Πραγματοποιήθηκε η συνέλευση για το Νοσοκομείο – Αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις για την Υγεία! (βίντεο & φώτο)

Ρεπορτάζ: Χρήστος Τσούτσης

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας συνάντηση- συζήτηση εργαζόμενων του νοσοκομείου (Ιατρών-Νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού) εκπροσώπων, πρωτοβάθμιων σωματείων , εκπροσώπου εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας και εκλεγμένων Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων.

Η συγκεκριμένη σύσκεψη η οποία έγινε με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, είχε χαρακτήρα ενημέρωσης για την περαιτέρω αγωνιστική πορεία των εργαζομένων και της σωτηρίας του νοσοκομείου μετά και τις τελευταίες αποφάσεις της 6ης ΥΠΕ.
Εκ μέρους των εργαζομένων μίλησε εισαγωγικά η πρόεδρος του Σωματείου κα. Τζίμα αλλά και ο εργαζόμενος-καρδιολόγος στο νοσοκομείο , Δημοτικός Σύμβουλος Πρέβεζας με την Λαϊκή Συσπείρωση και γενικός σύμβουλος της ΟΕΓΝΕ.κ. Κύρλας.

Και οι δυο αρχικοί ομιλητές ήταν αναλυτικοί για την περίπτωση των ”εντέλεσθαι” από την νέα διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, όπως και για μια σειρά προβλημάτων που αντιμετοπίζει το νοσοκομείο. Οι εργαζόμενοι μετέφεραν το αίτημα για ανέγερση νέου Νοσοκομείου στην πόλη το οποίο είναι πλέον ώριμο αίτημα. Ενώ τονίστηκε παράλληλα και η προστασία του δημόσιου χαρακτήρα παροχών υγείας κόντρα σε λογικές ΣΔΙΤ αλλά και υποβάθμισης από πολιτικές του κεντρικού κράτους.

Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα εντός του μήνα Νοεμβρίου συλλαλητήριο στην πόλη της Πρέβεζας για το κρίσιμο αυτό ζήτημα με την συμμετοχή όλου του Πρεβεζάνικου Λαού . Στην συζήτηση παρευρέθηκαν ο Θανάσης Ανωγιάτης- εργαζόμενος στο νοσοκομείο Πρέβεζας , Δημοτικός Σύμβουλος Πρέβεζας με την ”Στροφή στο Μέλλον”, ο Κώστας Κωτσαντής περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου με την Λαϊκή Συσπείρωση και ο Μιχάλης Γεωργούλης Δημοτικός Σύμβουλος Πρέβεζας με την ”Ανυπότακτη κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας”.

Θετικό στοιχείο ήταν η παρουσία εκπροσώπου εργαζόμενων από το Νοσοκομείο Λευκάδας στη χτεσινή συνάντηση , ο οποίος έκανε λόγο για “κοινό βηματισμό” και ”κοινούς αγώνες” το επόμενο διάστημα μεταξύ των εργαζομένων και μετέφερε προβλήματα και του νοσοκομείου Λευκάδας. ” Οι εργαζόμενοι συνολικά αλλά και στον χώρο της υγείας έχουν κοινά προβλήματα , ο λαός της Πρέβεζας δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τον λαό της Λευκάδας. Κοινές πρέπει να είναι και οι διεκδικήσεις μας…” κατέληξε. Στο χώρο βρέθηκαν και πολίτες καθώς και ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, νοσηλευτής κ. Βουγιέλης.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23988 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.