Πρέβεζα: Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Δάνεια – Τράπεζες – Κόκκινα Δάνεια : τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις».

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 01/06/16 και ώρα 18:30 στο Ξενοδοχείο MargaronaRoyal η ημερίδα με θέμα  «Δάνεια – Τράπεζες – Κόκκινα Δάνεια : τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις»η οποία απευθύνονταν  σε επιχειρηματίες και όχι μόνο.

epimelitirioprevezakokkinadaneia (1)

Τη διοργάνωση είχε το Επιμελητήριο  Πρέβεζας σε συνεργασία με την εταιρεία τραπεζικών διαμεσολαβητών διαπιστευμένων από την Τράπεζα της Ελλάδος, V.P Negotiations.

Ομιλητές – εισηγητές ήταν  οι κ.κ. Γαλλιάκης Χρήστος, Οικονομικός Διευθυντής και Καψούρης Αντώνιος, χρηματοοικονομικός σύμβουλος, της εταιρείας τραπεζικών διαμεσολαβητών, διαπιστευμένων από την Τράπεζα της Ελλάδος, V.P. Negotiations ενώ και τοποθέτηση – χαιρετισμό  πραγματοποίησε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Ιωάννης Γιαμάς.

epimelitirioprevezakokkinadaneia (3)

Τα θέματα για τα οποία έγινε η ενημέρωση ήταν τα εξής:

  • Ρυθμίσεις Τραπεζικών Δανείων και Οφειλών
  • Αναδιάρθρωση και ρύθμιση δανείων με σκοπό τη μείωση του τραπεζικού κόστους δανεισμού.
  • «Κόκκινα» Δάνεια
  • Προστασία επιχειρήσεων από τις Τράπεζες
  • Απεγκλωβισμός από τις Τράπεζες με βιώσιμες λύσεις και επιτόκια
  • Νόμος Κατσέλη – Νόμος Δένδια
  • Κώδικας Δεοντολογίας Τράπεζας της Ελλάδος
  • Χρηματοδότηση & αυτοχρηματοδότηση επιχειρήσεων.

Η ενημέρωση βασίζονταν  και περιελάμβανε και όλα τα νέα μέτρα του νέου νομοσχεδίου που ψηφίστηκε για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε  στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρηματίες μπορούν να αναδιαρθρώνουν τα τραπεζικά τους δάνεια και να μειώνουν το συνολικό κόστος τραπεζικού δανεισμού, επιτυγχάνοντας αφενός χρόνους προστασίας — προσαρμογής στο τραπεζικό σύστημα και αφετέρου βιώσιμες λύσεις.

Μετά το πέρας της ημερίδας ακολούθησαν ερωτήσεις.

 

epimelitirioprevezakokkinadaneia (4) epimelitirioprevezakokkinadaneia (5)Βασίλης Κούρκουλας
About Βασίλης Κούρκουλας 2034 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.