Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Άρτας Ευάγγελος Χαρμής στον Prisma 91,6: Φούμαρα με μεταξωτές κορδέλες οι υποσχέσεις της κυβέρνησης στην Υγεία!!

Την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας και στις πρωτοβάθμιες δομές  σχολίασε μιλώντας στο απογευματινό μαγκαζίνο  του Prisma  91,6 ο Πρόεδρος Ιατρικού  Συλλόγου Άρτας  Ευάγγελος Χαρμπής.

“Δυστυχώς ενώ αλλά περιμέναμε με την παρούσα κυβέρνηση, όλα αποδείχθηκαν φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες”. Οι γιατροί που έχουν απολυθεί από το ΠΕΔΥ δεν έχουν επαναπροσληφθεί, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί σωστά πρώτα απ’ όλα το ΠΕΔΥ, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ να μην μπορούν να κάνουν συμβάσεις και επίσης λόγω του περιορισμού της συνταγογράφησης να υπάρχει δυσκολία,  έτσι ώστε οι ασθενείς και τα φάρμακά τους να γράψουν αλλά  να βρουν κάποιο στήριγμα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
“Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι κάθε μέρα οι δομές υγείας καταρρέουν”,  υπογράμμισε με νόημα.

Ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτό το φραγμό που βάζει η κυβέρνηση,  κάθε μέρα δυστυχώς κόβουν  από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, κόβουν από τις ιδιωτικές κλινικές όπου οι συμπολίτες μας προσφεύγουν και δυστυχώς καλούνται να πληρώσουν καθημερινά όλο και πιο  πάνω.

Επίσης τα μη  συνταγογραφούμενα φάρμακα ολοένα αυξάνονται, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να πληρώνουν ακόμη περισσότερο από την τσέπη τους για φάρμακα τα οποία  χρειάζονται σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα με τον κύριο Χαρμπή για να αντεπεξέλθει το ιατρικό προσωπικό και να γίνουν πολλές φορές τα χειρουργεία,  είτε να λειτουργήσουν τα  εξωτερικά ιατρεία πολλές φορές οι γιατροί βάζουν  από την  τσέπη τους χρήματα για να βρουν οι  συμπολίτες μας αυτή την υγεία που δυστυχώς είναι δυσπρόσιτη αυτή την εποχή για όλους.

Ο κύριος Χαρμπής εξέφρασε και την αντίθεσή του στη λειτουργία των κοινωνικών ιατρείων – φαρμακείων λέγοντας ότι γιατροί της Άρτας είναι  πάντα στο πλευρό των συμπολιτών τους, γι’ αυτό σαν ιατρικός σύλλογος είναι αντίθετοι  σε αυτές τις δομές, οι οποίες δεν είναι ούτε δομές υγείας,  λέγοντας ότι τα σωστά μέτρα πρέπει πρέπει να τα παίρνει η πολιτεία όπως και να χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία και δε θα πρέπει να μπαίνει ούτε ο Δήμος ούτε η Περιφέρεια ούτε κανένας άλλος.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23968 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.