Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα "FITNESS και ΥΓΕΙΑ"

Πραγματοποιήθηκε χθες 14 Φεβρουαρίου στην Θεοφάνειο από τις 18:00 – – 21:00 μια διαφορετική ημερίδα με θέμα “FITNESS και ΥΓΕΙΑ” υπό την αιγίδα του Γυμναστηρίου – Σχολής Χορού GYM CENTER .

Ήταν η δεύτερη ημερίδα που διοργανώθηκε μέσα σε διάστημα 6 μηνών μετά τη μεγάλη επιτυχία της πρώτης που είχε λάβει χώρα το καλοκαίρι στο ΙΟΝΙΟ BEACH BAR. Ο κόσμος, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος όπως φάνηκε σε θέματα υγείας και αθλητισμού, κατέκλεισε την Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης και άκουσε αφοσιωμένος  τους ομιλητές, καταξιωμένους ανθρώπους ο καθένας με τον δικό του δρόμο στον επιστημονικό κόσμο.

Την ημερίδα άνοιξε ο Γιάννης Θάνης, γυμναστής και ιδιοκτήτης του Γυμναστηρίου GYM CENTER, ο οποίος μίλησε γενικά για τον αθλητισμό και την προσφορά του, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν και ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαίλης αλλά και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε Θέματα Αθλητισμού κ. Βαγγέλης Συγκούνας.

Στη συνέχεια μίλησαν ο κ. Καβάγιας Νικόλαος-Φυσιοθεραπευτής, ο  κ. Νταλαγιάννης Βασίλης- Χειρούργος Ορθοπεδικός και ο κ. Σουμαλεύρης Σπύρος-Ιατρός, Γυναικολόγος. Ο κ. Καβάγιας  μίλησε για την πρόληψη και  αποκατάσταση τραυματισμών, αναφέροντας και τις σύγχρονες μεθόδους φυσιοθεραπείας, ο κ. Νταλαγιάννης ανέλυσε την πρόληψη και αποκατάσταση των αθλητικών κακώσεων ενώ στη συνέχεια ο κ. Σουμαλεύρης μίλησε για την άσκηση στη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή της έμμηνου ρήσης και τις αλληλεπιδράσεις της. Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια των τριών ομιλητών προβαλλόταν και σλάιτ.

Στη συνέχεια ο κ. Νεκτάριος Βαβέτσης – καθ. Φυσικής Αγωγής ανέλυσε τη φιλοσοφία της γυμναστικής με σημείο αναφοράς την επίτευξη των στόχων που βάζει ο καθένας μας ξεχωριστά αλλά και τις δυνατότητες μας. Επίσης μίλησε για το WORKOUT MOTIVATION αλλά και τη ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ.

 Λίγο αργότερα το λόγο πήρε ο κ. Ηλιόπουλος Σπύρος-καθ. Φυσικής Αγωγής, ο οποίος ανέλυσε τα εναλλακτικά ομαδικά προγράμματα- αίθουσας αλλά και το CROSS FIT TRAINING αλλά και τις τεχνικές KETTLEBELLS-CROSS TRAINING.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης επίδειξη << Κλασσικού Μπαλέτου- Μοντέρνου Χορού>> από την ομάδα της Υπεύθυνης Καθηγήτριας Χορού κας Μπασιούλη Ελισάβετ αλλά και <<Latin και Ευρωπαϊκούς Χορούς από την ομάδα της κας Σιάση Σπυριδούλας.


    


    


    


    


    


    


    


    


    


    


    


    


    


    


    


    


    


    


    


    


    


    

Βασίλης Κούρκουλας
About Βασίλης Κούρκουλας 2034 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.