Πρέβεζα: Αφιερωματική εκδήλωση για το Δημήτρη Ποταμιάνο από το Φιλοσοφικό Καφενείο

Ο Δημήτρης Ποταμιάνος υπήρξε μια πολύ ξεχωριστή μορφή στα ελληνικά γράμματα. Αγαπημένος καθηγητής των φοιτητών του Τμήματος Επικοινωνίας του Παντείου, πραγματικός παιδαγωγός που αναζήτησε και βοήθησε με κάθε τρόπο ταλαντούχους νέους, χαρισματικός λογοτέχνης και δεινός αρθρογράφος και δοκιμιογράφος, άνθρωπος με βαθιά γνώση του ευρωπαϊκού πολιτισμού, πολυταξιδεμένος και εκ πεποιθήσεως αισιόδοξος. Αγαπούσε τη ζωή και τις απλές χαρές της όπως η γαστρονομία και έβρισκε ευφάνταστους τρόπους να μεταστοιχειώνει μια μαγειρική υπόδειξη σε μάθημα ανθρωπολογίας.
Ο Δημήτρης Ποταμιάνος σκόπευε να παρουσιάσει στην Πρέβεζα, από την οποία έλκει την καταγωγή της η οικογένειά του η οποία έχει συνδεθεί και προσφέρει στην Πρέβεζα, σε προγραμματιζόμενη εκδήλωση του Φιλοσοφικού Καφενείου τα δύο τελευταία βιβλία του, το “Αλληλέγγυες Μέρες” και το “Αμφιθέατρο”. Δυστυχώς έφυγε την παραμονή του 2016.

Θα πραγματοποιήσουμε αυτήν την εκδήλωση στη μνήμη του, παρουσία της αδελφής του Ελένης Ποταμιάνου, αν. καθηγήτριας Φιλοσοφίας του Καποδιστριακού Παν. Αθηνών.
Για το Δημήτρη Ποταμιάνο θα μιλήσουν ο Γιώργος Αρχόντας, διδάκτωρ Πολιτικής Θεωρίας του Παντείου Παν., ο Θανάσης Λάγιος, διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Καποδιστριακού Παν. Αθηνών και ο Κωνσταντίνος Ακρίβος, διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Καποδιστριακού Παν. Αθηνών.


Συντονίζουν οι Κων/νος Ακρίβος, Ελευθερία Αγγέλη, εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας του Δ. Πρέβεζας και Κοσμάς Κορωναίος, εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού του Δ. Πρέβεζας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαΐου και ώρα 19:30 στην αίθουσα Αθανασιάδη.

dimitrispotamianos (2)Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23990 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.