Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση για το ασφαλιστικό (φωτο)

Ρεπορτάζ- φωτογραφίες Χρήστος Τσούτσης

Το απόγευμα της Παρασκευής 22 Νοεμβρίου στην αίθουσα της πινακοθήκης Γ. Μόραλης στην Πρέβεζα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για το ασφαλιστικό σύστημα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ – Ομοσπονδία εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία) και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ Αντώνη Κουρουκλη..

Ο κ. Κουρουκλης ήταν αναλυτικός για τις αρνητικές συνέπειες που θα προκύψουν για τους ασφαλισμένους τα επόμενα χρόνια λόγω των μνημονιακών μεταβολών και των συνεχιζόμενων αλλαγών στον ασφαλιστικό σύστημα. Επιπρόσθετα ο κεντρικός ομιλητής ανέδειξε τους κινδύνους από την ” εισροή” ιδιωτικών εταιρειών στο ασφαλιστικό σύστημα.

Ο κ. Κουρούκλης έδωσε απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων, με το πέρας της εκδήλωσης, των πολιτών και εργαζομένων που ήταν στο ακροατήριο. Αφήνοντας ξεκάθαρες ”αιχμές” για τον ”αντιδραστικό ”και ”προβληματικό” νόμο Κατρούγκαλου αλλά και τις προτεινόμενες αλλαγές Βρούτση.

Ειδική όμως ήταν η αναφορά του και στις αποφάσεις της δικαιοσύνης όσο αφορά διεκδικήσεις συμβασιούχων , δώρα αλλά και συντάξεις. Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής τόνισε ότι συνήθως οι εργαζόμενοι δικαιώνονται πρωτόδικα αλλά χάνουν στις εφέσεις. ” Υπάρχει μια βιομηχανία εκμετάλλευσης δικαιωμάτων, με μεγάλα δικηγορικά γραφεία να παίζουν συγκεκριμένο ρόλο”.

Την εισήγηση στην εκδήλωση έκανε ο Σπύρος Σιούτης μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23990 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.