Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο μνημείο της Παργινόσκαλας


Την Κυριακή 16 Σεπτέμβρη στις 11 πμ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο μνημείο της Παργινόσκαλας, τον τόπο των 75 εκτελεσμένων, μεταξύ των οποίων και της υποδειγματικής διμοιρίας της ΕΠΟΝ,  μετά την μάχη της Πρέβεζας από τις δυνάμεις του ΕΔΕΣ.

Προηγήθηκε το Σάββατο στις 6μμ από την Πλατεία Ανδρούτσου ιστορικός περίπατος στους δρόμους και τις περιοχές της Πρέβεζας με παρουσίαση της απελευθέρωσης της πόλης από τον ΕΛΑΣ αλλά και της «σιδερένιας απάντησης» της αστικής τάξης με την παρέμβαση του ΕΔΕΣ που οδήγησε στη μάχη της Πρέβεζας και της εκτελέσεις στην Παργινόσκαλα.

Στην εκδήλωση της Κυριακής παρουσιάστηκαν τα γεγονότα που οδήγησαν στις εκτελέσεις. Ακολούθησε ομιλία εκ μέρους της ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ. Την ομιλία έκανε ο Σπύρος Υφαντής μέλος της ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ.

Ακόμα διαβάστηκε ποίημα αφιερωμένο στους ΕΠΟΝίτες.

Στη συνέχεια ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων από την ΤΕ Πρέβεζας, το ΤΣ Πρέβεζας της ΚΝΕ, το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και το ΠΑΜΕ καθώς και από συγγενείς και φίλους Των εκτελεσμένων. Η εκδήλωση έκλεισε με το «επέσατε θύματα» που σιγοτραγούδησαν οι παρευρισκόμενοι.

Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 2379 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.