Πρέβεζα: Ξεκίνησε η εκπαίδευση για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης (φώτο)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 17/05/17 και ώρα 17:00 με 20:00 η θεωρητική εκπαίδευση της ομάδας Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας.

Στην θεωρητική εκπαίδευση παρευρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Πρέβεζας κ. Κατσιπανέλης Δημήτριος , η κα Αγγέλη- Παπαϊωαννίδου Ελευθερία μέλος του Δ.Λ.Τ. Πρέβεζας,   μέλη του Σωματείου Λιμενεργατών Πρέβεζας, η ΛΕΚ Πρέβεζας, η εταιρία Φύλαξης οπού φυλάσσει τον χώρο της Λ.Ε. αλλά και νέα μέλη όπου μετά από κάλεσμα του Δ.Λ.Τ. Πρέβεζας απάρτισαν την ομάδα με τον αριθμό των συμμετοχών να είναι πιο ικανοποιητικός από άλλες χρονιές.

Την εκπαίδευση είχε αναλάβει η «ΜΕΤΟΠΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» με εκπαιδευτή τον κ. Αγγελόπουλο Μιχάλη όπου  έκανε μια αναλυτική παρουσίαση  τονίζοντας  όσα πρέπει να γνωρίζουν για την αντιμετώπιση μιας θαλάσσιας ρύπανσης. Τόνισε πολλές φορές τόσο την καλή κατάσταση του εξοπλισμού αλλά και ότι το Δ.Λ.Τ. Πρέβεζας διαθέτει ότι πιο καλό υπάρχει αυτήν την στιγμή στην αντιμετώπιση μια ρύπανσης αλλά θα μπορούσε να υπάρξουν και κάποια άλλα πράγματα τα οποία μπορούν να προσθέσουν.

Η θεωρητική εκπαίδευση είχε τα εξής θέματα:

  • Γενικά στοιχεία οργάνωσης για την αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης
  • Τις ιδιότητες του πετρελαίου όταν αυτό έρθει σε επαφή με τη θάλασσα
  • Παρουσίαση του υφιστάμενου εξοπλισμού αντιρρύπανσης του Δ.Λ.Τ. Πρέβεζας.
  • Διαδικασίες χρήσεως των πλωτών φραγμάτων με έμφαση στην αγκύρωσή τους
  • Διαδικασίες χρήσεως των απορροφητικών και προσκολλητικών υλικών και επιλογή του κατάλληλου υλικού ανάλογα με το περιστατικό
  • Διαχείριση Αποβλήτων που προκύπτουν από την αντιμετώπιση ρυπάνσεων
  • Βασική αναφορά συμβάντος
  • Άσκηση επί Χάρτου

Η εκπαίδευση χωρίστηκε σε δυο μέρη στο θεωρητικό κομμάτι όπου έγινε σήμερα αλλά και στην πρακτική εξάσκηση που θα γίνει αύριο Πέμπτη 18/05/17 με την επίδειξη του εξοπλισμού στις 13:00 με 14:00 αλλά και την διεξαγωγή άσκησης από τις 14:00 μέχρι 16:00 με το σενάριο να είναι η αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης μπροστά από το Δημαρχείο Πρέβεζας όπου η ομάδα της αντιρρύπανσης θα κάνει χρήση του πλωτού φράγματος αλλά και του εξοπλισμού που διαθέτει το Δ.Λ.Τ. Πρέβεζας.

 

Φωτορεπορτάζ: Βασίλης ΚούρκουλαςΒασίλης Κούρκουλας
About Βασίλης Κούρκουλας 2034 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.