Πρέβεζα: Πρόγραμμα εκδηλώσεων 2016… ούτε να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους δεν κατάφεραν!

Και φέτος και μάλιστα με μεγάλη καθυστέρηση παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ της πόλης το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του 2016 από το Δήμο Πρέβεζας. Θεωρητικά τουλάχιστον, γιατί στην πραγματικότητα οι υπεύθυνοι ούτε να καλέσουν τα μετρημένα και γνωστά ΜΜΕ της περιοχής και να κάνουν μια κανονική συνέντευξη τύπου δεν κατάφεραν…

Έτσι χθες πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στην οποία έλειπαν οι… δημοσιογράφοι καθώς κανείς δεν τους είχε καλέσει.

Οι υπεύθυνοι για την παρουσίαση και υλοποίηση του Δήμου Πρέβεζας κάλεσαν ελάχιστους  (1,2 , 3; ΜΜΕ) και μεταξύ τους παρουσίασαν το πρόγραμμα που υποτίθεται θα έπρεπε να το προβάλουν με τη βοήθεια των επαγγελματιών της ενημέρωσης και προβολής της περιοχής. Η αντιμετώπιση απαξίωσης προφανώς δημιουργεί σημαντικά ερωτηματικά στους επαγγελματίες του χώρου.

Το Energy Media Group διαθέτει 3 ραδιόφωνα στην περιοχή της Πρέβεζας και της Λευκάδας (Prisma 91,6 – 93,4 Radio DeeJay – Ρυθμός 89,3). Είναι ο φορέας διαχείρισης 2 εκ των 5 νομίμως λειτουργούντων σύμφωνα με το ΕΣΡ ραδιοφωνικών σταθμών που δραστηριοποιούνται  με έδρα την Πρέβεζα και 1 εκ των 4 με έδρα την Λευκάδα. Καταλαμβάνει δε όπως είναι σαφές σημαντικότατο μερίδιο της ραδιοφωνικής αγοράς και αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη πρόταση προβολής σε σχέση με τα παραδοσιακά ΜΜΕ της περιοχής.

Σε σχέση με το διαδίκτυο για την ενημέρωση στην Πρέβεζα το Energy Media Group διατηρεί το πλήρως ενημερωμένο portal prismaradio.gr το οποίο καλύπτει ειδησεογραφικά την περιοχή της Πρέβεζας, Λευκάδας και Άρτας και την ηλεκτρονική εφημερίδα PrevezaToday.gr η οποία καθημερινά προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες που το επιλέγουν για να ενημερώνονται. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σύμφωνα με το Alexa το οποίο είναι το μοναδικό εργαλείο που -έστω και κατά προσέγγιση-υπολογίζει την κατάταξη βάσει επισκεψιμότητας κάθε σελίδας, το PrevezaToday.gr είναι η δεύτερη σε επισκεψιμότητα ενημερωτική σελίδα της Πρέβεζας.

Για το λόγο αυτό εκατοντάδες επιχειρήσεις της περιοχής προωθούν και προβάλουν τις δραστηριότητες και τα προϊόντα τους μέσα από τα μέσα από τα ΜΜΕ που διαχειρίζεται το Energy Media Group.

Παρόλα αυτά οι υπεύθυνοι του Δήμου Πρέβεζας που θα διαχειριστούν και φέτος την προβολή και ενημέρωση για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις δεν περιέλαβαν στη λίστα των αποδεκτών για τη συνέντευξη τύπου το email από κανένα εκ των 5 μέσων που διαχειριζόμαστε και εκπροσωπούμε!

Το θέμα που προκύπτει αφορά στον τρόπο με τον οποίο επιλέχθηκαν τα μέσα που προσκλήθηκαν. Προφανώς για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, η επιλογή δεν έγινε με κριτήριο τη διεισδυτικότητα της προβολής αλλά με προσωπικά κριτήρια  των ενδιαφερομένων. Διαφορετικά και αν δεν ισχύει αυτό και δεν έγινε εκούσια η επιλογή, τότε μιλάμε για ανικανότητα διαχείρισης και αποστολής της πρόσκλησης στα τοπικά μέσα από συγκεκριμένα άτομα που έχουν αυτή την ευθύνη, οπότε δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς θα συνεχιστεί η προβολή των εκδηλώσεων και κατά πόσο θα γίνει ολοκληρωμένη κι σωστή δουλειά σε αυτό το κομμάτι.

Μιλώντας με τον κ Κοσμά Κορωναίο, ο ίδιος μας διαβεβαίωσε ότι η πρόθεση που υπήρχε και αυτό που ζητήθηκε ήταν να προσκαλεστούν στη συνέντευξη τύπου όλα τα μέσα, ωστόσο αν ισχύει αυτό που ο κ Κορωναίος αναφέρει, υπάρχει μείζον πρόβλημα που εκθέτει όσους εργάζονται για το «Καλοκαίρι 2016».

Επίσης επειδή στη συνέντευξη τύπου δεν μας κάλεσαν καλό θα ήταν με μια ανακοίνωση να δοθούν διευκρινήσεις σε σχέση με αυτά που ειπώθηκαν και  προφορικά όπως για παράδειγμα για ποιο λόγο στο πρόγραμμα αναφέρονται 3 ημερομηνίες που θα γίνει η γιορτή της σαρδέλας κτλ

Μιχάλης Μίχος

Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 2618 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων “Καλοκαίρι 2016” του Δ. Πρέβεζας – Prisma Radio
  2. Διευρύνει τα λάθη του το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας. – Prisma Radio

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.