Πρέβεζα: Επίκαιρη και άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα “Διαχείριση άγχους και συμβουλές διατροφής στην περίοδο των εξετάσεων”. (φώτο)

Γνωστό Φροντιστήριο της πόλης της Πρέβεζας, με σκοπό να ενισχύσει την προσπάθεια των μαθητών και των γονέων στον δύσκολο αγώνα των πανελληνίων εξετάσεων, διοργάνωσε σήμερα Σάββατο 26 Μαρτίου στη Λαϊκή Αγορά Πρέβεζας εκδήλωση με θέμα “Διαχείριση άγχους και συμβουλές διατροφής στην περίοδο των εξετάσεων”.

diaxeirisiagxousmethodiko (7)

 

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, κα Ελεάνα Λαμπροπούλου, η οποία έδωσε χρήσιμες διατροφικές συμβουλές για την περίοδο των πανελληνίων εξετάσεων που αποτελεί έναν από τους πιο στρεσογόνους σταθμούς στη ζωή ενός μαθητή, τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια του διαβάσματος πρέπει να δίνεται έμφαση στο πρωινό  γεύμα, να μην παραλείπονται τροφές από όλες τις ομάδες τροφίμων και αρκετά υγρά, να μην παραλείπονται τα ενδιάμεσα σνακ και να ακολουθείται διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά.

diaxeirisiagxousmethodiko (11)

 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Σχολική Ψυχολόγος – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, κα Γεωργία Γκαντώνα , η οποία μίλησε για τη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων, το οποίο όπως τόνισε μέχρι ενός σημείου είναι δημιουργικό και  παραγωγικό, όταν όμως ξεπερνά τα όρια του φυσιολογικού μας καταβάλλει και μας μπλοκάρει. Παρότρυνε τους μαθητές να σκέφτονται ότι δίνουν εξετάσεις γιατί ενδιαφέρονται να μάθουν και να προχωρήσουν εκπαιδευτικά και να αναγνωρίσουν ότι η αξία τους δε μπορεί να επηρεαστεί από την επιτυχία ή την αποτυχία στις εξετάσεις.

diaxeirisiagxousmethodiko (6) diaxeirisiagxousmethodiko (13)

diaxeirisiagxousmethodiko (7) diaxeirisiagxousmethodiko (8) diaxeirisiagxousmethodiko (9) diaxeirisiagxousmethodiko (10) diaxeirisiagxousmethodiko (11) diaxeirisiagxousmethodiko (12) diaxeirisiagxousmethodiko (1) diaxeirisiagxousmethodiko (2) diaxeirisiagxousmethodiko (3) diaxeirisiagxousmethodiko (4) diaxeirisiagxousmethodiko (5)

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23925 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.