Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση για τους Δασικούς χάρτες της Δ.Κ. Πρέβεζας της Π.Ε. Πρέβεζας

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας διοργάνωσε σήμερα Πέμπτη  9 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 12:00 στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Πρέβεζας ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «Ανάρτηση των θεωρημένων Δασικών Χαρτών Δ.Κ. Πρέβεζας της Π.Ε. Πρέβεζας και Διαδικασία Υποβολής Αντιρρήσεων».

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Πρέβεζας της Ν.Δ. κ. Στέργιος Γιαννάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαϊλης, ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής,  ο Δημοτικός σύμβουλος αλλά και επικεφαλής της ΑΣΥΠ κ. Δημήτρης Παππάς αλλά και φορείς της πόλης ενώ λόγω υποχρεώσεων δεν παρευρέθηκε ο Βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Μπάρκας όπου τον εκπροσώπησε ο κ. Χρήστος Νταλαούτης, διαβάζοντας την επιστολή του.

Τη συζήτηση άνοιξε ο Διευθυντής Δασών Ν. Πρέβεζας κ.  Β. Δάλαρος όπου ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και τόνισε τα εξής: «Η σημερινή συνάντηση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας κ. Μιχελάκη με σκοπό την ενημέρωση των φορέων αλλά και των πολίτων και την καταγραφή απόψεων σχετικά με την ανάρτηση του χάρτη της Δημοτικής Κοινότητας Πρέβεζας και την διαδικασία υποβολής ενστάσεων.

Οι Δασικοί χάρτες αποτελούν σχηματικά ένα από τα δυο σκέλη του Εθνικού Κτηματολογίου, το άλλο σκέλος είναι η δήλωση ιδιοκτησίας η οποία είχε προηγηθεί όπου κάθε πολίτης ή φορέας δήλωσε την ιδιοκτησία του και έλαβε ένα κωδικό το λεγόμενο ΚΑΕΚ.

Οι δασικοί χάρτες πρέπει να τονίσουμε δεν εξετάζουν σε καμία περίπτωση το ιδιοκτησιακό καθεστώς παρά μόνο την μορφή και τον χαρακτήρα της έκτασης, αν μια έκταση έχει ή δεν έχει δασικό χαρακτήρα.

Ως Νομός Πρέβεζας μέχρι σήμερα συμμετείχαμε σε τρία προγράμματα στα πλαίσια της εφαρμογής του Εθνικού Κτηματολογίου.

Στο πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα που τελείωσε το 2001 και καταρτίστηκαν οι δασικοί χάρτες και η δήλωση περιουσίας περιλάμβανε την Δημοτική Κοινότητα Φιλιππιάδας, Θεσπρωτικού και Ρωμιάς.

Το πρώτο κύριο πρόγραμμα που τελείωσε το 2002 περιλάμβανε τις Δημοτικές Κοινότητες Πέτρας, Νέας Κερασούντας και Στεφάνης και το πρόγραμμα πρωτευουσών του Νομού που περιελάβανε την Δημοτική Κοινότητα Πρέβεζας και ολοκληρώθηκε το 2011».

Στη συνέχεια υπήρξε μια ενημέρωση σχετικά με το αντικείμενο των δασικών χαρτών όπου πέρα από την ενημέρωση οι παρευρισκόμενοι θα μπορούσαν να κάνουν ερωτήσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την Ανακοίνωση της Δ/νσης Δασών Πρέβεζας με την οποία γνωστοποιήθηκε η ανάρτηση των χαρτών:” Η προθεσμία υποβολής των αντιρρήσεων είναι αποκλειστική και ξεκινά σήμερα Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017 και λήγει την Δευτέρα 10 Απριλίου 2017. Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία παρατείνεται κατά είκοσι (20) ημέρες, δηλαδή λήγει την Τρίτη 2 Μαΐου 2017.“

Φωτορεπορτάζ: Βασίλης Κούρκουλας

Βασίλης Κούρκουλας
About Βασίλης Κούρκουλας 2034 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.