Πρέβεζα: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Ηλία Κουρκουνάκη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Ηλία Κουρκουνάκη την Τετάρτη 2 Μαρτίου με θέμα «Ψυχολογία των Λαθών και Αξιοποίησή τους» στο Cafe ΤΣΕΡΚΙ στην Πρέβεζα.

Στον φιλικό και κατάμεστο χώρο του Cafe ο Κουρκουνάκης παρουσίασε μια σειρά από λάθη που έγιναν από ξακουστούς σκακιστές και προσπάθησε να ερμηνεύσει τις ψυχολογικές διαστάσεις τους. Αρχικά, επικέντρωσε την προσοχή του στα λάθη αντίληψης και τόνισε την υποκειμενική διάσταση τους, επειδή η αντίληψη ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Γι’ αυτό  κρίνει ότι είναι αναγκαία η εξατομίκευση στην προσέγγιση και ερμηνεία του λάθους. Τότε το λάθος γίνεται ένα εργαλείο που μπορεί να οδηγήσει στην κατανόηση των αιτιών που οδήγησαν σ’ αυτό, οπότε έχουμε τη δυνατότητα να αυτοβελτιωνόμαστε. Έτσι, το λάθος απενοχοποιείται και τίθεται στην υπηρεσία της μαθησιακής διαδικασίας, είτε αυτή σχετίζεται με το σκάκι είτε με οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα στη ζωή μας.

Μετά την παρουσίαση του Κουρκουνάκη ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκομένους να θέτουν ερωτήσεις και συνεισφέρουν με τις δικές τους παρατηρήσεις.

Ως ΔΣ της ΣΕ Νικόπολη Πρέβεζας ευχαριστούμε τον κο Ηλία Kουρκουνάκη για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του, τους φίλους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, το Cafe ΤΣΕΡΚΙ για την υποστήριξη της εκδήλωσης, και τους χορηγούς: Boutique Hotel DIONI, Preveza City Hotel, Τζάμος Jewellery και Αφοι Καράμπελλα ΑΕΒΕ.

 

kourkounakiomilia (2) kourkounakiomilia (3)

για το Δ.Σ

 

Σαμωνάς Κωνσταντίνος, Γραμματέας

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23897 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.