Πραγματοποιήθηκε το βιωματικό πρόγραμμα «Ζωο…φιλώντας, μαθήματα άδολης αγάπης.» – Στόχος η ζωοφιλική ευαισθητοποίηση των παιδιών (φώτο)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 28 Μαΐου 2016 και ώρα 17:30 στην Αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Παντοκράτορα η ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο «Ζωο…φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης», όπου την διοργάνωση είχε ο  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημ. Σχ. Παντοκράτορα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Παντοκράτορα.

axeldioniskulakia (2)

Την παρουσίαση έκανε η  κα. Κατερίνα Παπαποστόλου, εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια σκύλων, απόφοιτη της Kynagon Dog Trainers Academy αλλά και με την βοήθεια δύο ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, του Axel και της Διώνης.

axeldioniskulakia (3)

Πρόκειται για ένα βιωματικό πρόγραμμα από την εθελοντική ομάδα ΖωΕΣ που αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται σε 13 σημεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο και που έχει σαν στόχο την ζωοφιλική ευαισθητοποίηση των παιδιών όσο και την εκμάθηση ασφαλών τρόπων προσέγγισης και κατανόησης της συμπεριφοράς του σκύλου.

axeldioniskulakia (4)

Στην εκδήλωση προβλήθηκαν βίντεο με τους δυο τετράποδους φίλους μας, Αxel και Διώνη,   να παρουσιάζουν τη ζωή τους από όταν βρέθηκαν όπου είχαν κακοποιηθεί από ανθρώπινο χέρι αλλά και την μεταμόρφωση και επανένταξη στην κοινωνία μέσα από την φροντίδα αλλά και την αγάπη που πρέπει ο άνθρωπος να δείχνει στα ζώα.

axeldioniskulakia (5)

Στη συνέχεια της εκδήλωσης μεγάλοι και μικροί  είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα δυο αξιαγάπητα σκυλάκια μέσα από παιχνίδια.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είχε ως εξής:
Α. 17:30- 18:30 : Για παιδιά νηπιαγωγείου και Α΄ τάξη Δημοτικού σχολείου.
Β. 18:30-19:30 : Για τους μαθητές Β΄ και Γ΄ τάξεων δημοτικού σχολείου.
Γ. 19:30- 20:30 : Για τους μαθητές Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων δημοτικού σχολείου.

axeldioniskulakia (11) axeldioniskulakia (1) axeldioniskulakia (6) axeldioniskulakia (7) axeldioniskulakia (8) axeldioniskulakia (9) axeldioniskulakia (10)

Βασίλης Κούρκουλας
About Βασίλης Κούρκουλας 2034 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.