Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του λευκώματος του Λέανδρου Σπαρτιώτη με τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου (φωτογραφίες)

Ρεπορτάζ Χρήστος Τσουτσης

Το ίδρυμα “Ακτία Νικόπολης” παρουσίασε το λεύκωμα του Λέανδρου Σπαρτιώτη με την απεικόνιση των Επτά Αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου. .

Με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα σε μια ζεστή και μαζική εκδήλωση πολίτες της Πρέβεζας, ο κ. Μπένος εκ μέρους του Διαζώματος , ο Πολιτιστικός σύλλογος Πρέβεζας , το ίδρυμα ”Ακτία Νικόπολις” και φορείς της αυτοδιοίκησης τίμησαν με τη παρουσία τους και με τις παρεμβάσεις τους, την εκδήλωση προς τιμήν του τελευταίου έργου του μεγάλου Πρεβεζάνου καλλιτέχνη Λέανδρου Σπαρτιώτη στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πρέβεζας (ΟΑΣΗ) την Τετάρτη το απόγευμα.

Ο κ. Σπαρτιώτης ο οποίος καταπιάστηκε για σχεδόν δύο χρόνια για να ολοκληρώσει το συγκεκριμένο έργο δεν έκρυψε την χαρά και την ευγνωμοσύνη του . Το καλωσόρισμα στην εκδήλωση έκανε ο κ. Καράμπελας πρόεδρος του ιδρύματος ” Ακτία Νικόπολις” . Το ίδρυμα άλλωστε ”Ακτία Νικόπολις ” ανέλαβε την πρωτοβουλία για την δημιουργία της εικαστικής αποτύπωσης της πολιτιστικής διαδρομής των θεάτρων της Ηπείρου, από τον Λέανδρο Σπαρτιώτη.

Ειδική αναφορά έγινε από τον κ. Καράμπελα στο ” μέγεθος και την ιδιαίτερη ενέργεια” του δημιουργού Λέανδρου Σπαρτιώτη ο οποίος ακούραστα, και παρά τα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούν, επισκέφτηκε όλα τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου ώστε να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα στο έργο του.

Καταλυτικό ρόλο στην στήριξη, έκδοση και ανάδειξη του εν λόγω έργου είχε ο συμπατριώτης μας πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής Χριστόφορος Σαρδελής, ο οποίος αγκάλιασε την πρωτοβουλία.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου αλλά και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου “Πρέβεζα” κ. Λογοθέτης.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο κ. Μπένος Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του ”Διαζώματος.” Ο κ. Μπένος ο οποίος έχει ασχοληθεί με την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα με τις πολιτιστικές διαδρομές, την συνέργεια της Περιφέρειας Ηπείρου και βέβαια στο πάντρεμα του έργου του κ. Σπαρτιώτη με την περαιτέρω ανάδειξη των συγκεκριμένων θεάτρων και μνημείων.

Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Γεωργάκος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης , ο πρώην Δήμαρχος κ. Μπαίλης , η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα. Κωνσταντάκη ο επικεφαλής της Δημοτικης Παράταξης Στροφής στο Μέλλον κ. Φονταράς καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος Πρέβεζας κ. Ματσίρας.

Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθυκαν αρκετοί αρχαιολόγοι, καθώς και η προισταμένη της εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας κα. Αγγέλη και ο αναπληρωτής κ. Ρηγινος.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23991 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.