Πώς θα γίνεται η πληρωμή των διοδίων με κάρτα

Τα διόδια είναι στα έξοδα που χτίζουν το αφορολόγητο και για αυτό αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες να ξεκινήσουν δοκιμαστικά, προκειμένου να διασφαλιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα πραγματοποιούνται οι συναλλαγές.

Σύμφωνα με το moneyonline.gr μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017, τα νέα ηλεκτρονικά συστήματα πληρωμών θα εγκατασταθούν στην Ιονία Οδό και σε τμήμα του ΠΑΘΕ, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει εισαγωγή τους και στην Αττική Οδό.

Τα δοκιμαστικά θα πραγματοποιηθούν προκειμένου να τεσταριστεί ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση της συναλλαγής και να διασφαλιστεί ότι δε θα υπάρχουν καθυστερήσεις. Μάλιστα, τα τερματικά θα δέχονται και ανέπαφες συναλλαγές, ώστε η συναλλαγή να ολοκληρώνεται χωρίς την πληκτρολόγηση PIN, κάτι που είναι δυνατό για πληρωμές έως 25 ευρώ.

Μάλιστα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην εκδίδεται απόδειξη για τον πελάτη, γεγονός που θα επιταχύνει την όλη διαδικασία.

Τι λέει ο Συνήγορος του Πολίτη
Υπενθυμίζεται ότι παρέμβαση για το θέμα έχει κάνει από πέρυσι ο Συνήγορος του Πολίτη, ο οποίος έχει ζητήσει από τις εταιρείας λειτουργίας διοδίων να δέχονται πληρωμές με κάρτα.

Συγκεκριμένα, είχε κάνει λόγο για θετική ανταπόκριση του συνόλου των παραχωρησιούχων στην πρότασή του για την εγκατάσταση τερματικών αποδοχής καρτών (POS) σε σταθμούς διοδίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, λαμβάνοντας αφορμή από την υποβολή σχετικών ερωτημάτων αλλά και παραπόνων από καταναλωτές, ο Συνήγορος του Καταναλωτή επικοινώνησε με τις εταιρείες, προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο εγκατάστασης POS σε τουλάχιστον μία καμπίνα σε κάθε σταθμό διοδίων.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα παρασχεθεί στους οδηγούς η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε όλα τα διαθέσιμα μέσα πληρωμής για την καταβολή του απαιτούμενου αντιτίμου.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23926 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.