Πραγματοποιήθηκε στην οικία Αθανασιάδη η συνέλευση απολογισμού ενός χρόνου της Δημοτικής Παράταξης ”Ανυπότακτη κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας.”

Ρεπορτάζ- φωτογραφίες Χρήστος Τσούτσης

Στο προαύλιο χώρο της ”Οικίας Αθανασιάδη” στο κέντρο της πόλης της Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συνέλευση απολογισμού ενός χρόνου δράσης της Δημοτικής Παράταξης Πρέβεζας ”Ανυπότακτη κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας”.

Το συντονισμό της εκδήλωσης-συνέλευσης είχε ο Βαγγέλης Νάνος μέλος της κίνησης, έμπειρος συνδικαλιστής -εργαζόμενος στο ιδιωτικό τομέα και μέλος της διοίκησης του Εργατικού κέντρου Πρέβεζας. Την κεντρική τοποθέτηση-απολογισμό της δράσης πραγματοποίηση ο Δημοτικός Σύμβουλος Πρέβεζας της Ανυπότακτης Κίνησης κ. Μιχάλης Γεωργούλης.

Ο κ. Γεωργούλης αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις και τις τοποθετήσεις της παράταξης εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και στα θέματα τα οποία αν και πίεσε την Δημοτική Αρχή να τοποθετηθεί δεν έλαβε ξεκάθαρη θέση η πλειοψηφία, ακόμα και αν ερχόντουσαν με την μορφή ψηφισμάτων.. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Γεωργούλης στάθηκε ιδιαίτερα στην τοποθέτηση του στο ζήτημα του οδοφωτισμού και του προγράμματος ΕLENA που είναι επίκαιρο, στο θέμα των απορριμάτων αλλά και της ερώτησης που είχε καταθέσει για την σύμβαση με το νέο εργοστάσιο στα Ιωάννινα που έγινε μέσω ΣΔΙΤ,( η οποία και αγνοείται από τον ”Δήμο…”), στο θέμα του λιμανιού αλλά και των επιπτώσεων και κινδύνων από την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων . Το θέμα άλλωστε για τις εξορύξεις είχε έρθει σε ειδική συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας ύστερα από πρόταση της ”Ανυπότακτης Κίνησης” χωρίς να ληφθεί όμως καμία απόφαση όπως τόνισε σχετικά και ο κ. Γεωργούλης. Μάλιστα αναφορά έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος Πρέβεζας και στο γεγονός ότι η εκδήλωση- Ημερίδα η οποία είχε αποφασιστεί για το θέμα των εξορύξεων υπό την αιγίδα του Δήμου ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί. Τέλος ο κ. Γεωργούλης ανάφερε τις επαφές που είχε με εργαζόμενους στον Δήμο όπως στον τομέα της καθαριότητας καθώς και με κατοίκους περιοχών του Δήμου που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα με κρίσιμα θέματα όπως ο βιολογικός καθαρισμός και η υπερχείλιση λυμάτων αλλά και οι πλημμύρες στην περιοχή του Λούρου.

Το θέμα δε των κατολισθήσεων και της καθίζησης του εδάφους στην περιοχή της Καστροσυκιάς που τέθηκε με ερώτημα προς την Δημοτική Αρχή Γεωργάκου , είναι ένα ζήτημα που όπως τόνισε ο κ. Γεωργούλης η παράταξη σκοπεύει να το ξαναφέρει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με την κατάσταση που επικρατεί στο χωριό Κρυοπηγή το οποίο και αυτό είχε ταλαιπωρηθεί αισθητά το προηγούμενο διάστημα και οι κάτοικοί ακόμα περιμένουν λύσεις από την τοπική αυτοδιοίκηση. Η αλήθεια είναι ότι η Ανυπότακτη Κίνηση είναι η μοναδική παράταξη που λειτουργεί με τις λιγοστές της δυνάμεις με ξεκάθαρο συνελευσιακό χαρακτήρα , χαρακτηριστικό αρκετά αμεσοδημοκρατικό και καινοτόμο για τα τοπικά δεδομένα. Ο κ. Γεωργούλης δε ανεξαρτήτου πολιτικών συμπάθιων δείχνει με την παρουσία μια συνεχή προσπάθεια δουλειάς και απεύθυνσης προς τα προβλήματα αλλά και τους Δημότες, γεγονός που του το αναγνωρίζουν ακόμα και πολλοί συνάδελφοι του άλλων παρατάξεων.

Η Ανυπότακτη κίνηση θα είναι η πρώτη δημοτική κίνηση που θα κάνει χρήση της προγραμματικής απόφασης για εναλλαγή Δημοτικών Συμβούλων στη βάση των αμεσοδημοκρατικών χαρακτηριστικών που την διέπουν όπως τόνισαν τα μέλη της στην συνέλευση. Μετά την τοποθέτηση του κ. Γεωργούλη πραγματοποιήθηκαν τοποθετήσεις από πολίτες και μέλη της κίνησης που παρευρέθησαν στην εκδήλωση.

 Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 2899 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.