραβανού και Πόπη Παππά. Από τη διαδικασία απείχαν οι δημοτικές παρατάξεις “Λαϊκή Συσπείρωση” και “Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας”.

Παύλος Σαραμπασίνας

Πρέπει να τονίσουμε εδώ ότι ο νυν Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Δημοτικής Συνεργασίας κ. Σαραμπασίνας και πρώην αντιδήμαρχος εκλέχτηκε άλλη μια φορά σε θέση μέλους Δ.Σ. μετά από διαδικασία ψηφοφορίας κόντρα σε άλλον υποψήφιο (αυτή τη φορά κόντρα στον κ. Κορωναίο μέλους της ίδιας παράταξης!!). Τελευταίο περιστατικό τέτοιας ψηφοφορίας ήταν και η περίπτωση εκλογής μέλους από την αντιπολίτευση για το ΦΟΔΣΑ όπου εκεί κατόρθωσε να επικρατήσει στην ψηφοφορία έναντι του κ. Ροπόκη.

Επόμενη ημέρα

Η νέα Διοίκηση λοιπόν και ο Πρόεδρος θα κλιθούν το επόμενο διάστημα να δώσουν λύσεις σε συγκεκριμένα ζητήματα που απασχολούν την επιχείρηση όπως τα έργα υποδομής σε αποχέτευση και ύδρευση, το θέμα με τους μετρητές, την κατανάλωση, τους καλοπληρωτές αλλά και την αδυναμία φτωχών λαϊκών οικογενειών να ανταπεξέλθουν στα τιμολόγια της επιχείρησης.

Υψηλοί τόνοι

Πολιτική Αντιπαράθεση και σύγκρουση παρατηρήθηκε στην αρχή της συζήτησης για τον ορισμό του νέου προέδρου, έπειτα από την τοποθέτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Σταύρου Αμάραντου.


Πιο συγκεκριμένα τα πνεύματα οξύνθηκαν μετά από τις αναφορές του κ. Αμάραντου για την συνεργασία των παρατάξεων Γεωργάκου και Ροπόκη αλλά και τις αναφορές του πρώτου και προς το νέο πρόεδρο της ΔΕΥΑ σε σχέση με την κομματική του ταυτότητα.


Ερωτηματικό υπάρχει αν εκ μέρους του ΤΕΕ δούμε στο νέο Δ.Σ της ΔΕΥΑ τον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο και νυν Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Παππά. Επίσης φαίνεται ότι ο Δήμαρχος κ. Γεωργάκος επέλεξε συμπολίτες μας για την ΔΕΥΑ με σαφή Γαλάζιο πρόσημο και ταυτότητα.

 Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3074 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.