Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας αφιερωμένη στο λαϊκό πιάνο.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 27 Μαρτίου και ώρα 8:00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας (πρώην Όαση), από το  Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας η εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στο λαϊκό πιάνο και το δημιουργό του ιδιαίτερου αυτού ρεπερτορίου, Νίκο Ορδουλίδη.

topianoalliospreveza (1)

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκε «Η εποχή του ρεμπέτικου», η πρώτη δισκογραφική δουλειά του εγχειρήματος του «λαϊκού πιάνου», διδάκτορα του University of Leeds, School of music της Αγγλίας και επιστημονικού συνεργάτη του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Τ.Ε.Ι. Άρτας.

topianoalliospreveza (4)

Η θέση του πιάνου στις κλασικές σπουδές συνδέεται με τον εμβληματικό του ρόλο στην ιστορία της δυτικής μουσικής, αλλά και με το σχετικό συντηρητισμό που προκύπτει εξ αυτού. Μια εναλλακτική επαναπροσέγγισή του με άξονα το σήμερα προκαλεί την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος των πιανιστών και του κοινού. Το εγχείρημα του «λαϊκού πιάνου» εστιάζει στα αστικά λαϊκά ρεπερτόρια, κινούμενο σε δύο αλληλεξαρτώμενους άξονες: τη δημιουργία ενός ιδιαίτερου πιανιστικού ρεπερτορίου και την ανάπτυξη μιας εκτελεστικής τεχνικής και τα δύο με αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά.

topianoalliospreveza (3)

Το έργο του Νίκου Ορδουλίδη παρουσίασαν και συνομίλησαν μαζί του οι επίκουροι καθηγητές του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου Γιώργος Κοκκώνης και Μαρία Ζουμπούλη. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από συναυλία με έργα από το ρεπερτόριο του λαϊκού πιάνου με τη συμμετοχή φοιτητών του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου και μαθητών του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας.

topianoalliospreveza (6) topianoalliospreveza (2) topianoalliospreveza (5)

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23850 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.