Πρέβεζα: Πλήθος ντόπιων και επισκεπτών συμμετείχαν στην Πρώτη Ανάσταση με σπάσιμο των πήλινων και βαρελότα.(φώτο-video)

Σήμερα  30 Απριλίου και με σύμμαχο τον καλό καιρό πολλοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας αλλά και στο γραφικό στενό του Σαϊτάν Παζάρ για να δουν αλλά και να συμμετάσχουν στο έθιμο με τα μπότια, έθιμο το οποίο κρατά από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

mpotiadekaeksipreveza (33)

Το έθιμο αναβιώνει κάθε χρόνο προσελκύοντας πολλούς ντόπιους αλλά και τουρίστες και αποτελεί από τα πιο γνωστά έθιμα της περιοχής. Παλιότερα γινόταν μόνο στο  Σαϊτάν Παζάρ, αλλά τα τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία των καταστηματαρχών του Ιστορικού κέντρου, γίνεται και στον πεζόδρομο του Ιστορικού κέντρου με μεγάλη επιτυχία, ενώ φέτος τα μέλη της Αρμονίας αλλά και ο Δήμαρχος πέταξαν μπότια από το μπαλκόνι του νέου χώρου που στεγάζεται η Αρμονία.

mpotiadekaeksipreveza (3)

Έτσι και σήμερα, όταν οι καμπάνες του Ιερού Ναού του Αγ. Χαραλάμπους σήμαναν την Πρώτη Ανάσταση δεκάδες μπότια άρχισαν να σπάνε που μαζί με  τα βαρελότα που έπεφταν έστελναν το μήνυμα της νίκης της ζωής ενάντια στον θάνατο.

 

mpotiadekaeksipreveza (1) mpotiadekaeksipreveza (2) mpotiadekaeksipreveza (3) mpotiadekaeksipreveza (4) mpotiadekaeksipreveza (5) mpotiadekaeksipreveza (6) mpotiadekaeksipreveza (7) mpotiadekaeksipreveza (8) mpotiadekaeksipreveza (9) mpotiadekaeksipreveza (10) mpotiadekaeksipreveza (11) mpotiadekaeksipreveza (12) mpotiadekaeksipreveza (13) mpotiadekaeksipreveza (14) mpotiadekaeksipreveza (15) mpotiadekaeksipreveza (16) mpotiadekaeksipreveza (17) mpotiadekaeksipreveza (18) mpotiadekaeksipreveza (19) mpotiadekaeksipreveza (20) mpotiadekaeksipreveza (21) mpotiadekaeksipreveza (22) mpotiadekaeksipreveza (23) mpotiadekaeksipreveza (24) mpotiadekaeksipreveza (25) mpotiadekaeksipreveza (26) mpotiadekaeksipreveza (27) mpotiadekaeksipreveza (28) mpotiadekaeksipreveza (29) mpotiadekaeksipreveza (30)

mpotiadekaeksipreveza (34) mpotiadekaeksipreveza (35) mpotiadekaeksipreveza (36) mpotiadekaeksipreveza (37) mpotiadekaeksipreveza (38) mpotiadekaeksipreveza (39) mpotiadekaeksipreveza (40) mpotiadekaeksipreveza (41)

mpotiadekaeksipreveza (31) mpotiadekaeksipreveza (32) mpotiadekaeksipreveza (33)

Βασίλης Κούρκουλας
About Βασίλης Κούρκουλας 2034 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.